Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 95 от 26.X

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 43 ОТ 28 МАРТ 2000 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1999 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И НА НЕГОВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 43 ОТ 28 МАРТ 2000 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1999 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И НА НЕГОВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

В сила от 1 януари 2000 г.

Обн. ДВ. бр.26 от 29 Март 2000г., попр. ДВ. бр.27 от 31 Март 2000г., изм. ДВ. бр.95 от 26 Октомври 2004г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В постановлението се правят следните изменения и допълнения:

1. В чл. 2 се създава ал. 5:

"(5) Представителните и социалните нужди на централните държавни органи се обслужват от предоставените за ползване и управление на Министерския съвет обекти - публична държавна собственост, и обекти - частна държавна собственост. Ръководителите и главните счетоводители на тези обекти се назначават от министъра на държавната администрация или от упълномощено от него ръководно длъжностно лице, а служителите и работниците в тези обекти - от съответните им ръководители."

2. Член 3 се отменя.

3. Член 4 се изменя така:

"Чл. 4. (1) Създава от 1 януари 2000 г. редакция "Нормативни актове" към министъра на държавната администрация като юридическо лице по чл. 60 от Закона за администрацията, чиято издръжка се формира от бюджетни средства и приходи от собствена дейност, с основни функции по издаването и актуализирането на сборник "Нормативни актове" - официално печатно издание на Народното събрание и на Министерския съвет.

(2) Редакция "Нормативни актове" е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити по бюджета на Министерския съвет.

(3) Имуществото на досегашната редакция "Нормативни актове", активите и пасивите към 1 януари 2000 г. преминават към новосъздаденото звено по ал. 1.

(4) Редакция "Нормативни актове" осигурява безплатен годишен абонамент за актуализациите на комплектите на сборник "Нормативни актове" на:

1. Администрацията на Народното събрание;

2. Администрацията на Президента;

3. Администрацията на Министерския съвет.

(5) Главният секретар на Народното събрание утвърждава списък на абонатите по ал. 4, т. 1, главният административен секретар на Администрацията на Президента утвърждава списък на абонатите по ал. 4, т. 2, а главният секретар на Министерския съвет - на абонатите по ал. 4, т. 3.

(6) Главният редактор на редакция "Нормативни актове" се назначава от министъра на държавната администрация.

(7) Работата на редакция "Нормативни актове" се подпомага методически от редакционна колегия, чийто състав се определя от главния секретар на Министерския съвет по предложение на главния редактор на редакцията."

4. Създава се нов чл. 4а:

"Чл. 4а. Министърът на държавната администрация до 30 април 2000 г. да внесе в Министерския съвет проект на Устройствен правилник на редакция "Нормативни актове" и да назначи главен редактор."

5. Създава се чл. 4б:

"Чл. 4б. (1) Създава от 1 април 2000 г. център "Винарска изба Евксиноград" като юридическо лице към Министерския съвет по чл. 60 от Закона за администрацията, чиято издръжка се формира от приходи от собствена дейност, от бюджетни средства и други.

(2) Център "Винарска изба Евксиноград" е с предмет на дейност: научна, експериментална и развойна дейност в областта на производството и изпитването на висококачествени сортове грозде, вина и спиртни напитки; производство на висококачествени сортове грозде и произвеждане на вина и спиртни напитки.

(3) Център "Винарска изба Евксиноград" е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити по бюджета на Министерския съвет.

(4) Министърът на държавната администрация да назначи комисия, която да подготви разделителен протокол и да определи по вид и стойност имуществото, включено в център "Винарска изба Евксиноград", отделено от имуществото на стопанство "Евксиноград" и обект "Шабла". Протоколът да се представи за утвърждаване от министъра на държавната администрация до 30 април 2000 г.

(5) Министърът на държавната администрация до 30 април 2000 г. да внесе в Министерския съвет проект на Устройствен правилник на център "Винарска изба Евксиноград" и да назначи управител."

6. В преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения:

а) параграф 3 се отменя;

б) параграфи 7 и 8 се отменят.


§ 2. В Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация се правят следните изменения и допълнения:

1. В чл. 31 ал. 1 се изменя така:

"(1) Министрите, органите към Министерския съвет по чл. 19, ал. 4 от Закона за администрацията, заместник-министрите и областните управители в изпълнение на своите правомощия пътуват в страната, без да се издава заповед за командироване. Тримесечните отчети за командировките се утвърждават от Министерския съвет."

2. В чл. 32, ал. 1 думите "Финанси и бюджет" се заменят с "Финансово-стопански дейности".

3. В чл. 88, ал. 3 думите "секретарят на Националния съвет по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет" се заменят със "секретар и звено за обслужване на Националния съвет по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет".

4. В чл. 96, ал. 2, т. 2 думите "Финанси и бюджет" се заменят с "Финансово-стопански дейности".

5. В чл. 98 се правят следните изменения и допълнения:

а) думите "Финанси и бюджет" се заменят с "Финансово-стопански дейности";

б) създава се т. 14:

"14. координира ползването и контролира управлението на обектите - публична държавна собственост, и на обектите - частна държавна собственост, предоставени за ползване и управление на Министерския съвет."

6. (В сила от 1 март 2000 г.) В приложението към чл. 88, ал. 2 от устройствения правилник се правят следните изменения и допълнения:

а) в ред "Политически кабинет на министър-председателя" числото "39" се заменя с "27";

б) в ред "експерти и технически сътрудници" числото "36" се заменя с "26";

в) в ред "Политически кабинет на министъра (без портфейл)" цифрата "5" се заменя с числото "10";

г) в ред "експерти" се добавя "и технически сътрудници" и цифрата "4" се заменя с "9";

д) в ред "Обща администрация" числото "165" се заменя със "168";

е) в ред "Дирекция "Финанси и бюджет" думите "Финанси и бюджет" се заменят с "Финансово-стопански дейности" и числото "104" се заменя със "108";

ж) в ред "Специализирана администрация" числото "151" се заменя със "154";

з) в ред "Дирекция "Правна" числото "29" се заменя с "27";

и) в ред "Дирекция "Държавна администрация" числото "15" се заменя с "11";

к) в ред "Дирекция "Информация и връзки с обществеността" числото "28" се заменя с "29";

л) в ред "Дирекция "Информационни технологии и комуникации" числото "23" се заменя с "19";

м) в ред "Дирекция "Европейска интеграция и отношения с международните финансови институции" числото "16" се заменя с "25";

н) в ред "Други звена по чл. 88, ал. 3" числото "17" се заменя с "20";

о) в ред "Секретар на Националния съвет по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет" след думата "Секретар" се добавя "и звено за обслужване" и след думата "съвет" цифрата "1" се заменя с "4".


§ 3. В Постановление № 118 на Министерския съвет от 1993 г. за използването на недвижими имоти на Министерския съвет (ДВ, бр. 57 от 1993 г.) думите "Хисар" - дом № 2" се заменят с "Лечебно-възстановителна база "Хисар"."


§ 4. В чл. 3, ал. 5 от Постановление № 213 на Министерския съвет от 1999 г. за приемане на Устройствен правилник на Министерството на труда и социалната политика (обн., ДВ, бр. 104 от 1999 г.; изм., бр. 112 от 1999 г.) думите "Изпълнителната агенция "Резиденции и почивно дело" се заменят с "Министерството на труда и социалната политика".


§ 5. (Отм. - ДВ, бр. 95 от 2004 г.)


§ 6. (Попр. - ДВ, бр. 27 от 2000 г.) Постановлението влиза в сила от 1 януари 2000 г., а § 2, т. 6 влиза в сила от 1 март 2000 г.


Промени настройката на бисквитките