Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 11.I

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

ЗАПОВЕД № ЗЦУ-1899 от 18 декември 2018 г. № РД-05-1054 от 20 декември 2018 г.

На основание чл. 10, ал. 1, т. 4, 7 и 18 от Закона за Националната агенция за приходите и чл. 9, т. 1, чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от Закона за статистиката (ЗСт), чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), чл. 51, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), чл. 27, т. 2 от Закона за счетоводството (ЗСч), както и с оглед оптимизиране на процеса на подаване на годишни отчети за дейността пред Националния статистически институт (НСИ) и Националната агенция за приходите (НАП), с настоящата съвместна заповед определяме реда, начина и сроковете за подаване на годишния отчет за дейността (ГОД) и консолидирания годишен отчет за дейността (КГОД) на задължените лица (респондентите) съгласно посочените по-горе разпоредби и утвърждаваме образци на съответните формуляри, както следва:

I. Групи задължени лица, съдържание и форма на ГОД и КГОД, разпространение на формулярите:

А. Дефинират се следните групи юридически и физически лица (респонденти), които през 2019 г. следва да подадат ГОД или КГОД за тези, които подлежат на консолидиране:

1. нефинансови предприятия, несъставящи баланс – физически лица, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително едноличните търговци (ЕТ), както и физическите лица в случаите по чл. 29а от ЗДДФЛ;

2. нефинансови предприятия, съставящи баланс;

3. предприятия в ликвидация или в несъстоятелност;

4. предприятия с нестопанска цел – сдружения и фондации, включително политически партии, църкви, читалища и др.;

5. застрахователи;

6. инвестиционни предприятия – инвестиционни посредници, инвестиционни дружества, управляващи дружества, договорни фондове и дружества със специална инвестиционна цел;

7. пенсионноосигурителни дружества;

8. пенсионни фондове;

9. бюджетни предприятия;

10. банки.

Б. Съдържание и форма на ГОД и КГОД:

Съдържанието и формата на ГОД за 2018 г., който следва да подават отделните групи данъчнозадължени лица (респонденти) съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от ЗКПО, чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от ЗСт, са:

1. за нефинансовите предприятия, несъставящи баланс – съгласно приложение № 1;

2. за нефинансовите предприятия, съставящи баланс – съгласно приложение № 2;

3. за предприятията в ликвидация или в несъстоятелност – съгласно приложение № 3;

4. за предприятията с нестопанска цел – съгласно приложение № 4;

5. за застрахователите – съгласно приложение № 5;

6. за инвестиционните предприятия – съгласно приложение № 6;

7. за пенсионноосигурителни дружества – съгласно приложение № 7;

8. за пенсионните фондове – съгласно приложение № 8;

9. за бюджетните предприятия – статистически справки съгласно приложение № 9;

10. за банките – годишен финансов отчет съгласно ЗСч и Международните счетоводни стандарти (МСС) и статистически справки съгласно приложение № 9;

11. за лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 4, които са осъществявали дейност, но приходите и разходите за дейността са под 500 лв. – декларация съгласно приложение № 11.

Съдържанието и формата на КГОД за 2018 г., който следва да подават отделните групи респонденти съгласно чл. 27, т. 2 от ЗСч и във връзка със задължения на НСИ по изпълнение на регламенти на Европейския съюз, са:

12. за нефинансовите предприятия, съставящи баланс – КГОД съгласно приложение № 12;

13. за застрахователите – КГОД съгласно приложение № 13;

14. за инвестиционните предприятия – КГОД съгласно приложение № 14;

15. за пенсионноосигурителни дружества – КГОД съгласно приложение № 15.

В. Предприятия, които нямат задължение за подаване на ГОД:

1. Предприятия, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч и нямат задължение за подаване на ГОД, могат да подадат в НСИ декларация (приложение № 11), с която да декларират икономическа неактивност за 2018 г.

2. Във връзка с отмяната на чл. 160 и чл. 162, ал. 6 от ЗКПО (ДВ, бр. 98 от 2018 г., в сила от 1.01.2019 г.) за предприятията, които през 2019 г. се прекратяват с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност, не е налице задължение за подаване на ГОД през годината. Те могат да подадат в НСИ ГОД за предприятия в ликвидация или в несъстоятелност за 2019 г. (приложение № 10).

Г. При подаването на годишния отчет за дейността лицата, включително на бюджетна издръжка, притежаващи клонове, поделения, дейности, звена и мероприятия, задължително подават в НСИ отделни статистически справки за своите поделения, клонове, дейности, звена и мероприятия, включително и на територията на друга община, съгласно указанията към всеки формуляр.

Д. Разпространение на формулярите:

1. Формулярите на ГОД и КГОД на лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 8 и статистическите справки за лицата по т. 9 и 10 са достъпни чрез официалните интернет страници на НСИ и НАП: www.nsi.bg и www.nap.bg.

2. Комплекти от формулярите на ГОД на хартиен носител за нефинансовите предприятия, съставящи баланс, за предприятията с нестопанска цел и за инвестиционните предприятия ще се предлагат срещу заплащане в териториалните структури на НСИ.

3. Формулярът на ГОД на нефинансовите предприятия, несъставящи баланс, на хартиен носител ще се разпространява безплатно в съответните териториални структури на НАП и НСИ.

II. Срокове, условия и ред за подаване на ГОД и КГОД:

А. Общи разпоредби:

1. Съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от ЗКПО и чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ юридическите и физическите лица заедно с годишната данъчна декларация подават и ГОД в срок до 1.04.2019 г. – за задължените лица по ЗКПО, и в срок до 30.04.2019 г. – за задължените лица по ЗДДФЛ.

Предприятията, които консолидират съгласно глава трета, раздел IV от ЗСч, подават КГОД в срок до 1.07.2019 г.

2. Годишният отчет за дейността на лицата по раздел I, подраздел А може да бъде подаден по един от следните начини:

2.1. По електронен път в реално време (on-line) чрез използване на квалифициран електронен подпис (КЕП) в Информационна система (ИС) „Бизнес статистика“ на следния интернет адрес – https://isbs.nsi.bg.

Годишният отчет за дейността с КЕП може да бъде подаден от всички групи задължени лица по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 10.

Годишният отчет за дейността се подава задължително с КЕП от задължените лица по раздел I, подраздел А, точки от 2 до 10, когато те са данъчно задължени лица по ЗКПО.

Подаването на ГОД с КЕП следва да е приключило преди подаване по електронен път или на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен“. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалният идентификатор (входящ номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика“. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.

2.2. По електронен път в реално време (on-line) чрез използване на персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, в ИС „Бизнес статистика“ на следния интернет адрес – https://isbs.nsi.bg.

Годишният отчет за дейността с ПИК може да бъде подаден единствено от лицата по раздел I, подраздел А, т. 1.

Подаването на ГОД с ПИК следва да е приключило преди подаване по електронен път или на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен“. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалният идентификатор (входящ номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика“. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.

2.3. На хартиен носител:

Хартиени формуляри на ГОД се подават единствено с годишната данъчна декларация на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) в съответните териториални структури на НАП, по пощата с известие за доставка (обратна разписка) или в пощенската станция.

Приетата на хартиен носител годишна данъчна декларация получава уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер и на ГОД.

Б. Специфични разпоредби, прилагани за различните групи лица:

1. За банките:

Лицата по раздел I, подраздел А, т. 10 подават частта от ГОД, представляващ статистически справки, съгласно приложение № 9 по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 от настоящата заповед.

Годишният финансов отчет, изготвен съгласно ЗСч и МСС, се подава заедно с годишната данъчна декларация.

2. За лицата, които подлежат на консолидиране съгласно глава трета, раздел IV от ЗСч:

Лицата по раздел I, подраздел А, т. 2, 5, 6 и 7, които подлежат на консолидиране, подават КГОД съгласно съответното приложение (от № 12 до № 15) по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 от настоящата заповед. Подаването на КГОД е възможно само след наличие на ГОД със статус „Успешно обработен“ в ИС „Бизнес статистика“.

3. За лицата, които нямат задължение за подаване на годишна данъчна декларация за 2018 г., но са длъжни да представят ГОД за 2018 г., съгласно чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от ЗСт подават ГОД единствено в информационната система на НСИ или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

4. Лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 4, които са осъществявали дейност, но приходите и разходите за дейността са под 500 лв., подават декларация съгласно приложение № 11 в информационната система на НСИ или заедно с годишната данъчна декларация (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) на хартиен носител в съответните териториални структури на НАП, по пощата с известие за доставка (обратна разписка) или в пощенската станция.

Приетата на хартиен носител годишна данъчна декларация получава уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер и на декларацията (приложение № 11).

5. Лицата, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч, могат да подадат декларация (приложение № 11) в информационната система на НСИ или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

6. Лицата, които поради отмяната на чл. 160 и чл. 162, ал. 6 от ЗКПО (ДВ, бр. 98 от 2018 г., в сила от 1.01.2019 г.) нямат задължение за подаване на ГОД през течение на годината, в случаите на прекратяване с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност през 2019 г. могат да подадат ГОД (приложение № 10) в информационната система на НСИ или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

В. Допълнителни разпоредби:

1. След изтичане на законоустановените срокове за подаване на годишни данъчни декларации по ЗКПО/ЗДДФЛ и на ГОД за 2018 г. лицата по раздел I, подраздел А имат възможност еднократно в срок до 30.09.2019 г. да подадат нова ГДД съгласно чл. 92 от ЗКПО/чл. 50 от ЗДДФЛ на основание чл. 75, ал. 3 от ЗКПО/чл. 53, ал. 2 от ЗДДФЛ и да коригират данните в ГОД по един от следните начини:

1.1. По електронен път чрез подаване на коригиращ ГОД в ИС „Бизнес статистика“ по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 и 2.2 от настоящата заповед преди подаване по електронен път на коригираща ГДД.

1.2. На хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) чрез подаване на коригираща ГДД и коригиращ ГОД по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.3 от настоящата заповед.

2. В случаите, когато не се налага подаване на нова ГДД по реда на чл. 75, ал. 3 от ЗКПО/чл. 53, ал. 2 от ЗДДФЛ, а се коригират само данните в ГОД, се подава еднократно в срок до 30.09.2019 г. коригиращ ГОД за 2018 г. по електронен път в ИС „Бизнес статистика“ или на хартиен носител със заявление за корекции в ЦУ на НСИ.

Заповедта влиза в сила от 1.01.2019 г. и е със срок на действие до 31.12.2019 г.

Заповедта се обнародва в „Държавен вестник“ в съответствие с чл. 20, ал. 5 от ЗСт.

Заповедта се публикува на официалните интернет страници на НАП и НСИ.

Контрола по изпълнение на заповедта възлагаме на ресорния заместник изпълнителен директор на НАП, както и на ресорния заместник-председател на НСИ и главния секретар на НСИ.

Председател на НСИ: С. Цветарски

Изпълнителен директор на НАП: Г. Димитрова

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

(Продължава в брой 5)

11252

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВАРНА

ЗАПОВЕД № РД-18-7706-218 от 20 ноември 2018 г.

На основание § 4к, ал. 6 от ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал. 8 от ППЗСПЗЗ и чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията нареждам:

I. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на селищно образувание местност Акчелар, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

В изпълнение на влязло в законна сила на 22.02.2010 г. Решение № 826 от 18.05.2009 г. по адм. дело № 1172/2007 г. на Административния съд – Варна, и влязло в законна сила на 26.05.2008 г. Решение № 605 от 22.04.2008 г. по адм. дело № 1112/2007 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на СО м. Акчелар, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

Заличават се НИ № 806 и НИ № 410 по ПНИ.

Новообразува се имот № 918 с площ 3587 кв. м и в регистъра като собственици се вписват:

– X.X.X. за 1129 кв. м ид. части от 4500 кв. м с документи за собственост: нот. акт, издаден от РС – Варна, и нот. акт, вписан в Службата по вписванията – Варна, с акт;

– X.X.X. за 2626,03 кв. м ид. части от 4500 кв. м с документи за собственост: нот. акт на Службата по вписванията – Варна; нот. акт с акт на Службата по вписванията – Варна; и нот. акт на Службата по вписванията – Варна;

– X.X.X. за 744,97 кв. м ид. части от 3000 кв. м с документ за собственост: нот. акт на Службата по вписванията – Варна.

Новообразува се имот № 919 с площ 800 кв. м и в регистъра като собственици се вписват:

– X.X.X. за ид. част от 800 кв. м с нот. акт на Службата по вписванията – Варна;

– X.X.X. за ид. част от 800 кв. м с нот. акт на Службата по вписванията – Варна.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

II. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, област Варна, като една част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

1. В изпълнение на влязло в законна сила на 16.07.2013 г. Решение № 2987 от 19.06.2013 г. по адм. дело № 18627/2012 г. на Варненския районен съд:

В ПНИ на местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, област Варна, като една част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, се извършват следните промени:

За НИ 1909 (КР 5401) с площ 574,07 кв. м в регистъра се заличава вписаният като собственик X.X.X. с документ за собственост „№ 17.04.2001 г., т. 0“ и като собственик се вписва X.X.X. с н.а.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

2. В изпълнение на влязло в законна сила на 21.03.2014 г. Решение № 661 от 14.02.2014 г. по гр. дело № 18751/2012 г. на Варненския районен съд:

В ПНИ на местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, област Варна, като една част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗР на ЗСПЗЗ, се извършват следните промени:

За НИ 4069 (КР 5401) с площ 732,54 кв. м в регистъра се заличава вписаният като собственик „неидентифициран собственик“ и като собственик се вписва X.X.X. с договор за доброволна делба акт, нот. пр. на нотариус X.X., РС – Варна, рег. № 335 на НК, вписан в Службата по вписванията.

Промените да се отразят в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение на собствениците.

3. В изпълнение на влязло в законна сила на 30.07.2014 г. Решение № 2734 от 23.05.2014 г. по гр. дело № 17163/2012 г. на Варненския районен съд:

В ПНИ на местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, област Варна, като една част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, се извършват следните промени:

За НИ 1439 (КР 5401) с площ 389,09 кв. м в регистъра се заличават вписаните като собственици: „X.X.X. с н.а., X.X.X. с н.а. и X.X.X. с н.а.“ и като единствен собственик се вписва X.X.X. с н.а., вписан в Службата по вписванията.

Промените да се отразят в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

III. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на селищно образувание местност Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

1. В изпълнение на влязло в законна сила на 27.05.2009 г. Решение № 737 от 30.04.2009 г. по адм. дело № 3145/2008 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на СО м. Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

За НИ 939 (КР 517) с площ 600,04 кв. м в регистъра се заличава вписаният като собственик X.X.X. с оценителен протокол и като собственици се вписват: X.X.X. с н.а. и X.X.X. с н.а.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

2. В изпълнение на влязло в законна сила на 19.11.2012 г. Решение № 1134 от 7.06.2010 г. по адм. дело № 3051/2008 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на СО м. Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

Новообразува се имот № 5021 (КР 517) с площ 750 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с документ – нотариален акт, вписан в Службата по вписванията – Варна.

Новообразува се имот № 5022 (КР 517) с площ 447 кв. м и в регистъра като собственик се вписва „н-ци на X.X.X.“ с документ „Решение на Поземлена комисия гр. Варна“.

НИ № 830 (КР 517) става с площ 600 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик „н-ци на X.X.X.“ с документ „нотариален акт, издаден от Варненски нотариат“.

НИ № 9600 (КР 517) става с площ 3588 кв. м, без да се променят НТП – улици, и собственикът – Община Варна.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

3. В изпълнение на влязло в законна сила на 18.03.2011 г. Решение № 335 от 17.02.2010 г. по адм. дело № 2257/2008 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на СО Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

За НИ 567 (КР 516) с площ 574,94 кв. м в регистъра се заличава вписаният като собственик „н-ци X.X.X.“ и като собственик се вписва X.X.X. с н.а.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

4. В изпълнение на влязло в законна сила на 28.04.2010 г. Решение № 950 от 2.06.2009 г. по адм. дело № 2775/2008 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на СО м. Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

НИ № 2866 (КР 517) става с площ 599,88 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик X.X.X. с нотариален акт.

НИ № 1936 (КР 517) става с площ 664,85 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик X.X.X. с нотариален акт, за 600 кв. м ид.ч.

Новообразува се имот № 9800 (КР 517) с площ 97,36 кв. м, с НТП – улици, собственик – Община Варна.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

5. В изпълнение на влязло в законна сила на 2.05.2012 г. Решение № 2337 от 17.10.2011 г. по гр. дело № 2550/2011 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на СО м. Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

Заличава се НИ 4220 (КР 516).

Новообразува се имот № 4847 (КР 516) с площ 640,23 кв. м и в регистъра като собственик се вписват наследниците на X.X.X. с решение на ОСЗГ – Варна.

НИ 511 (КР 516) става с площ 599,99 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик: „X.X.X. с н.а. за 600 кв. м ид.ч.“.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

6. В изпълнение на влязло в законна сила на 20.10.2011 г. Решение № 940 от 4.05.2010 г. по адм. дело № 2007/2008 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на СО м. Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

Новообразуван имот № 883 (КР 517) става с площ 600 кв. м и в регистъра не се променя вписаната като собственик X.X.X. с н.а.

Новообразуван имот № 890 (КР 517) става с площ 746,19 кв. м, в регистъра не се променят вписаните като собственици н-ци на X.X.X., вписва се като документ за собственост Решение на ОСЗ – Варна.

Новообразуван имот № 9617 (КР 517) с НТП – улици, става с площ 2168,79 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик Община Варна.

Промените да се отразят в таблицата за изчисляване на дължимото обезщетение.

IV. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на селищно образувание местност Соук солар/Сълзица, част от КР 505, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

В изпълнение на влязло в законна сила на 16.04.2013 г. Решение № 3808 от 17.08.2012 г. по адм. дело № 19661/2011 г. на Варненския районен съд:

В ПНИ на СО м. Соук солар/Сълзица, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

Заличава се новообразуван имот № 764 с площ 227,53 кв. м, за който в регистъра като собственик е вписан „н-ци на X.X.X.“ с документ за собственост „Решение на ПК № 863 от 4.03.2002 г.“.

Заличава се новообразуван имот № 1017 с площ 901,75 кв. м, за който в регистъра като собственик е вписан „X.X.X.“ с документ за собственост „Решение на ПК“.

Новообразува се имот № 751 с площ 1065 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с нот. акт на Службата по вписванията – Варна.

Новообразуван имот № 757 става с площ 4874 кв. м, без да се променя НТП – дере, и без да се променя вписаният собственик Община Варна.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

V. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на местност Орехчето, землище с. Звездица, община Варна, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

В изпълнение на влязло в законна сила на 4.03.2003 г. Решение от 6.01.2003 г. по адм. дело № 649/2002 г. на Варненския окръжен съд:

В ПНИ на м. Орехчето, землище с. Звездица, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

Заличава се НИ 264 с площ 296 кв. м, в регистъра на който е записан като собственик „Държавен поземлен фонд“.

Новобразуван имот № 177 става с площ 791,25 кв. м, в регистъра не се променя вписаният като собственик X.X.X. с документ за собственост н.а., вписан в Службата по вписванията.

Новообразува се имот № 300 с площ 105,30 кв. м, с НТП – за второстепенна улица, и в регистъра като собственост се вписва Община Варна, като прекратителното определение е влязло в законна сила.

Промените да се отразят в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

Заповедта подлежи на обжалване пред Варненския районен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Областен управител: Ст. Пасев

45

 

ЗАПОВЕД № РД-18-7706-219 от 20 ноември 2018 г.

На основание § 4к, ал. 6 от ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал. 8 от ППЗСПЗЗ и чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията нареждам:

I. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, област Варна, като една част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

1. В изпълнение на влязло в законна сила на 4.09.2014 г. Решение № 4008 от 30.07.2014 г. по адм. дело № 17510/2012 г. на Варненския районен съд:

В първоначално одобрения ПНИ на местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, област Варна, като една част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, се извършват следните промени:

Заличава се НИ 5401.630 по ПНИ.

Новообразува се имот № 5401.909 с площ 599,86 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с удостоверение.

Новообразуван имот 5401.3134 става с площ 2359,50 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик X.X.X..

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

2. В изпълнение на влязло в законна сила на 6.03.2015 г. Решение № 5274 от 12.11.2014 г. по адм. дело № 1954/2014 г. на Варненския районен съд:

В първоначално одобрения ПНИ на местност Боровец-север, землище кв. Галата, община Варна, област Варна, като една част от имотите по този план представляват земеделска земя, а останалата част попадат в околовръстния полигон на селищно образувание по § 4, ал. 2 от ПЗРЗСПЗЗ, се извършват следните промени:

Променя се конфигурацията на НИ 5401.1033 с площ 600 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик „X.X.X. с удостоверение“.

НИ 5401.3371 става с площ 4659 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик „н-ци X.X.X. с решение на ПК“.

НИ 5401.3318 става с площ 1780 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик „н-ци X.X.X. с решение на ПК“.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

II. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на селищно образувание местност Ваялар, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

В изпълнение на влязло в законна сила на 14.10.2008 г. Решение № 885 от 23.03.2007 г. по адм. дело № 1544/2007 г. на Административния съд – Варна:

В първоначално одобрения ПНИ на СО м. Ваялар, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

За новообразуван имот 2523.758 с площ 896 кв. м в регистъра се заличава вписаният като собственик „X.X.X. с договор за делба“ и като собственик се вписва „X.X.X. с нотариален акт“.

Промените да се отразят в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

III. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на селищно образувание местност Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

В изпълнение на влязло в законна сила на 20.03.2013 г. Решение № 1010 от 18.04.2012 г. по адм. дело № 4356/2011 г. на Административния съд – Варна:

В първоначално одобрения ПНИ на СО м. Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата, землище кв. Виница, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

За НИ 1236 (КР 517) с площ 777,33 кв. м в регистъра се заличават вписаните съсобственици: X.X.X. за 177 кв. м ид. ч. и X.X.X. за 600 кв. м ид. ч. с н.а., и като единствен собственик се вписва X.X.X. с н.а.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

IV. Одобрявам плана на новообразуваните имоти на селищно образувание местност Сотира, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

В изпълнение на влязло в законна сила на 4.11.2010 г. Решение № 2046 от 1.12.2009 г. по адм. дело № 2078/2007 г. на Административния съд – Варна.

В първоначално одобрения ПНИ на СО м. Сотира, землище гр. Варна, община Варна, област Варна, се извършват следните промени:

Заличава се НИ № 43 с площ 1739 кв. м, за който в регистъра като собственик е вписана X.X.X. с н.а. и се новообразуват следните имоти:

НИ 2508.1262 с площ 599,76 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с нот. акт, изд. от Службата по вписванията – Варна, за 600 кв. м.

НИ 2508.1263 с площ 599,94 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с нот. акт.

НИ 2508.1264 с площ 314,77 кв. м и в регистъра като собственик се вписват наследниците на Тодора и Стамат Димитрови Стаматови с решение на Поземлена комисия – гр. Варна.

НИ 2508.42 става с площ 600,07 кв. м и в регистъра се заличава вписаният като собственик X.X.X. с нот. акт и като собственик се вписва X.X.X. с нот. акт за 600 кв. м.

НИ 2508.1024 става с площ 3161,32 кв. м и в регистъра не се променя вписаният като собственик „н-ци на Тодора и Стамат Димитрови Стаматови с документ решение на Поземлена комисия – гр. Варна“.

НИ 2508.9506 става с площ 1277,16 кв. м, с НТП – за второстепенна улица.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

Заповедта подлежи на обжалване пред Варненския районен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Областен управител: Ст. Пасев

46

 

ЗАПОВЕД № РД-18-7706-220 от 20 ноември 2018 г.

На основание § 4к, ал. 6 от ПЗРЗСПЗЗ, чл. 28б, ал. 8 от ППЗСПЗЗ и чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията нареждам:

Одобрявам плана на новообразуваните имоти на местност Ментеше, землище гр. Аксаково, община Аксаково, област Варна, в частта относно новообразувани имоти и регистри към тях, както следва:

В изпълнение на влязло в законна сила на 21.01.2012 г. Решение № 2964 от 15.12.2011 г. по адм. д. № 113/2011 г. на Административния съд – Варна:

В ПНИ на м. Ментеше, землище гр. Аксаково, община Аксаково, област Варна, се извършват следните промени:

Заличава се НИ 80 с площ 1884,14 кв. м, в регистъра на който като собственици са вписани: X.X.X. със съдебно решение за 1/4 ид.ч.; X.X.X. със съдебно решение за 1/4 ид.ч.; X.X.X. със съдебно решение за 1/4 ид.ч. и X.X.X. с н.а. за 1/4 ид.ч.

Заличава се НИ 309 с площ 939,52 кв. м, в регистъра на който е записан като собственик X.X.X. с нотариален акт;

Заличава се НИ 536 с площ 695,69 кв. м, в регистъра на който е записан като собственик наследниците на X.X.X. с решение на ПК – Аксаково.

Новообразува се имот № 623 с площ 449,76 кв. м и в регистъра като собственик се вписва наследници на X.X.X. с решение на ПК – Аксаково.

Новообразува се имот № 624 с площ 535,10 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с н.а.

Новообразува се имот № 625 с площ 535 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с други.

Новообразува се имот № 626 с площ 535,08 кв. м и в регистъра се вписва като собственик X.X.X. с н.а.

Новообразува се имот № 627 с площ 535,31 кв. м и в регистъра се вписва като собственик X.X.X. с други.

Новобразува се имот № 628 с площ 929,20 кв. м и в регистъра като собственик се вписва X.X.X. с нотариален акт.

Промените са отразени в таблицата за изчисление на дължимото обезщетение.

Заповедта подлежи на обжалване пред Варненския районен съд в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“.

Областен управител: Ст. Пасев

47

 

ОБЩИНА КАОЛИНОВО

РЕШЕНИЕ № 429 от 14 декември 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Каолиново, реши:

1. Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии – трасе на водопровод с обща дължина 2725,42 м, преминаващ през ПИ с идентификатори 72549.0.57, 72549.0.148, 72549.0.147, 72549.0.146, 72549.0.176, 72549.0.357, 72549.0.172, 72549.0.409 по КВС на с. Тодор Икономово и ПИ с идентификатори 21811.0.101, 21811.0.102, 21811.0.125, 21811.0.148, 21811.0.153, 21811.3.002, 21811.12.007, 21811.12.027, 21811.12.028 по КВС на с. Дойранци, във връзка с обект „Реконструкция на водоснабдителна система „Тодор Икономово“ в община Каолиново“.

2. Възлага на кмета на община Каолиново да извърши последващите действия съгласно закона.

Решението е влязло в сила на 31.12.2018 г.

Председател: З. Назиф

57

 

ОБЩИНА САНДАНСКИ

РЕШЕНИЕ № 278 от 22 ноември 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ във връзка с чл. 21, ал. 7 от ЗОС Общинският съвет – гр. Сандански, реши:

1. Допълва годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост и по-точно раздел III, т. Г, с имоти със следните идентификатори: 65334.300.5411, 65334.300.5412, 65334.300.5441.

2. Приема експертна оценка за определяне на пазарна стойност на 1845 кв. м, представляващи части от поземлени имоти, засегнати от проекта на ПУП – ПРЗ, както следва: 65334.300.5411 – 227 кв. м; 65334.300.5412 – 242 кв. м; 65334.300.5441 – 1376 кв. м – собственост на Община Сандански, на обща стойност 270 559 лв.; за имоти 65334.15.21 – 593 кв. м; 65334.15.124 – 219 кв. м; 65334.300.5424 – 131 кв. м; 65334.300.5414 – 902 кв. м, собственост на „Актив“ – ЕООД, на обща стойност 270 559 лв.

3. Приема експертна оценка за определяне на пазарна стойност на част от поземлен имот с идентификатор 65334.15.24 – 141 кв. м, на стойност 1855 лв.

4. Одобрява подписания от собственика на засегнатите частни имоти предварителен договор по чл. 15, ал. 3 във връзка с ал. 5 от ЗУТ и възлага на кмета на община Сандански подписване на същия.

5. Съгласува и одобрява представения проект на ПУП – ПРЗ за имоти 65334.15.124, 65334.15.21, 65334.15.24, 65334.300.3766, 65334.300.3767, 65334.300.3769, 65334.300.5411, 65334.300.5412, 65334.300.5414, 65334.300.5424, 65334.300.5441, 65334.300.5450, 65334.300.4000 и 65334.226.149 по КККР на гр. Сандански, квартал 2 – гр. Сандански, и местност Манастирчето, землище на гр. Сандански.

Председател: Г. Георгиев

33

 

ОБЩИНА СЛИВЕН

РЕШЕНИЕ № 1405 от 13 декември 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл. 129, ал. 1 от ЗУТ Общинският съвет – гр. Сливен, реши:

Одобрява подробен устройствен план – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на тласкател от проектна КПС „Речица“ в УПИ V, кв. 94, кв. Речица, Сливен (ПИ с идентификатор 67338.701.428 по КК), до ГПСОВ, намираща се в ПИ 67338.168.46, местност Аркаръ коруч, землище гр. Сливен, засягащо със своя сервитут имоти – собственост на държавата, общината и физически лица, намиращи се в местностите Юрта и Балтовското, землище гр. Сливен.

Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ до Административния съд – Сливен, на основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ.

Председател: Д. Митев

58

 

ОБЩИНА С. ЛЕСИЧОВО, ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК

РЕШЕНИЕ № 525 от 28 декември 2018 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА във връзка с чл. 129, ал. 1 от ЗУТ, Решение № I, протокол № 10 от 13.12.2018 г. на общинския експертен съвет Общинският съвет – с. Лесичово, реши:

Одобрява ПУП – парцеларен план за техническа инфраструктура – трасе на електропровод 20 kV, захранващ ПИ № 147060, местност Дъбравата, землище с. Церово.

На основани чл. 215, ал. 4 от ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Д1ържавен вестник“ решението подлежи на обжалване от заинтересованите лица чрез Община Лесичово пред Административния съд – Пазарджик.

Председател: В. Дамянов

37

4. – Висшият адвокатски съвет съобщава, че на основание чл. 133, ал. 1, т. 4 от Закона за адвокатурата с решение по д. д. № 198/2018 г. на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия – София, X.X.X. – адвокат от Адвокатската колегия – София, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок от шест месеца.

61

4а. – Висшият адвокатски съвет съобщава, че на основание чл. 133, ал. 1, т. 4 от Закона за адвокатурата с решение по д. д. № 277/2018 г. на Дисциплинарния съд при Адвокатската колегия – София, X.X.X. – адвокат от Адвокатската колегия – София, се лишава от право да упражнява адвокатска професия за срок от три месеца.

62

1. – Техническият университет – София, обявява конкурси за главни асистенти по: професионално направление 4.5. Математика, специалност „Математическо моделиране и приложение на математиката“ – един към катедра „Математическо моделиране и числени методи“ – ФПМИ; професионално направление 5.1. Машинно инженерство, специалност „Механика на флуидите“ – един към катедра „Хидроаеродинамика и хидравлични машини“ – ЕМФ; професионално направление 5.1. Машинно инженерство, специалност „Хидравлични и пневматични машини и съоръжения“ – един към катедра „Хидроаеродинамика и хидравлични машини“ – ЕМФ; професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, специалност „Електрически апарати“ – един към катедра „Електрически апарати“ – ЕФ; професионално направление 5.5. Транспорт, корабоплаване и авиация, специалност „Двигатели с вътрешно горене“ – един към катедра „Двигатели, автомобилна техника и транспорт“ – ФТ, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в Техническия университет – София – във факултетните канцеларии на: ФПМИ – каб. 2228а, тел. 965 33 79; ЕМФ – каб. 2344, тел. 965 32 90; ЕФ – каб. 12222, тел. 965 23 70; ФТ – каб. 9108, тел. 965 25 62.

75

14. – Медицинският университет – София, Факултет по обществено здраве, обявява конкурси за: двама главни асистенти в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве, научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“ за Катедрата по здравна политика и мениджмънт; един главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве, научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“ за Катедрата по здравни грижи. За справки и подаване на документи: 1527 София, ул. Бяло море № 8, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, Факултет по обществено здраве, ет. 5, тел./факс +359 2 9432 579 (сектор „Наука“ – ФОЗ).

76

1. – Институтът по инженерна химия при БАН – София, обявява конкурси за заемане на академична длъжност главен асистент в научна област 4. Природни науки, професионално направление 4.2. Химически науки, научна специалност „Процеси и апарати в химичната и биохимичната технология“ – двама за нуждите на лаборатория „Инженерно-химична системотехника“ и един за нуждите на лаборатория „Химични и биохимични реактори“, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи за участие в конкурсите се приемат в Института по инженерна химия – БАН, на адрес: София, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 103, стая 118, тел. 02/979 3288, личен състав, или на e-mail: k.teneva@gmail.com.

21

1. – Община Плевен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици на поземлени имоти № 56722.180.16, 56722.181.1, 56722.369.3, 56722.369.182, м. Чаира, землище гр. Плевен, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план на БКТП и кабел 20 kV и водопроводно отклонение за поземлен имот № 56722.181.7, м. Чаира, землище гр. Плевен. Проектът се намира в стая № 85 на общината и може да бъде прегледан в дните от понеделник до петък от 9 до 11 ч. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация чрез Центъра за административно обслужване на гражданите – зала „X.X.“.

72

2. – Община Плевен на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 12 от ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици на поземлени имоти в землището на с. Беглеж, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура – линеен обект извън границите на урбанизираната територия за обект „Подмяна на преносен (магистрален) газопровод в участъка „ОС Беглеж – КВ Дерманци – КВ Батулци – КВ Калугерово“, преминаващ през землището на с. Беглеж, община Плевен. Проектът е изложен за разглеждане в Община Плевен. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в Центъра за административно обслужване на гражданите на Община Плевен – пл. Възраждане № 4, в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

73

92. – Община гр. Сапарева баня, област Кюстендил, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите страни, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за учредяване право на прокарване и сервитут, за изграждане на елементи на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираната територия с цел изграждане на ел. провод ниско напрежение от съществуващ трафопост ТП „Ресилово 2“ с № 23110415, СЕО № КН _ 0631, намиращ се в поземлен имот с идентификатор № 026233 по картата на възстановената собственост на землището на с. Ресилово, и водопроводно отклонение за захранване с вода за питейно-битови и противопожарни нужди от тръба 160 с налягане 0,2 атмосфери, намиращ се в СОЗ на резервоар за питейна вода, намиращ се в поземлен имот с идентификатор № 026195 по картата на възстановената собственост на землището на с. Ресилово, за захранване на „Еднофамилна жилищна сграда“, намираща се в поземлен имот с идентификатор № 026164, местност Над селото, по картата на възстановената собственост на землището на с. Ресилово, в обхвата на поземлени имоти с идентификатори № 026229, 026275, 026155, 026154, 026153 и 026195 по картата на възстановената собственост на землището на с. Ресилово, с възложител X.X.X.. Проектът за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) е изложен в приемната на дирекция „Архитектура, градоустройство и контрол по строитерството“ при Община Сапарева баня – гр. Сапарева баня, ул. Германея № 1, ет. 3. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да прегледат проекта и ако имат основания, да направят писмени възражения, предложения и искания по него до кмета на община Сапарева баня.

38

1. – Община Сливен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на водопровод от разпределителна шахта в ПИ 67338.301.190, местност Кешлика, землище гр. Сливен, до западната регулационна граница на гр. Сливен, преминаващ през ПИ 67338.301.190, НТП „иглолистна гора“, държавна собственост, местност Кешлика, землище гр. Сливен. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

59

2. – Община Сливен на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план за линейните обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места и селищните образувания за трасе на довеждащ водопровод от апаратна камера в ПИ 67338.302.170 (язовир „Асеновец“), землище гр. Сливен, до северозападната регулационна граница на гр. Сливен, преминаващ през местностите Боготово, Предела, Асеновско дефиле, Абланово, Добрев рът и Манастирското, землище гр. Сливен. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения по проекта до общинската администрация.

60

 

СЪДИЛИЩА

Административният съд – Велико Търново, на основание чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест на заместник окръжен прокурор в Окръжната прокуратура – Велико Търново, с искане за отмяна на разпоредбите на чл. 23, ал. 1, 2, 3 и ал. 4, т. 1 и 2 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Велико Търново. Образувано е адм.д. № 922/2018 г. по описа на Административния съд – Велико Търново. Заинтересованите страни могат да се присъединят към оспорването до първото съдебно заседание. Делото е насрочено за 22.02.2019 г. от 10,30 ч.

5

Административният съд – Враца, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от прокурор при Окръжната прокуратура – Враца, с което е оспорена в цялост Наредба № 6 за реда и условията за отдаване под наем и продажба на общински жилища в община Мизия, приета с Решение № 290 от 24.04.2009 г., по което е образувано адм.д. № 718/2018 г. по описа на Административния съд – Враца, насрочено за 26.02.2019 г. от 10,30 ч.

43

Административният съд – Търговище, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпил протест от Окръжната прокуратура – Търговище, срещу разпоредбата на т. 11 на § 1 от преходните и заключителните разпоредби на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на община Търговище, приета с Решение № 3 по протокол № 42 от 27.09.2018 г. на Общинския съвет – гр. Търговище. По протеста е образувано адм. д. № 191/2018 г. по описа на Административния съд – Търговище, със страни: Окръжната прокуратура – Търговище, и Общинският съвет – гр. Търговище, представляван от неговия председател. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 22.01.2019 г. от 10 ч.

69

Добричкият окръжен съд, търговско отделение, на основание чл. 679 от ТЗ с разпореждане № 7 от 2.01.2019 г. по ч.т.д. № 391/2018 г. насрочва открито съдебно заседание на 18.01.2019 г. в 11 ч. в съдебната сграда, ет. 2, зала 6, за разглеждане искането на „Хил Сити“ – АД, Търговище, и „Банка Пиреос България“ – АД, София, за отмяна на решение на събрание на кредиторите на „Хил Сити“ – АД, Търговище, проведено на 18.12.2018 г.

81

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

28. – Управителният съвет на дружество „Военноинвалид“ – София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно събрание на 21.02.2019 г. в 9,30 ч. в салона на Дом-паметника на военноинвалидите на ул. Христо Белчев № 21, София, при следния дневен ред: 1. изслушване и приемане на отчета за дейността на управителния съвет на дружеството за периода от 31.12.2017 г. до 31.12.2018 г.; 2. изслушване и приемане на финансово-счетоводния отчет за периода от 31.12.2017 г. до 31.12.2018 г.; 3. изслушване и приемане на отчета за дейността на контролния съвет за периода от 31.12.2017 г. до 31.12.2018 г.; 4. приемане на молби за членство в дружеството; 5. отчисляване на членове на дружеството съгласно чл. 9, ал. 1 от т. 1 до т. 4; 6. разглеждане и приемане на план-програма за работата на управителния съвет на дружеството за 2019 г.; 7. разглеждане и приемане на план-програма за работата на контролния съвет на дружеството за 2019 г.; 8. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 10,30 ч. на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на присъстващите.

63

322. – Управителният съвет на Национална асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС – РБ) на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 16, ал. 1 от устава свиква общо събрание на 14.03.2019 г. в 15 ч. в заседателната зала на Парк-хотел „Санкт Петербург“ – Пловдив, при следния дневен ред: 1. отчет за работата на УС на НАПОС – РБ за 2018 г.; 2. отчет за работата на КС на НАПОС – РБ за 2018 г.; 3. приемане на годишния финансов отчет на сдружението за 2018 г.; 4. приемане на бюджета на сдружението за 2019 г.; 5. промяна адреса на управление на НАПОС – РБ; 6. разни. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ и чл. 17, ал. 2 от устава на сдружението общото събрание ще се проведе в 16 ч. същия ден, на същото място и при същия дневен ред.

74

1. – Управителният съвет на сдружение „Диабетик“ – Павликени, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 29.03.2019 г. в 14 ч. в читалище „Братство“, Павликени, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението до 2018 г.; 2. освобождаване на старото ръководство и избор на ново; 3. освобождаване на контролния съвет и избор на нов; 4. внасяне на промени в устава на сдружението. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 15 ч., при същия дневен ред.

65

5. – Управителният съвет на Национална развъдна асоциация по пчеларство – Пловдив, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 23.03.2019 г. в 10 ч. на адрес: Пловдив, бул. Димитър Менделеев № 12, Аграрен университет – Пловдив, при следния дневен ред: 1. отчет на председателя за дейността на асоциацията за 2018 г. и приемане на годишния финансов отчет; 2. отчет на председателя на контролния съвет; 3. приемане на нови членове на асоциацията и прекратяване на членството в асоциацията; 4. промени в правилника на асоциацията; 5. промени в устава на асоциацията; 6. промени в управителния и контролния съвет; 7. приемане на работна програма за работа на асоциацията за 2019 г.; 8. приемане на финансов план за 2019 г. При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 11 ч., при същия дневен ред и на същото място.

64

Промени настройката на бисквитките