Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 3 от 9.I

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И СЪДИЛИЩА

 

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА

ЗАПОВЕД

№ РД-05-879 от 21 декември 2023 г. на НСИ

№ З-ЦУ-2666 от 21 декември 2023 г. на ЦУ на НАП

№ РД-01-878 от 21 декември 2023 г. на АВ

На основание чл. 10, ал. 1, т. 4, 7 и 18 от Закона за Националната агенция за приходите и чл. 9, т. 1, чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от Закона за статистиката (ЗСт), чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), чл. 51, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), чл. 27, т. 2, чл. 38, ал. 1, 3 и 5 от Закона за счетоводството (ЗСч) във връзка с чл. 6, ал. 3 от Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, както и с оглед оптимизиране на процеса на подаване на годишни отчети за дейността пред Националния статистически институт (НСИ) и Националната агенция за приходите (НАП), с настоящата съвместна заповед определяме реда, начина и сроковете за подаване на годишния отчет за дейността (ГОД), консолидирания годишен отчет за дейността (КГОД) на задължените лица (респондентите) съгласно посочените по-горе разпоредби и утвърждаваме образци на съответните формуляри, както и годишния финансов отчет в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията, както следва:

І. Групи задължени лица, съдържание и форма на ГОД и КГОД, разпространение на формулярите:

А. Дефинират се следните групи юридически и физически лица (респонденти), които през 2024 г. следва да подадат ГОД или КГОД за тези, които подлежат на консолидиране:

1. нефинансови предприятия, несъставящи баланс, и физически лица, осъществяващи стопанска дейност, включително физически лица, извършващи дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, еднолични търговци (ЕТ), както и физически лица в случаите по чл. 29а от ЗДДФЛ;

2. нефинансови предприятия, съставящи баланс;

3. предприятия в ликвидация или в несъстоятелност;

4. предприятия с нестопанска цел – сдружения и фондации, включително политически партии, църкви, читалища и др.;

5. застрахователи;

6. инвестиционни предприятия – инвестиционни посредници, инвестиционни дружества, управляващи дружества, договорни фондове и дружества със специална инвестиционна цел;

7. пенсионноосигурителни дружества;

8. пенсионни фондове;

9. бюджетни предприятия;

10. банки.

Б. Съдържание и форма на ГОД и КГОД:

Съдържанието и формата на ГОД за 2023 г., който следва да подават отделните групи данъчно задължени лица (респонденти) съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от ЗКПО, чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от ЗСт, са:

1. за нефинансовите предприятия, несъставящи баланс, и физическите лица, осъществяващи стопанска дейност – съгласно приложение № 1;

2. за нефинансовите предприятия, съставящи баланс – съгласно приложение № 2;

3. за предприятията в ликвидация или в несъстоятелност – съгласно приложение № 3;

4. за предприятията с нестопанска цел – съгласно приложение № 4;

5. за застрахователите – съгласно приложение № 5;

6. за инвестиционните предприятия – съгласно приложение № 6;

7. за пенсионноосигурителни дружества – съгласно приложение № 7;

8. за пенсионните фондове:

8.1. за фондове за допълнително пенсионно осигуряване – съгласно приложение № 8.1;

8.2. за фондове за извършване на плащания – съгласно приложение № 8.2;

9. за бюджетните предприятия – статистически справки съгласно приложение № 9;

10. за банките – годишен финансов отчет съгласно ЗСч и Международните счетоводни стандарти (МСС) и статистически справки съгласно приложение № 9;

11. за лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 4, които са осъществявали дейност, но приходите и разходите от дейността са под 500 лв. – декларация съгласно приложение № 11.

Съдържанието и формата на КГОД за 2023 г., който следва да подават отделните групи респонденти съгласно чл. 27, т. 2 от ЗСч и във връзка със задължения на НСИ по изпълнение на регламенти на Европейския съюз, са:

12. за нефинансовите предприятия, съставящи баланс – КГОД съгласно приложение № 12;

13. за застрахователите – КГОД съгласно приложение № 13;

14. за инвестиционните предприятия – КГОД съгласно приложение № 14;

15. за пенсионноосигурителни дружества – КГОД съгласно приложение № 15.

В. Предприятия, които нямат задължение за подаване на ГОД:

1. Предприятия, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч и нямат задължение за подаване на ГОД, могат да подадат в НСИ декларация (приложение № 11), с която да декларират икономическа неактивност за 2023 година.

2. В случаите на прекратяване с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност през 2024 г. за лицата не е налице задължение за подаване на ГОД. Те могат да подадат в НСИ ГОД за предприятия в ликвидация или в несъстоятелност за 2024 година (приложение № 10).

Г. При подаването на годишния отчет за дейността лицата, включително на бюджетна издръжка, притежаващи клонове, поделения, дейности, звена и мероприятия, задължително подават в НСИ отделни статистически справки за своите поделения, клонове, дейности, звена и мероприятия, включително и на територията на друга община, съгласно указанията към всеки формуляр.

Д. Разпространение на формулярите:

1. Формулярите на ГОД и КГОД на лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 8 и статистическите справки за лицата по т. 9 до т. 10 са достъпни чрез официалните интернет страници на НСИ и НАП: www.nsi.bg и www.nap.bg.

2. Комплекти от формулярите на ГОД на хартиен носител за нефинансовите предприятия, съставящи баланс, и за предприятията с нестопанска цел ще се предлагат срещу заплащане в териториалните структури на НСИ.

ІІ. Срокове, условия и ред за подаване на ГОД и КГОД:

А. Общи разпоредби:

1. Съгласно чл. 92, ал. 3, чл. 219, ал. 5, чл. 252, ал. 2, чл. 259, ал. 3 от ЗКПО и чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ юридическите и физическите лица заедно с годишната данъчна декларация подават и ГОД в срок от 1 март до 1 юли 2024 г.

Предприятията, които консолидират съгласно глава трета, раздел IV от ЗСч, подават КГОД в срок до 30.09.2024 г.

2. Годишният отчет за дейността на лицата по раздел I, подраздел А, може да бъде подаден по един от следните начини:

2.1. По електронен път в реално време (on-line) чрез използване на квалифициран електронен подпис (КЕП) в Информационна система (ИС) „Бизнес статистика“ на следния интернет адрес – https://isbs.nsi.bg.

Годишният отчет за дейността с КЕП може да бъде подаден от всички групи задължени лица по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 10.

Годишният отчет за дейността се подава задължително с КЕП от задължените лица по раздел I, подраздел А, точки от 2 до 10, когато те са данъчно задължени лица по ЗКПО.

Подаването на ГОД с КЕП следва да е приключило преди подаване по електронен път или на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен“. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалният идентификатор (входящ номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика“. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.

2.2. По електронен път в реално време (on-line) чрез използване на персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, в ИС „Бизнес статистика“ на следния интернет адрес – https://isbs.nsi.bg.

Годишният отчет за дейността с ПИК може да бъде подаден единствено от лицата по раздел I, подраздел А, т. 1.

Подаването на ГОД с ПИК следва да е приключило преди подаване по електронен път или на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) на годишната данъчна декларация. Отчетът се счита за подаден при преминаването му в статус „Успешно обработен“. В годишната данъчна декларация задължително се отбелязва уникалният идентификатор (входящ номер) на успешно обработения отчет в ИС „Бизнес статистика“. При приемането на декларацията се извършва контрол за наличието и статуса на въведения отчет по посочения уникален идентификатор.

2.3. На хартиен носител за лицата по чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ, които към момента на подаване на ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ са с прекратена регистрация или нямат регистрация като едноличен търговец.

Хартиени формуляри на ГОД се подават единствено с годишната данъчна декларация на хартиен носител (за лицата по раздел I, подраздел А, т. 1) в съответните териториални структури на НАП, по пощата с известие за доставка (обратна разписка).

В случаите на заличаване/прекратяване без ликвидация през 2024 година лицата подават ГОД в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител чрез използване на формуляри по образци, утвърдени за 2023 година, лично или чрез пълномощник.

Приетата на хартиен носител годишна данъчна декларация получава уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер и на ГОД.

Б. Специфични разпоредби, прилагани за различните групи лица:

1. За банките:

Лицата по раздел І, подраздел А, т. 10 подават частта от ГОД, представляващ статистически справки съгласно приложение № 9 по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 от настоящата заповед.

Годишният финансов отчет, изготвен съгласно ЗСч и МСС, се подава заедно с годишната данъчна декларация.

2. За лицата, които подлежат на консолидиране съгласно глава трета, раздел IV от ЗСч:

Лицата по раздел І, подраздел А, т. 2, 5, 6 и 7, които подлежат на консолидиране, подават КГОД съгласно съответното приложение (от № 12 до № 15) по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 от настоящата заповед. Подаването на КГОД е възможно само след наличие на ГОД със статус „Успешно обработен“ в ИС „Бизнес статистика“.

3. За лицата, които нямат задължение за подаване на годишна данъчна декларация за 2023 г., но са длъжни да представят ГОД за 2023 г. съгласно чл. 20, ал. 5 във връзка с ал. 1 и 4 от ЗСт, подават ГОД единствено в информационната система на НСИ или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител.

4. Лицата по раздел I, подраздел А, точки от 1 до 4, които са осъществявали дейност, но приходите и разходите за дейността са под 500 лв., подават декларация съгласно приложение № 11 в информационната система на НСИ или заедно с годишната данъчна декларация на хартиен носител (по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.3 от настоящата заповед) в съответните териториални структури на НАП, по пощата с известие за доставка (обратна разписка).

Приетата на хартиен носител годишна данъчна декларация получава уникален входящ номер, който задължително се записва като входящ номер и на декларацията (приложение № 11).

5. Лицата, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч, следва да декларират това обстоятелство еднократно за първия отчетен период, в който не са осъществявали дейност, с декларация (приложение №11) в информационната система на НСИ, по имейл, подписана с КЕП, или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител лично или чрез пълномощник.

6. В случаите на прекратяване с ликвидация или с обявяване в несъстоятелност през 2024 г. лицата могат да подадат ГОД (приложение № 10) в информационната система на НСИ или в съответната териториална структура на НСИ на хартиен носител лично или чрез пълномощник.

В. Допълнителни разпоредби:

1. След изтичане на законоустановените срокове за подаване на годишни данъчни декларации по ЗКПО/ЗДДФЛ и на ГОД за 2023 г. лицата по раздел I, подраздел А, имат възможност еднократно в срок до 30.09.2024 г. да подадат нова ГДД по чл. 92 от ЗКПО/чл. 50 от ЗДДФЛ на основание чл. 75, ал. 3 от ЗКПО/чл. 53, ал. 2 от ЗДДФЛ и да коригират подадените данни в ГОД по един от следните начини:

1.1. По електронен път чрез подаване на коригиращ ГОД в ИС „Бизнес статистика“ по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.1 и 2.2 от настоящата заповед, преди подаване по електронен път на коригираща ГДД.

1.2. На хартиен носител чрез подаване на коригираща ГДД и коригиращ ГОД по реда на раздел II, подраздел А, т. 2.3 от настоящата заповед.

2. В случаите, когато не се налага подаване на нова ГДД по реда на чл. 75, ал. 3 от ЗКПО/чл. 53, ал. 2 от ЗДДФЛ, а се коригират само подадените данни в ГОД, се подава еднократно в срок до 30.09.2024 г. коригиращ ГОД за 2023 г. по електронен път в ИС „Бизнес статистика“, по имейл или на хартиен носител, със заявление за корекции в ЦУ на НСИ.

3. Корекции на данните по т. 1 и 2 (еднократно в срок до 30.09.2024 г.) могат да се правят във вече подадени в законоустановения срок (до 1.07.2024 г. за задължените лица по ЗКПО и за задължените лица по ЗДДФЛ) счетоводни отчети и статистически справки към ГОД. Нови статистически справки могат да се подават само в случай, че произтичат от корекции в някой от подадените счетоводни отчети към ГОД.

4. В случаите по т. 1, 2 и 3, когато задълженото лице коригира подадените данни в ГОД или данни в декларацията по приложение № 11 по електронен път, чрез електронна поща, следва документите да са подписани с КЕП.

III. Срокове, условия и ред за подаване на годишен финансов отчет в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията:

Актовете по чл. 38, ал. 1, 3 и 5 от Закона за счетоводството се заявяват и представят за обявяване в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел по реда и в сроковете, предвидени в Закона за счетоводството.

Съгласно Закона за счетоводството (ЗСч) всички търговци и юридически лица с нестопанска цел, които са извършвали дейност през предходната календарна година, са длъжни да представят за обявяване в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел годишния финансов отчет, консолидирания финансов отчет и годишните доклади за дейността, приети от общото събрание на съдружниците или акционерите или от съответния орган в срок до 30 септември 2024 г. за финансовата 2023 г.

Подлежащите на обявяване годишни финансови отчети и доклади за дейността се представят за обявяване в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел със заявление по образец съгласно приложение № Г2, като се отбелязва в група „Обявени актове“ „Годишен финансов отчет“ и/или „Годишен доклад за дейността“.

Заявление Г2 може да бъде подадено в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел:

– на хартиен носител във всяка една териториална служба по регистрация на Агенцията по вписванията;

– по електронен път при спазване на условията и реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги чрез Единния портал за заявяване на електронни административни услуги.

За обявяване на годишен финансов отчет не се дължи държавна такса.

Заповедта влиза в сила от 1.01.2024 г. и е със срок на действие до 31.12.2024 г.

Заповедта се обнародва в „Държавен вестник“ в съответствие с чл. 20, ал. 5 от ЗСт. Заповедта се публикува на официалните интернет страници на НАП и НСИ.

Контрола по изпълнение на заповедта възлагаме на ресорния заместник изпълнителен директор на НАП, както и на ресорния заместник-председател на НСИ и главния секретар на НСИ.

Приложения:

1. Приложение № 1 – ГОД за нефинансовите предприятия, несъставящи баланс.

2. Приложение № 2 – ГОД за нефинансови предприятия, съставящи баланс.

3. Приложение № 3 – ГОД за предприятия в ликвидация или в несъстоятелност за 2023 година.

4. Приложение № 4 – ГОД за предприятията с нестопанска цел.

5. Приложение № 5 – ГОД за застрахователи.

6. Приложение № 6 – ГОД за инвестиционните предприятия.

7. Приложение № 7 – ГОД за пенсионноосигурителни дружества.

8. Приложение № 8.1 – ГОД за фондовете за допълнително пенсионно осигуряване, и приложение № 8.2 – ГОД за фондовете за извършване на плащания.

9. Приложение № 9 – Статистически справки за бюджетните предприятия и банките.

10. Приложение № 10 – ГОД за предприятия в ликвидация или в несъстоятелност за 2024 година.

11. Приложение № 11 – Декларация за предприятия с приходи и разходи под 500 лв. и за предприятия без дейност.

12. Приложение № 12 – КГОД на нефинансовите предприятия.

13. Приложение № 13 – КГОД на застрахователите.

14. Приложение № 14 – КГОД на специализираните инвестиционни предприятия.

15. Приложение № 15 – КГОД на пенсионноосигурителните дружества.

Председател на НСИ: Ат. Атанасов

Изпълнителен директор на НАП: Р. Спецов

Изпълнителен директор на Агенцията по вписванията: Д. Митева

Поради технически причини приложенията не могат да бъдат визуализирани в програмата.

(Продължава в брой 4)

9136

АГЕНЦИЯ ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

ЗАПОВЕД № РД-18-198 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Малък чардак, община Съединение, област Пловдив.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 24.01.2023 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Пловдив.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: Стр. Танев

179

 

ЗАПОВЕД № РД-18-199 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Найден Герово, община Съединение, област Пловдив.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 24.01.2023 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Пловдив.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: Стр. Танев

180

 

ЗАПОВЕД № РД-18-200 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Правище, община Съединение, област Пловдив.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 24.01.2023 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Пловдив.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: Стр. Танев

181

ЗАПОВЕД № РД-18-201 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 49, ал. 1 ЗКИР одобрявам кадастралната карта и кадастралните регистри за урбанизираната територия в землището на с. Церетелево, община Съединение, област Пловдив.

Кадастралната карта и кадастралните регистри са приети с протокол от 24.01.2023 г. на Службата по геодезия, картография и кадастър – Пловдив.

Заповедта да се съобщи на заинтересуваните лица по реда на чл. 35, ал. 3 ЗКИР.

Съгласно чл. 49, ал. 2 ЗКИР одобрените кадастрална карта и кадастрални регистри не подлежат на обжалване.

Изпълнителен директор: Стр. Танев

182

 

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА И ИНДУСТРИЯТА

ЗАПОВЕД № 969 от 30 октомври 2023 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и индустрията и на нейната администрация, решение на комисията по т. 28 съгласно протокол № 36 от 13.10.2023 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 71, ал. 1 и 2, чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на пластмасов стол, модел Al Koko, баркод 8682952773212, пластмасов стол, модел Bella, баркод 850048573758, пластмасов стол, модел Ayder, баркод 7564555658565, пластмасов стол, модел Rambo, и пластмасова сгъваема маса Heniver, баркод 850048573307, пластмасов стол, модел Al Koko, баркод 8682952773212, пластмасов стол, модел Bella, баркод 850048573758, пластмасов стол, модел Ayder, баркод 7564555658565, пластмасов стол, модел Rambo, и пластмасова сгъваема маса Heniver, баркод 850048573307, като стоки, опасни за здравето и безопасността на потребителите.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

Мотиви:

Съгласно представени изпитвателни протоколи стоките не съответстват на нормативно установените изисквания за безопасност, а именно:

– Протокол № 123951144917944 от 10.07.2023 г. за пластмасов стол, модел Al Koko, съгласно който стоката не съответства на стандарт БДС EN 581-2:2015/AC:2016, т.7.2.1, табл.2, изпитване 5, БДС EN 1728:2012, 6.11 „Статична якост на подлакътника“ – подлакътникът се чупи на 1-ви цикъл;

– Протокол № 123971145117946 от 10.07.2023 г. за пластмасов стол, модел Bella, съгласно който стоката не съответства на стандарт БДС EN 581-2:2015/AC:2016, т. 7.2.1, табл. 2, изпитване 3, БДС EN 1728:2012, 6.17 „Издръжливост на седалката и облегалката“ – столът се счупва на 521-ви цикъл;

– Протокол № 123961145017945 от 10.07.2023 г. за пластмасов стол, модел Ayder, съгласно който стоката не съответства на стандарт БДС EN 581-2:2015/AC:2016, т. 7.2.1, табл. 2, изпитване 1, БДС EN 1728:2012, 6.4 „Статична якост на седалката и облегалката“ – столът се счупва на 1-ви цикъл;

– Протокол № 123941144817943 от 10.07.2023 г. за пластмасов стол, модел Rambo, съгласно който стоката не съответства на стандарт БДС EN 581-2:2015/AC:2016, т. 7.2.1, табл. 2, изпитване 7, БДС EN 1728:2012, 6.15 „Статична якост на краката (напред)“ – краката се счупват на 1-ви цикъл;

– Протокол № 123981145217947 от 10.07.2023 г. за сгъваема пластмасова маса, арт. № SPT-R071, съгласно който стоката не съответства на стандарт БДС EN581-1:2017, т. 5.2 „Тръбни компоненти“, и стандарт БДС EN 581-3:2017, т. 5.2.1, табл. 1, изпитване 5, БДС EN 1730:2012, 6.4.2 „Хоризонтално изпитване за издръжливост“ – металната конструкция на масата се счупва на 267-и цикъл.

Предвид установените несъответствия стоките съдържат сериозен риск от нараняване на потребителите.

На основание чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да се защитят животът и здравето на потребителите и да не се допусне предлагането на стока на пазара в несъответствие с нормативно установените изисквания за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до нараняване и представлява риск за здравето на потребителите.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Ст. Алипиев

2

 

ЗАПОВЕД № 975 от 30 октомври 2023 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и индустрията и на нейната администрация и решение на комисията по т. 28 съгласно протокол № 36 от 13.10.2023 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на сгъваема пластмасова маса за кафе, бял цвят, марка Follow me, с размери 715/475/589 см, арт. номер 510302, производител Bursev plastic, Турция, като стока опасна за живота и здравето на потребителите, тъй като не съответства на нормативно установените изисквания за безопасност съгласно стандарти БДС EN 581-1:2017 (EN 581-1:2017) „Градински мебели. Столове и маси за къмпинг за домашна и обща употреба. Част 1: Общи изисквания за безопасност“ и БДС EN 581-3:2017 (EN 581-3:2017) „Градински мебели. Мебели за сядане и маси за къмпинги, за домашна и за специална употреба. Част 3: Механични изисквания за безопасност и методи за изпитване на маси“.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаната в заповедта стока по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоката съдържа.

Мотиви:

Съгласно представен протокол от изпитване № 126021161018102 от 29.08.2023 г. на маса за кафе Follow me с размери 715/475/589 см, производител Bursev plastic, Турция, издаден от Изпитвателен център „Алми Тест“, София, удостоверяващ, че стоката не съответства на изискванията за безопасност на стандарти БДС EN 581-1:2017 и БДС EN 581-3:2017 по следните показатели:

– Показател БДС EN 581-3:2017, 5.2.1, таблица 1, изпитване 1, БДС EN 1730:2012, 6.3.1 – изпитване на вертикално статично натоварване на главната повърхност на маси;

– Показател БДС EN 581-3:2017, 5.2.1, таблица 1, изпитване 5, БДС EN 1730:2012, 6.4.2 – хоризонтално изпитване на издържливост;

– Показател БДС EN 581-3:2017, 5.2.1, таблица 1, изпитване 6, БДС EN 1730:2012, 7.2 – стабилност при вертикално натоварване.

На основание чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да се защитят животът и здравето на гражданите и да не се допусне предлагането на стоки на пазара с несъответствие с установените изисквания за безопасност съгласно стандарти БДС EN 581-1:2017 и БДС EN 581-3:2017.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Ст. Алипиев

3

 

ЗАПОВЕД № 976 от 30 октомври 2023 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и индустрията и на нейната администрация и решение на комисията по т. 28 съгласно протокол № 36 от 13.10.2023 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на маса с дървени крака и плот от ПДЧ, произход Турция, като стока опасна за живота и здравето на потребителите, тъй като не съответства на нормативно установените изисквания за безопасност съгласно стандарти БДС EN 12521:2016 „Мебели. Якост, трайност и безопасност. Изисквания за маси за домашна употреба“, вкл. и по методите съгласно БДС EN 1730:2012 „Мебели. Маси. Методи за изпитване за определяне на устойчивост, якост и дълготрайност“.

2. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на стол с метални крака и тапицерия на седалката, произход Турция, като стока опасна за живота и здравето на потребителите, тъй като не съответства на нормативно установените изисквания за безопасност съгласно стандарти БДС EN БДС EN 12520:2016 „Мебели. Якост, трайност и безопасност. Изисквания за столове за домашна и употреба“, вкл. и по методите съгласно БДС EN 1728:2012/AC:2013 „Мебели. Мебели за седене. Методи за изпитване за определяне на якост и дълготрайност“.

3. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоката съдържа.

Мотиви:

Съгласно представени протоколи от изпитване, издадени от Изпитвателен център „Алми Тест“, София, удостоверяващи, че стоките не съответстват на изискванията за безопасност по следните показатели:

1. Протокол от изпитване № 124881158918099 от 29.08.2023 г. – маса за домашна употреба не съответства по следните показатели:

– Показател БДС EN 12521:2016, 4, 6.1, БДС EN 1730:2012, 7.2.2 – Стабилност при вертикално натоварване;

– Показател БДС EN 12521:2016, 4, 6.1, БДС EN 1730:2012, 6.2 – Хоризонтално изпитване със статично натоварване;

– Показател БДС EN 12521:2016, 4, 6.1, БДС EN 1730:2012, 6.4.1, 6.5 – Хоризонтално изпитване за издръжливост.

2. Протокол от изпитване № 124881158918098 от 29.08.2023 г. – стол за домашна употреба не съответства по следните показатели:

– Показател БДС EN 12520:2016, 4, БДС EN 1728:2012 – Общи изисквания – по основата на стола има остри ръбове;

– Показател БДС EN 12520:2016, 5.4.1 – БДС EN 1728:2012, 6.17 – Комбинирано изпитване за издръжливост на седалката и облегалката;

– Не са проведени изпитвания на стола, поради счупване на пробата, по следните показатели:

– Показател БДС EN 12520:2016, 5.4.1, БДС EN 1728:2012, 6.18 – Изпитване на издръжливост на предния ръб на седалката;

– Показател БДС EN 12520:2016, 5.4.1, БДС EN 1728:2012, 6.15 – Изпитване на статично натоварване на краката – напред;

– Показател БДС EN 12520:2016, 5.4.1, БДС EN 1728:2012, 6.16 – Изпитване на статично натоварване на краката – настрани;

– Показател БДС EN 12520:2016, 5.4.1, БДС EN 1728:2012, 6.24 – Изпитване на удар на седалката;

– Показател БДС EN 12520:2016, 5.4.1, БДС EN 1728:2012, 6.28 – Изпитване за падане назад;

– Показател БДС EN 12520: 2016, 5.4.1, БДС EN 1728:2012, 6.25 – Изпитване на удар на облегалката.

На основание чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да се защитят животът и здравето на гражданите и да не се допусне предлагането на стоки на пазара с несъответствие с установените изисквания за безопасност съгласно стандарти БДС EN 12520:2016 и БДС EN 12521:2016.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването й по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Ст. Алипиев

4

 

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

РЕШЕНИЕ № 033 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 124, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 и чл. 127, ал. 6 от Закона за устройство на територията във връзка с чл. 17а от Закона за опазване на земеделските земи и решение по т. 12 (протокол № 9 от 8.11.2023 г.) на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) при Община Севлиево Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на ОУПО Севлиево за промяна на статута на имот с идентификатор 65927.63.1, местност Дуван чаир, по КККР на землище гр. Севлиево от необработваема земеделска земя – пасище, в територия с отреждане за „производствени и складови дейности“ при условията на устройствена зона „Предимно производствена устройствена зона“ (Пп).

Решението на Общинския съвет – Севлиево, за одобряване на изменението на общия устройствен план да се изпрати за обнародване в „Държавен вестник“.

Одобреното изменение на общия устройствен план да се публикува в интернет страницата на Община Севлиево.

Неразделна част от решението е приложеният проект за изменение на ОУПО.

Председател: Я. Памукчиев

40

 

РЕШЕНИЕ № 034 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 124, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 и чл. 127, ал. 6 от Закона за устройство на територията във връзка с чл. 17а от Закона за опазване на земеделските земи и решение по т. 6 (протокол № 9 от 8.11.2023 г.) на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) при Община Севлиево Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на ОУПО Севлиево за промяна на статута на имоти с идентификатори: 65927.72.26 и 65927.72.77, местност Ороз чаир, по КККР на землище гр. Севлиево от обработваеми земеделски земи – ниви, в територия с отреждане за „производствени и складови дейности“ при условията на устройствена зона „Предимно производствена устройствена зона“ (Пп).

Решението на Общинския съвет – Севлиево, за одобряване на изменението на общия устройствен план да се изпрати за обнародване в „Държавен вестник“.

Одобреното изменение на общия устройствен план да се публикува в интернет страницата на Община Севлиево.

Неразделна част от решението е приложеният проект за изменение на ОУПО.

Председател: Я. Памукчиев

41

 

РЕШЕНИЕ № 035 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 124, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 и чл. 127, ал. 6 от Закона за устройство на територията във връзка с чл. 17а от Закона за опазване на земеделските земи и решение по т. 7 (протокол № 10 от 11.12.2023 г.) на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) при Община Севлиево Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на ОУПО Севлиево с цел разширяване на производствената площадка на ПИ 65927.518.5 след промяна на предназначението и статута на имот с идентификатор 65927.130.292, местност Черковището, по КККР на землище гр. Севлиево от обработваема земеделска земя – нива, в територия с отреждане за „производствени и складови дейности“ при условията на устройствена зона (УЗ) „Предимно производствена устройствена зона“ (Пп).

Решението на Общинския съвет – Севлиево, за одобряване на изменението на общия устройствен план да се изпрати за обнародване в „Държавен вестник“.

Одобреното изменение на общия устройствен план да се публикува в интернет страницата на Община Севлиево.

Неразделна част от решението е приложеният проект за изменение на ОУПО.

Председател: Я. Памукчиев

42

 

РЕШЕНИЕ № 036 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 124, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 и чл. 127, ал. 6 от Закона за устройство на територията във връзка с чл. 17а от Закона за опазване на земеделските земи и решение по т. 5 (протокол № 10 от 11.12.2023 г.) на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) при Община Севлиево Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на ОУПО Севлиево за промяна предназначението на имот с идентификатор 65927.78.12 по КККР на землище гр. Севлиево, местност Турски гробища, от обработваема земеделска земя – нива, в територия за жилищно строителство, при условията на устройствена зона „Жилищна устройствена зона“ (Жс) със средна височина и плътност на застрояване.

Решението на Общинския съвет – Севлиево, за одобряване на изменението на общия устройствен план да се изпрати за обнародване в „Държавен вестник“.

Одобреното изменение на общия устройствен план да се публикува в интернет страницата на Община Севлиево.

Неразделна част от решението е приложеният проект за изменение па ОУПО.

Председател: Я. Памукчиев

43

 

РЕШЕНИЕ № 037 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 124, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 и чл. 127, ал. 6 от Закона за устройство на територията във връзка с чл. 17а от Закона за опазване на земеделските земи и решение по т. 2 (протокол № 9 от 8.11.2023 г.) на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) при Община Севлиево Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на ОУПО Севлиево за промяна на статута на имоти с идентификатори: 38652.18.67 и 38652.18.160 по КККР на землище с. Кормянско, местност Дере кър, от обработваеми земеделски земи – ниви, в територия с отреждане за „Обществено обслужване, търговия и паркинг“ при условията на устройствена зона „Смесена многофункционална устройствена зона“ (Смф).

Решението на Общинския съвет – Севлиево, за одобряване на изменението на общия устройствен план да се изпрати за обнародване в „Държавен вестник“.

Одобреното изменение на общия устройствен план да се публикува в интернет страницата на Община Севлиево.

Неразделна част от решението е приложеният проект за изменение на ОУПО.

Председател: Я. Памукчиев

44

 

РЕШЕНИЕ № 038 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 124, ал. 1, чл. 134, ал. 1, т. 1 и чл. 127, ал. 6 от Закона за устройство на територията във връзка с чл. 17а от Закона за опазване на земеделските земи и решение по т. 14 (протокол № 9 от 8.11.2023 г.) на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) при Община Севлиево Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на ОУПО Севлиево за промяна на статута на имот с идентификатор 16376.137.54, местност Баалъка, по КККР на землище с. Горна Росица от необработваема земеделска земя – пасище, в територия с отреждане за „производствени и складови дейности“ при условията на устройствена зона „Предимно производствена устройствена зона“ (Пп).

Решението на Общинския съвет – Севлиево, за одобряване на изменението на общия устройствен план да се изпрати за обнародване в „Държавен вестник“.

Одобреното изменение на общия устройствен план да се публикува в интернет страницата на Община Севлиево.

Неразделна част от решението е приложеният проект за изменение на ОУПО.

Председател: Я. Памукчиев

45

 

РЕШЕНИЕ № 040 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на действащия общ устройствен план на община Севлиево (ОУПО) за промяна предназначението на поземлен имот (ПИ) с идентификатор 65927.86.14 по КККР на гр. Севлиево, област Габрово, с цел създаване на устройствен режим при условията на устройствена зона „Предимно производствена“ (Пп).

Председател: Я. Памукчиев

47

 

РЕШЕНИЕ № 041 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на общия устройствен план на община Севлиево за промяна предназначението на земеделски поземлен имот (ПИ) с идентификатор 65927.119.79, м. Чакала, по КККР на гр. Севлиево от територия на земеделски земи с допустима промяна на предназначението в територия за „Производствено-складови дейности“ при условията на устройствена зона (УЗ) „Предимно производствена“ (Пп) заедно с промяна предназначението на (проектен) ПИ 65927.119.81 в територия за транспорт и комуникации.

Председател: Я. Памукчиев

48

 

РЕШЕНИЕ № 042 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на общия устройствен план на община Севлиево с цел изменение на ОУПО Севлиево за ПИ 65927.84.9 по КККР на м. Шербана, гр. Севлиево, и установяване на предимно производствена устройствена зона – „Пп“.

Председател: Я. Памукчиев

49

 

РЕШЕНИЕ № 043 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на общия устройствен план на община Севлиево за промяна предназначението на поземлен имот с идентификатор 16376.125.643 по КККР на с. Горна Росица, местност Фериза, от земеделска територия с обработваеми земи – ниви в земеделска територия, с допустима промяна на предназначението при условията на устройствена зона „Предимно производствена“ (Пп).

Председател: Я. Памукчиев

50

 

РЕШЕНИЕ № 044 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на общия устройствен план на община Севлиево с цел промяна статута на поземлени имоти с идентификатори 21628.153.140 и 21628.153.142 по КККР на с. Добромирка, местност Юртлука, от земеделска територия с обработваеми земи – ниви, в земеделска територия с допустима промяна на предназначението при условията на устройствена зона – „Спорт и атракции“ (Сп).

Председател: Я. Памукчиев

51

 

РЕШЕНИЕ № 045 от 20 декември 2023 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията Общинският съвет – Севлиево, одобрява проект за изменение на общия устройствен план на община Севлиево с цел поземлен имот (ПИ) 40275.237.16 по КККР на с. Кръвеник да получи статут на територия с жилищни функции при условията на жилищна устройствена зона с преобладаващо застрояване с малка височина, плътност и интензивност – „Жм“.

Председател: Я. Памукчиев

46

35. – Министърът на енергетиката на основание постъпило заявление за проучване на подземни богатства и във връзка с чл. 39, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства открива производство по предоставяне на разрешение за проучване на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства – строителни материали в площ „Камен дол“, разположена в землището на гр. Ихтиман, община Ихтиман, област София, описана със следните гранични точки в координатна система „БГС 2005“, кадастрални:

Х (m)

Y (m)

1.

4700633.0

367949.7

2.

4700423.7

368324.6

3.

4699764.0

368308.4

4.

4699458.5

368120.9

5.

4699402.1

367969.4

6.

4699525.8

367822.5

7.

4699519.8

367662.2

8.

4699755.6

367428.0

9.

4700283.5

367521.0

174

5. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) съобщава, че е издал Разрешение за строеж № РС-1 от 3.01.2024 г. за обект: „Преустройство и смяна на предназначението на съществуваща сграда Оперативен архив за „тежък“ трафик и помещение за UPS с идентификатор 36110.33.578.12 по КККР на с. Капитан Андреево в Лаборатория за химически анализи на територията на ГКПП „Капитан Андреево“ с местонахождение: с. Капитан Андреево, община Свиленград, област Хасково, ПИ с идентификатор 36110.33.578“, при условията на чл. 60 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК). На основание чл. 60, ал. 5 от АПК предварителното изпълнение може да се обжалва пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

183

88. – Българската народна банка на основание чл. 49, ал. 1, т. 2 от Закона за БНБ обнародва:

Месечен баланс на управление „Емисионно“ към 29.12.2023 г.

Активи

Хил. лв.

Парични средства и предоставени депозити в чужда валута

37 172 621

Монетарно злато и други инструменти в монетарно злато

4 792 333

Инвестиции в ценни книжа

40 034 355

Всичко активи

81 999 309

Пасиви

Банкноти и монети в обращение

29 462 056

Задължения към банки

29 609 376

Задължения към правителството и бюджетни организации

10 197 108

Задължения към други депозанти

2 026 564

Депозит на управление „Банково“

10 704 205

Всичко пасиви

81 999 309

Подуправител на БНБ:

Гл. счетоводител на БНБ:

Р. Миленков

Т. Цветкова

Месечен баланс на управление „Банково“ към 29.12.2023 г.

Активи

Хил. лв.

Злато и други благородни метали

55 542

Вземания от правителството

на Република България

0

Капиталови инвестиции и квота в МВФ

2 014 448

Дълготрайни материални и

нематериални активи

129 320

Други активи

13 706

Депозит в управление „Емисионно“

10 704 205

Всичко активи

12 917 221

Пасиви

Кредити от МВФ

0

Задължения към международни

финансови институции

5 412 128

Други пасиви

725 394

Всичко задължения

6 137 522

Основен капитал

20 000

Резерви

5 541 058

Неразпределена печалба

1 218 641

Всичко собствен капитал

6 779 699

Всичко пасиви

12 917 221

Подуправител на БНБ:

Гл. счетоводител на БНБ:

П. Чобанов

Т. Цветкова

115

2. – Националната музикална академия „Проф. X.X.“, София, на основание чл. 3, ал. 1 от ЗРАСРБ обявява конкурси за заемане на академични длъжности в професионално направление 8.3. Музикално и танцово изкуство за професори по: История на музиката – един към катедра „История на музиката и етномузикология“; Класическо пеене – един към катедра „Класическо пеене“; доцент по Хармония – един към катедра „Теория на музиката“; главен асистент по Фолклорно пеене – един към катедра „Камерна музика и съпровод“, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи – в Учебен отдел на НМА, София, бул. Евлоги и Христо Георгиеви № 94, тел. 02/4409747.

39

56. – Университетът „Проф. д-р X.X.“ – Бургас, обявява конкурси за заемане на следните академични длъжности: доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, ПН 7.4. Обществено здраве по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ – един; главен асистент в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, ПН 4.2. Химически науки, специалност „Химия“ – един, двата със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се приемат на адрес: Бургас, бул. Проф. Я. Якимов № 1, СО, бл. 1, стая 214, тел.: 056 715 725 или 0889 699 918.

38

1. – Институтът по овощарство – Пловдив, към Селскостопанската академия – София, обявява конкурс за заемане на академичната длъжност главен асистент – един, в професионално направление 6.1. Растениевъдство, научна специалност „Мелиорации“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и подаване на документи: Селскостопанска академия – София 1373, ул. Суходолска № 30, тел. 02/812 75 05, e-mail: ssa@agriacad.bg.

53

1. – Агенцията по геодезия, картография и кадастър на основание чл. 51, ал. 4 ЗКИР съобщава, че започва производство по изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия на с. Брезница, община X.X., за отстраняване на явна фактическа грешка въз основа на проекти, изработени от правоспособно лице по ЗКИР. Изменението засяга поземлени имоти с идентификатори: 06306.43.185, 06306.43.186, 06306.43.190, 06306.43.191, 06306.43.192, 06306.43.194, 06306.43.195, 06306.43.242, 06306.43.197, 06306.43.232, 06306.44.71, 06306.44.74, 06306.44.75, 06306.44.97, 06306.44.101, 06306.44.111, 06306.44.135, 06306.44.136, 06306.44.137, 06306.44.138, 06306.44.140, 06306.44.256, 06306.49.263, 06306.51.205, 06306.51.281, 06306.62.1, 06306.62.251, 06306.62.236, 06306.65.1, 06306.65.3, 06306.65.5, 06306.65.6, 06306.65.25, 06306.65.174, 06306.67.15, 06306.67.20, 06306.67.104, 06306.67.109, 06306.68.1, 06306.68.4, 06306.68.5, 06306.68.81, 06306.68.24, 06306.68.26, 06306.68.27, 06306.68.88, 06306.68.91, 06306.68.92, 06306.72.1, 06306.72.2, 06306.72.3, 06306.72.4, 06306.72.5, 06306.72.37, 06306.72.42, 06306.72.46, 06306.72.48, 06306.72.49, 06306.72.47, 06306.72.111, 06306.72.112, 06306.72.113, 06306.72.114, 06306.72.115, 06306.72.116, 06306.72.117, 06306.72.118, 06306.72.119, 06306.72.138, 06306.72.139, 06306.72.140, 06306.72.141, 06306.72.176, 06306.72.177, 06306.72.181, 06306.72.182, 06306.72.183, 06306.72.185, 06306.72.290, 06306.72.293, 06306.72.307, 06306.72.310, 06306.72.314, 06306.72.323. Проектите за изменение се намират в Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград. В 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проектите и да изразят писмено становище с представяне на доказателства.

184

1а. – Агенцията по геодезия, картография и кадастър на основание чл. 51, ал. 4 ЗКИР съобщава, че започва производство по изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри за неурбанизираната територия на гр. Добринище, община Банско, за отстраняване на явна фактическа грешка въз основа на проекти, изработени от правоспособно лице по ЗКИР. Изменението засяга поземлени имоти с идентификатори: 21498.210.404, 21498.244.404, 21498.295.404, 21498.235.404, 21498.236.404, 21498.309.404, 21498.249.404, 21498.263.404, 21498.312.405, 21498.318.404, 21498.264.556, 21498.269.405, 21498.235.404, 21498.209.1, 21498.151.102, 21498.150.11, 21498.150.34, 21498.150.417, 21498.151.103, 21498.151.146, 21498.151.149, 21498.151.403, 21498.151.404, 21498.153.41, 21498.208.418, 21498.209.3, 21498.209.4, 21498.209.5, 21498.209.6, 21498.209.7, 21498.210.1, 21498.210.2, 21498.210.3, 21498.210.10, 21498.210.11, 21498.211.10, 21498.211.416, 21498.212.3, 21498.212.5, 21498.214.404, 21498.235.10, 21498.235.512, 21498.236.15, 21498.237.1, 21498.237.2, 21498.237.3, 21498.237.12, 21498.237.120, 21498.237.404, 21498.238.404, 21498.238.441, 21498.244.487, 21498.249.527, 21498.249.528, 21498.253.523, 21498.253.541, 21498.253.545, 21498.257.1, 21498.257.404, 21498.258.518, 21498.259.16, 21498.259.17, 21498.260.39, 21498.260.42, 21498.260.45, 21498.260.51, 21498.260.52, 21498.260.53, 21498.260.549, 21498.263.2, 21498.263.10, 21498.263.22, 21498.263.23, 21498.263.539, 21498.264.1, 21498.264.5, 21498.264.23, 21498.264.553, 21498.264.554, 21498.295.2, 21498.295.480, 21498.295.481, 21498.295.483, 21498.309.5, 21498.309.742, 21498.312.35, 21498.312.38, 21498.312.39, 21498.312.41, 21498.312.539, 21498.312.544, 21498.318.539, 21498.319.3, 21498.319.444, 21498.319.448, 21498.363.405, 21498.312.406, 21498.295.498, 21498.214.437, 21498.214.440, 21498.295.485, 21498.260.43, 21498.260.40, 21498.238.442, 21498.211.404, 21498.212.404. Проектите за изменение се намират в Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград. В 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проектите и да изразят писмено становище с представяне на доказателства.

185

1б. – Агенцията по геодезия, картография и кадастър на основание чл. 51, ал. 4 ЗКИР съобщава, че започва производство по изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри за отстраняване на явна фактическа грешка въз основа на проекти, изработени от правоспособно лице по ЗКИР. Изменението засяга поземлени имоти с идентификатори: за гр. Димово, община Димово – 21097.47.434, 21097.47.535, 21097.47.534, 21097.47.428, 21097.47.426, 21097.47.427, 21097.47.425, 21097.47.424, 21097.47.423, 21097.47.301, 21097.47.281, 21097.47.277, 21097.47.276, 21097.42.286, 21097.42.285, 21097.42.234, 21097.111.233, 21097.111.1, 21097.111.2, 21097.111.223, 21097.119.205, 21097.119.143, 21097.119.111, 21097.92.71, 21097.10.208, 21097.10.13, 21097.10.100, 21097.10.226, 21097.10.219, 21097.10.290, 21097.10.31, 21097.10.34, 21097.10.1, 21097.10.2, 21097.10.36, 21097.110.106, 21097.110.110, 21097.110.104, 21097.110.102, 21097.110.117, 21097.97.528, 21097.97.520, 21097.97.503, 21097.75.23, 21097.132.477, 21097.132.474, 21097.132.475, 21097.137.2, 21097.137.464, 21097.137.446, 21097.137.461, 21097.137.462, 21097.47.536, 21097.47.278, 21097.97.502, 21097.132.476, 21097.112.458, 21097.112.457, 21097.137.463, 21097.141.469; за с. Бела, община Димово – 03263.40.101, 03263.32.160, 03263.36.100, 03263.35.2, 03263.35.193, 03263.125.343, 03263.125.338, 03263.106.4, 03263.70.106, 03263.70.107, 03263.70.108, 03263.70.104, 03263.70.103, 03263.70.109, 03263.79.482, 03263.130.384, 03263.134.410, 03263.134.411, 03263.134.412, 03263.135.422, 03263.135.425, 03263.135.426, 03263.85.466, 03263.84.466, 03263.86.100, 03263.86.457, 03263.87.100, 03263.88.101, 03263.142.288, 03263.139.203, 03263.125.191, 03263.106.328, 03263.135.423, 03263.135.424, 03263.85.467, 03263.88.455, 03263.49.256. Проектите за изменение се намират в Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин. В 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проектите и да изразят писмено становище с представяне на доказателства.

186

1в. – Агенцията по геодезия, картография и кадастър на основание чл. 51, ал. 4 ЗКИР съобщава, че започва производство по изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри за отстраняване на явна фактическа грешка въз основа на проекти, изработени от правоспособно лице по ЗКИР. Изменението засяга поземлени имоти с идентификатори: за с. Белчин, община Самоков – 03767.14.255, 03767.15.58, 03767.15.59, 03767.15.60, 03767.15.63, 03767.15.67, 03767.15.68, 03767.15.69, 03767.15.70, 03767.15.72, 03767.15.74, 03767.15.75, 03767.15.76, 03767.15.77, 03767.15.80, 03767.15.81, 03767.15.82, 03767.15.83, 03767.15.84, 03767.15.149, 03767.15.150, 03767.15.151, 03767.15.152, 03767.15.158, 03767.15.212, 03767.15.213, 03767.15.214, 03767.15.215, 03767.15.216, 03767.15.217, 03767.15.218, 03767.15.219, 03767.15.220, 03767.15.264, 03767.15.265, 03767.15.266, 03767.15.267, 03767.15.268, 03767.15.269, 03767.15.297, 03767.17.55, 03767.17.62, 03767.17.215, 03767.17.217, 03767.17.248, 03767.24.1, 03767.24.138, 03767.24.213, 03767.24.224, 03767.24.225, 03767.24.231, 03767.24.232, 03767.24.244, 03767.24.255, 03767.24.262, 03767.24.266, 03767.24.269, 03767.24.273, 03767.41.2, 03767.41.20, 03767.41.24, 03767.41.25, 03767.41.35, 03767.41.38, 03767.41.245, 03767.41.246, 03767.41.250, 03767.41.253, 03767.41.255, 03767.41.272, 03767.41.276, 03767.41.279, 03767.41.280, 03767.41.281, 03767.41.282, 03767.41.283, 03767.41.284, 03767.41.309, 03767.41.347, 03767.41.353, 03767.41.355, 03767.41.373, 03767.42.34, 03767.42.251, 03767.42.582, 03767.42.600, 03767.42.610, 03767.42.619, 03767.42.624, 03767.42.625, 03767.42.631, 03767.100.630, 03767.19.150, 03767.20.42, 03767.21.4, 03767.18.149, 03767.20.41; за с. Клисура, община Самоков – 37294.13.129, 37294.13.141, 37294.13.158, 37294.13.159, 37294.13.160, 37294.13.161, 37294.13.162, 37294.13.163, 37294.13.164, 37294.13.173, 37294.13.174, 37294.14.273, 37294.16.9, 37294.16.14, 37294.16.36, 37294.16.56, 37294.16.154, 37294.16.156, 37294.16.157, 37294.16.158, 37294.16.159, 37294.16.160, 37294.16.161, 37294.16.162, 37294.16.163, 37294.16.164, 37294.16.165, 37294.16.168, 37294.16.170, 37294.16.171, 37294.16.172, 37294.16.173, 37294.16.184, 37294.16.185, 37294.16.190, 37294.16.9273, 37294.17.2, 37294.18.178, 37294.20.145, 37294.20.148, 37294.20.149, 37294.20.150, 37294.20.151, 37294.20.154, 37294.20.155, 37294.20.156, 37294.20.184, 37294.20.221, 37294.20.223, 37294.20.227, 37294.20.238, 37294.20.302, 37294.20.315, 37294.21.132, 37294.21.139, 37294.21.140, 37294.21.141, 37294.21.144, 37294.21.145, 37294.21.146, 37294.21.153, 37294.21.154, 37294.21.155, 37294.21.156, 37294.21.157, 37294.21.158, 37294.21.159, 37294.21.163, 37294.21.165, 37294.21.166, 37294.21.167, 37294.21.168, 37294.21.175, 37294.21.169, 37294.16.12; за с. Продановци, община Самоков – 58548.20.54, 58548.20.63, 58548.40.8, 58548.40.119, 58548.40.128, 58548.40.131, 58548.50.163, 58548.50.196, 58548.70.71, 58548.70.87, 58548.70.101, 58548.80.21, 58548.80.22, 58548.80.23, 58548.80.24, 58548.80.25, 58548.80.40, 58548.80.76, 58548.50.105, 58548.70.90; за с. Райово, община Самоков – 61922.115.52, 61922.116.47, 61922.125.10, 61922.125.11, 61922.125.20, 61922.125.39, 61922.125.420, 61922.126.21, 61922.126.24, 61922.126.28, 61922.126.38, 61922.126.48, 61922.127.6, 61922.127.12, 61922.128.1, 61922.128.24, 61922.135.3, 61922.139.2, 61922.139.21, 61922.139.22, 61922.139.40, 61922.146.27, 61922.146.77, 61922.147.21, 61922.147.22, 61922.147.23, 61922.147.35, 61922.147.40, 61922.152.1, 61922.152.36, 61922.152.88, 61922.152.91, 61922.152.95, 61922.241.57, 61922.242.4, 61922.257.570, 61922.126.23, 61922.1000.27, 61922.1000.25, 61922.1000.30; за с. Рельово, община Самоков – 62486.1.14, 62486.1.40, 62486.1.44, 62486.1.72, 62486.32.19, 62486.32.21, 62486.101.48, 62486.101.62, 62486.32.20, 62486.32.23, 62486.99.38, 62486.99.39, 62486.99.4, 62486.99.22. Проектите за изменение се намират в Службата по геодезия, картография и кадастър – Софийска област. В 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да се запознаят с проектите и да изразят писмено становище с представяне на доказателства.

187

1г. – Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград, на основание чл. 46, ал. 1 и 2 ЗКИР съобщава, че са приети кадастралната карта и кадастралният регистър на недвижимите имоти за урбанизираната територия в землището на с. Брезница, община X.X., които са в службата по геодезия, картография и кадастър. В 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по тях пред Службата по геодезия, картография и кадастър – Благоевград.

188

1д. – Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин, на основание чл. 46, ал. 1 и 2 ЗКИР съобщава, че са приети кадастралната карта и кадастралните регистри на недвижимите имоти за урбанизираните територии в землищата на гр. Димово и с. Бела, община Димово, които са в службата по геодезия, картография и кадастър. В 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по тях пред Службата по геодезия, картография и кадастър – Видин.

189

1е. – Службата по геодезия, картография и кадастър – Софийска област, на основание чл. 46, ал. 1 и 2 ЗКИР съобщава, че са приети кадастралната карта и кадастралните регистри на недвижимите имоти за урбанизираните територии в землищата на с. Клисура, с. Продановци, с. Райово, с. Рельово и с. Белчин, в което попада и с. Белчински бани, община Самоков, които са в службата по геодезия, картография и кадастър. В 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения по тях пред Службата по геодезия, картография и кадастър – Софийска област.

190

1. – Община Белослав на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Изграждане на нова КЛ 20 kV от съществуващ СРС от ЕП 20 kV „Акации“ на ул. Дунав, гр. Белослав, община Белослав, до съществуващ СРС от ЕП 20 kV „Роса“ в ПИ 27125.12.8 по КККР на с. Езерово, община Белослав, преминаващ през землището на гр. Белослав, община Белослав, с. Страшимирово, община Белослав, и с. Езерово, община Белослав“, с обща дължина 3071 л. м. Проектът и придружаващата го документация са изложени за справка в информационния център на общината. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

191

14. – Община Бойчиновци на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че са изготвени проекти за: 1. подробен устройствен план (ПУП) – план за застрояване (ПЗ) с цел промяна на основното предназначение на земята и определяне на конкретно предназначение за срока на концесионния договор за част от площта на участък „Лемище – изток“ в землището на с. Владимирово, община Бойчиновци, област Монтана, разположен върху ПИ 11418.214.9, ПИ 11418.314.4, публична общинска собственост, необработваема земеделска земя, с НТП – пасище, и ПИ 11418.214.123, публична общинска собственост, с НТП – селскостопански път; 2. подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за изграждане на временен път за достъп през общински поземлени имоти с идентификатори 11418.314.4, 11418.214.9 в землището на с. Владимирово и ПИ 37424.610.591 до ПИ 37424.610.85 в землището на с. Кобиляк, община Бойчиновци, област Монтана. Проектите са изложени за разглеждане в сградата на общинската администрация – гр. Бойчиновци, ул. Гаврил Генов № 2, ет. 1, стая № 103. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проектите до общинската администрация – гр. Бойчиновци.

32

3. – Община Долна баня на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за изменение в плана за уличната регулация и ИПРЗ за УПИ Х – техникум, озеленяване, в кв. 14, УПИ ХХ-1641, УПИ ХІХ-1641, УПИ ІІ – парк, в кв. 13 (ПИ 147, 1641, 1581) по плана на гр. Долна баня, община Долна баня, София област. Проектът е изложен в сградата на общинската администрация на третия етаж в техническата служба. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация на адрес: гр. Долна баня, ПК 2040, Софийска област, община Долна баня, ул. Търговска № 134, e-mail: obshtinadb@abv.bg.

192

8. – Община Дряново на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 43 по протокол № 4 от 29.12.2023 г. на ОбС – Дряново, е одобрен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за трасе на водопровод за водоснабдяване на с. Керека от помпена станция „Длъгня“, намираща се в ПИ 21261.66.214 по КККР на с. Длъгня, община Дряново, до НВ „Керека“ в ПИ с проектен идентификатор 36751.94.10. Трасето преминава през поземлени имоти в землището на с. Длъгня, с. Туркинча и с. Керека. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Дряново пред Административния съд – Габрово.

54

3. – Община ,,Марица“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за обект: „Кабелна линия 20 kV от нов ЖБ стълб, монтиран в оста на съществуваща въздушна линия 20 kV до нов МТП 1х100 kVA в ПИ 21169.10.11 в землището на с. Динк“. Проектът се намира в сградата на Община „Марица“, Пловдив, бул. Марица № 57А, стая 407, и може да бъде разгледан от заинтересованите лица. Съгласно чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.

168

1. – Община Русе на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 46, прието с протокол № 3 от 21.12.2023 г. на Общинския съвет – Русе, е одобрен ПУП – план за улична регулация (ПУР), изменение на план за улична регулация (ИПУР) на бул. Гоце Делчев по плана на гр. Русе. С ПУР се създава нова улична ос от нова о.т. 10956 (с връзка в оста на бул. България) до нова о.т. 10959 (преди кръстовището на бул. Гоце Делчев и ул. Васил Левски), през нова о.т. 10957, о.т. 8985, о.т. 8228, о.т. 90321, о.т. 9050, о.т. 9051 с връзка до нови о.т. 10958 и о.т 10960. Размерът на платната от о.т. 10956 до о.т. 8228 е 14 м с тротоари по 4 м и от о.т. 8228 до о.т. 10959 – 14 м с тротоари по 3,5 м. Създават се нови о.т. 10958, 10959, 10960, 10961, 10962, 10963 и 10964 в кръстовището на бул. Гоце Делчев и ул. Васил Левски, като се запазват приетите улични оси с предходен устройствен план. Създават се нови о.т. 10965 и 10966 в съществуващата ос на бул. Гоце Делчев от о.т. 9476 до о.т. 3324 за връзка с улици 63427.156.900 и 63427.156.901 по КККР на гр. Русе. Размерът на платната от о.т. 9476 до о.т. 3324 е 14 м с тротоари по 4 м. Създава се нова о.т. 10967 в съществуващата ос на бул. Гоце Делчев от о.т. 3324 до о.т. 7840 и нова улична ос от о.т. 10967 до о.т. 10968 за улица 63427.156.894 (Лозарска) по КККР на гр. Русе с размер на платната 6 м. Размерът на платната от о.т. 10967 до о.т. 7840 е 14 м с тротоари по 4,5 м. Създава се нова улична ос от о.т. 7840 до о.т. 3559 (за връзка с ул. Ал. Хаджирусет и до строителните граници на Русе) през нови о.т. 10969, 10970 и 10971, за връзка с улици 63427.157.2360 (Славяни), 63427.157.2355 (Дилянка) и 63427.4.656 по КККР на гр. Русе. Размерът на платната от о.т. 7840 до о.т. 10970 е 14 м с тротоари по 4,5 м и от о.т. 10970 до о.т. 3559 – 14 м с тротоари по 4 м. С ИПУР се заличава част от улична ос от о.т. 8999 до о.т. 8994 и от о.т. 8905 до нова о.т. 10958, като се измества местоположението на о.т. 8228, 90321, 9050, 9051. Заличава се част от уличнорегулационните линии и бордюрните линии в района от о.т. 8999 до о.т. 8994 и от о.т. 8994 до о.т. 10958. С ПУП се одобряват план-схеми по вертикално планиране, ВиК и Ел. като неразделна част от него по смисъла на чл. 108, ал. 2 от ЗУТ. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Общинския съвет – Русе, пред Административния съд – Русе.

170

140. – Областният управител на област Стара Загора на основание чл. 149, ал. 1 във връзка с чл. 148, ал. 3, т. 1 и ал. 4 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че със Заповед № РР-ЗД-14 от 29.12.2023 г. е одобрен работен инвестиционен проект и е издадено Разрешение за строеж № 1 от 29.12.2023 г. за обект: „Ремонт на Транзитен газопровод Ду 1000 за Република Гърция и Република Северна Македония в участъка между ЛК „Яворово“ и ЛК „Горно Белево“, намиращ се в землищата на с. Яворово, община Стара Загора, и с. Могилово, община Чирпан, област Стара Загора, с възложител „Булгартрансгаз“ – ЕАД. Разрешението за строеж съгласно чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Административния съд – Стара Загора, в 30-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ чрез областния управител на област Стара Загора.

176

2. – Община Сърница на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е внесен за разглеждане и одобряване проект на ПУП – парцеларен план за трасе на нов подземен електропровод – кабелна линия ниско напрежение (НН), достигащ до границата на ПИ с идентификатор 70648.143.30, м. Крушица, землище на гр. Сърница, община Сърница. По проект трасето започва от КРШ, намиращ се пред ПИ с идентификатор 70648.143.39 (частна собственост). КРШ е в обхвата на ПИ с идентификатор 70648.141.419 – общинска публична собственост (НТП – за местен път), като трасето продължава на юг в обхвата на ПИ с идентификатор 70648.141.419 – публична общинска собственост (с НТП – за местен път), и достига до границата на имота на инвеститора – ПИ с идентификатор 70648.143.30 в м. Крушица, землището на гр. Сърница, община Сърница. Общата дължина на проектното трасе е 30 л. м и се предвижда подземно. Трасето преминава подземно в сервитута на общински път с идентификатор 70648.141.419 (публична общинска собственост), като не се допускат строителни и изкопни дейности в асфалтираните участъци на пътя. Допуска се да бъде прокопано и реализирано единствено с подземен хоризонтален сондаж. Проектът се намира в сградата на общинската администрация – Сърница, ет. 3, отдел „Териториално и селищно устройство“. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат в едномесечен срок от датата на обнародването в „Държавен вестник“ да представят в деловодството на Община Сърница писмени възражения, предложения и искания по проекта.

169

16. – Община с. Ценово, област Русе, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите, че с Решение № 13, взето на заседание с протокол № 5 от 28.12.2023 г. на Общинския съвет – с. Ценово, е одобрен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за елементи на техническата инфраструктура – трасе на кабел 20 kV за фотоволтаична централа, изградена в ПИ 78361.43.40, м. Стопански двор по КККР на с. Ценово, община Ценово, област Русе. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Ценово пред Административния съд – Русе.

193

Административният съд – Видин, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от областния управител на област Видин на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата на Общинския съвет – Видин, за определяне размера на местните данъци на територията на община Видин съгласно приложение № 1, приета с Решение № 187, взето с протокол № 14 от 30.12.2021 г. на Общинския съвет – Видин, по което е образувано адм.д. № 245/2023 г. по описа на Административния съд – Видин, насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 19.02.2024 г. от 9,45 ч.

52

Административният съд – Пловдив, по адм.д. № 2522 по описа на съда за 2023 г. на основание чл. 218, ал. 1 ЗУТ съобщава за постъпило оспорване от X.X.X. от гр. Пловдив чрез адв. З. Недева срещу Решение № 176, взето с протокол № 11 от 29.06.2023 г. на Общинския съвет – Пловдив, по силата на което е одобрен проект за изменение на ПУП – ПР за ЦГЧ, гр. Пловдив, заедно с план-схеми и правила и нормативи за прилагане на ПУП – ПР за Централната градска част на гр. Пловдив и план-схеми „Зелена система“, „Недвижими културни ценности“, „Територии за археологическо проучване“, „Монументални и художествени елементи“, „Водоснабдителни мрежи и съоръжения“, „Електроснабдителни мрежи и съоръжения“, „Електронни снабдителни мрежи и съоръжения“, „Топлоснабдителни мрежи“, „Газоснабдителни мрежи“ и правила и нормативи за прилагане на плана и Решение № 225, взето с протокол № 13 от 26.07.2023 г. на Общинския съвет – Пловдив, с което се изменя и допълва Решение № 176, взето с протокол № 11 от 29.06.2023 г. на Общинския съвет – Пловдив, в частта по отношение на собствения имот с идентификатор 56784.512.610 по КК и КР на гр. Пловдив. В едномесечен срок от деня на обнародване на съобщението в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да бъдат конституирани като ответници в съдебното производство чрез подаване на заявление до Административния съд – Пловдив, по номера на адм. дело, което следва да съдържа: 1. трите имена и адреса, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв – за българските граждани; 2. трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв; 3. фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес; 4. номер на делото; 5. акта, който се оспорва, и органа, който го е издал; 6. изявление, че заинтересуваното лице желае да бъде конституирано в производството като ответник; 7. подпис на заявителя. Към заявлението по ал. 4 се прилагат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересувано лице на заявителя. Със заявлението по ал. 4 е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадени жалби в законоустановения срок. Делото е насрочено за 27.02.2024 г. в 10 ч.

113

Административният съд – Пловдив, съобщава, че по оспорване на X.X.X. срещу приложение № 8.2 в частта: РЕМ – Пловдив, 1. Входни билети, 1.1. Туристи – 8 лв.; 1. Вход за експозиция, 1.3. За възрастни – 8 лв.; РИМ – Пловдив, 1. Вход, 1.2. За възрастни – 4 лв.; РАМ – Пловдив, 1. Входни билети, 1.1. За български и чуждестранни граждани – 6 лв., към Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив, приета с Решение № 80 на Общинския съвет – Пловдив, взето с протокол № 6 от 4.03.2003 г., е образувано адм.д. № 3098 по описа за 2023 г. на Административния съд – Пловдив. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 29.02.2024 г. от 9 ч. По реда на чл. 189, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс всеки, който има правен интерес, може да се присъедини към оспорването или да встъпи като страна.

114

Софийският районен съд, 181 състав, призовава в 2-седмичен срок от обявлението Брайън Ричард Стангър, гражданин на Йоркшир, Хъдръсфийлд, Великобритания, роден на 21.02.1951 г., без данни за регистриран адрес на територията на Република България, с неизвестен адрес в чужбина, да се яви в канцеларията на Софийския районен съд, трето гражданско отделение, 181 състав, София, бул. Цар Борис ІІІ № 54, да получи препис от искова молба и приложенията по гр. дело № 16461/2023 г., подадена от X.X.X., действаща чрез процесуалния си представител адв. X.X., с правна квалификация чл. 49, ал. 2 СК, да подаде писмен отговор, както и да посочи съдебен адрес. В случай че не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител.

167

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1. – Управителният съвет на сдружение „Младежко движение за развитие на селските райони в България“ (МДРСРБ), Ботевград, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, чл. 21, ал. 3 от устава и свое решение от 1.12.2023 г. свиква общо събрание на членовете на сдружението на 8.03.2024 г. от 9 ч. в София, бул. Климент Охридски № 132, заседателна зала „Акад. X.X.“, при следния дневен ред: 1. разглеждане на молби за напускане на сдружението; 2. освобождаване на стария и избор на нов управителен съвет на МДРСРБ; 3. избор на нов председател и заместник-председател на МДРСРБ; 4. приемане на нов устав на МДРСРБ; 5. отчет за дейността на МДРСРБ за 2022 г.; 6. финансов отчет за 2022 г.; 7. проектопрограма за дейността на МДРСРБ за 2023 г.

177

Промени настройката на бисквитките