Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 9 от 27.I

НАРЕДБА № 39 ОТ 15 СЕПТЕМВРИ 2003 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА КОНТРОЛ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ НА ЗЪРНЕНИТЕ ПРОДУКТИ

 

НАРЕДБА № 39 ОТ 15 СЕПТЕМВРИ 2003 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА КОНТРОЛ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ НА ЗЪРНЕНИТЕ ПРОДУКТИ

Издадена от министъра на земеделието и горите

Обн. ДВ. бр.84 от 23 Септември 2003г., изм. ДВ. бр.9 от 27 Януари 2006г., изм. ДВ. бр.64 от 18 Юли 2008г.

Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. (Доп. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) С наредбата се уреждат условията и редът за контрол на съответствието на произведените зърнени продукти.


Чл. 2. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Националната служба по зърното и фуражите (НСЗФ) контролира за съответствие произведените зърнени продукти с обявеното в технологичната документация качество, за което издава сертификат за съответствие. Сертификатът за съответствие е по образец съгласно приложение № 1. При констатиране на несъответствие прави предписание за отстраняване на причините.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) При извършване на контрол за съответствие на зърнените продукти експертите на НСЗФ имат право:

1. на свободен достъп до помещенията и документите на контролирания производител или търговец;

2. да изискват необходимата им информация;

3. да вземат проби и мостри за лабораторни изследвания;

4. да привличат експерти, когато проверката изисква това.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) При извършване на контрол за съответствие на зърнените продукти експертите на НСЗФ са длъжни:

1. да се легитимират пред контролираното лице;

2. да опазват служебната и търговската тайна;

3. да установяват точно фактите и да отразяват обективно резултатите от извършената проверка.


Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2006 г.) Контролът за съответствие на зърнените продукти има за цел да предпази потребителите от измами и заблуждаващи действия, свързани с качеството на предлаганите зърнени продукти.


Глава втора.
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАЧЕСТВОТО, ОПАКОВАНЕТО И ОЗНАЧАВАНЕТО НА ЗЪРНЕНИТЕ ПРОДУКТИ

Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Зърнените продукти трябва да отговарят на изискванията за качество, предвидени в технологичната документация на продукта по чл. 73, ал. 2 от Наредба № 5 от 2006 г. за хигиената на храните (ДВ, бр. 55 от 2006 г.).


Чл. 5. (1) Зърнените продукти се опаковат с материали, които са чисти и ги предпазват от замърсяване, външни и вътрешни повреди.

(2) (Доп. - ДВ, бр. 9 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Материалите за опаковка на зърнени продукти трябва да отговарят на изискванията на Наредба № 3 от 2007 г. за специфичните изисквания към материалите и предметите, различни от пластмаси, предназначени за контакт с храни (ДВ, бр. 51 от 2007 г.).

(3) Забранява се използването на токсично лепило и мастило при отпечатването или залепването на материалите за опаковка на зърнени продукти.


Чл. 6. (1) Върху опаковките на зърнените продукти се поставят означения за:

1. вида на зърнения продукт;

2. показателите за качество на продукта;

3. производителя на продукта;

4. количеството на продукта;

5. срока на годност на продукта;

6. видовете и количеството на вложените добавки и разрешенията за тяхното използване.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Върху опаковката на всеки зърнен продукт задължително се означават показателите за качество, посочени в приложение № 2.

(3) Означенията трябва да бъдат ясни, четливи и неизтриваеми, трайно прикрепени на външната страна на опаковката.

(4) Когато зърнените продукти се превозват в насипно състояние, данните по ал. 1 се посочват в документите, придружаващи стоките, или на видно място в транспортното средство.


Глава трета.
КОНТРОЛ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ НА ЗЪРНЕНИТЕ ПРОДУКТИ

Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) На контрол за съответствие подлежат зърнените продукти, включени в приложение № 2.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Националната служба по зърното и фуражите контролира за съответствие произведените зърнени продукти в предприятията и търговските складове чрез извършване на периодични, внезапни и съвместни проверки с други контролни органи.

(3) (Нова - ДВ, бр. 9 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) За произведените зърнени продукти по ал. 1 НСЗФ издава сертификат за съответствие след деклариране на произведени количества по видове. Декларацията е по образец съгласно приложение № 3 и се придружава с документ за качество, издаден от производствена или друга лаборатория.

(4) (Нова - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Произведените количества зърнени продукти по ал. 3 се вписват ежедневно в производствен дневник по видове и качество. Дневникът се води от длъжностно лице, определено със заповед на ръководителя на предприятието.


Чл. 8. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) При извършване на проверките контролът за съответствие се извършва чрез вземане на проби и тяхното оценяване.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Проби от зърнени продукти се вземат съгласно БДС ISO 13 690. (Прилага се последното издание на стандарта.)

(3) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) При формиране на средни проби не се вземат извадки от повредени зърнени продукти. От такива продукти се вземат отделни проби и се отбелязва количеството зърнени продукти, за което са взети.

(4) (Нова - ДВ, бр. 9 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Предприятията за преработка на зърно съхраняват контролни проби от произведените партиди зърнени продукти в срок от 3 месеца.


Чл. 9. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Експертите на НСЗФ вземат проби от проверяваните зърнени продукти в присъствието на производителя или търговеца, или на негов представител.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Производителите и търговците на зърнени продукти, както и техните представители са длъжни да предоставят на експертите на НСЗФ възможност за вземане на проби и всички необходими сведения и документи за идентифициране на партидата.


Чл. 10. (1) Проверка за съответствие се извършва чрез сравнение на показателите на взетата проба с обявеното качество съгласно технологичната документация на продукта.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) При проверка на съответствието експертът на НСЗФ проверява и спазването на правилата за опаковане и означаване на зърнените продукти.


Чл. 11. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) (1) Когато взетите проби след оценяване съответстват на декларираното качество, НСЗФ в срок три дни от извършване на проверката по чл. 8 и 10 изпраща протокола от лабораторния анализ на производителя и издава сертификат за съответствие, ако не е издаден такъв, за количеството, установено при проверката.

(2) Когато произведените зърнени продукти с издаден сертификат бъдат реализирани на няколко търговци, отделните количества се описват в приложение към издадения сертификат. За тези количества производителят издава на съответните търговци удостоверение съгласно приложение № 7.


Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Когато качеството на партидата не съответства на обявеното, НСЗФ издава констативен протокол по образец съгласно приложение № 4 и прави предписание за отстраняване на установеното несъответствие.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2006 г.) Партида, за която е издаден протокол по ал. 1, може да се превозва или премества с разрешение на НСЗФ, при спазване на нейните предписания.

(3) Производителят или търговецът може да приведе партидата в съответствие, като:

1. отстрани от нея продукцията с недостатъци;

2. промени означеното качество;

3. я преработи.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) В случая по ал. 3 НСЗФ издава сертификат за съответствие след деклариране промяната на означеното качество на партидата.

(5) (Доп. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Партида, която не бъде приведена в съответствие или е непригодна за хранителни цели, се бракува, като се изготвя протокол за бракуване. Копие от протокола за бракуване се предоставя на НСЗФ.

(6) (Отм. - ДВ, бр. 9 от 2006 г.)


Чл. 12а. (Нов - ДВ, бр. 9 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) (1) Предприятията за преработка на зърно предоставят на НСЗФ до 5-о число на следващия месец за целите на контрола информация за тяхното месечно производство чрез попълване на декларация по образец съгласно приложение № 5.

(2) Оризовите мелници изпращат ежегодно до 1 октомври декларация за оризовите запаси, налични към 31 август, по образец съгласно приложение № 6.

(3) Декларациите по ал. 1 и 2 се подават в териториалните звена на НСЗФ на хартиен носител или по електронен път.


Глава четвърта.
КОНТРОЛ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ ПРИ ВНОС, ИЗНОС И ВЪТРЕШНООБЩНОСТНИ ДОСТАВКИ НА ЗЪРНЕНИ ПРОДУКТИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 64 ОТ 2008 Г.)

Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) (1) На контрол за съответствие подлежат всички произведени зърнени продукти по приложение № 2, предназначени за износ или от внос и вътрешнообщностни доставки.

(2) Търговците, осъществяващи търговските сделки, предоставят на експерта на НСЗФ цялата необходима информация за извършване на проверката.

(3) При внос, износ и вътрешнообщностни доставки на зърнени продукти търговците са длъжни да предоставят в НСЗФ удостоверение от производителя по образец съгласно приложение № 7.


Чл. 14. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) (1) Когато качеството на партидата отговаря на обявеното, НСЗФ издава на търговеца, осъществяващ търговската сделка, сертификат или удостоверение съгласно приложение № 8, при констатиране на несъответствие прави предписание за отстраняване на причините.

(2) Когато пратката се състои от няколко партиди, се издава общ сертификат или удостоверение за съответствие в случаите, когато производителят е един. В него се вписват включените в пратката партиди.

(3) Когато отделните партиди са от различни производители, се издава сертификат или удостоверение за съответствие, като в поле "Забележка" се описват количествата по партиди и техният производител.


Чл. 15. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Фитосанитарен сертификат за износ по чл. 33, ал. 1 от Закона за защита на растенията се издава след представяне от търговеца на сертификат или удостоверение за съответствие, издаден от НСЗФ.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Експертите на Националната служба за растителна защита дават писмено разрешение по чл. 26 от Закона за защита на растенията за внос на зърнени продукти след представяне на сертификат или удостоверение за съответствие, издаден от НСЗФ.


Чл. 16. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Експертите на НСЗФ съставят и съхраняват в продължение на една година документи за извършения контрол при проверките, които съдържат информация за:

1. метода на вземане на проби;

2. резултатите от контрола;

3. предприетите действия при липса на съответствие на проверяваните продукти.

(2) Производителите и търговците на зърнени продукти са длъжни да съхраняват документите, представени при контрола за съответствие, до изтичане на срока на годност на продукта, но не по-малко от една година от датата на извършване на проверката.


Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на тази наредба:

1. (изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) "Контрол за съответствие" са материалните и правните действия, извършени от оправомощени лица с цел проверка дали декларираното и означеното качество отговаря на качеството, заложено в технологичната документация.

2. "Идентификация" е проверка за установяване съответствието на партидата и придружаващите я документи.

3. "Пратка" е цялото количество продукти на отделен търговец, налично при проверка. Тя може да включва един или няколко вида продукти и да се състои от една или повече партиди.

4. "Вземане на проба" е отделяне на определено количество от партидата с цел проверка за съответствие.

5. (доп. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) "Партида" е количество продукти, представени като еднородни по отношение на: произход (страна/производител); вид; класа на качество по технологична документация; опаковка и маркировка.

6. "Средна проба" е общото количество от всички проби (извадки), взети от една партида.

7. (нова - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) "Вътрешнообщностна доставка" са пристиганията и изпращанията на стоки от и за страните - членки на Европейския съюз.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 2. Тази наредба се издава на основание чл. 31а, ал. 1 от Закона за съхранение и търговия със зърно.


§ 3. (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2008 г.) Изпълнението на наредбата се възлага на изпълнителния директор на Националната служба по зърното и фуражите и на генералния директор на Националната служба по растителна защита.


Приложение № 1 към чл. 2, ал. 1


(Ново - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)



 
МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО
И ХРАНИТЕ
 
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ПО ЗЪРНОТО И ФУРАЖИТЕ
 
MINISTRY OF AGRICULTURE AND FOOD NATIONAL GRAIN AND FEED SERVICE
 
 
СЕРТИФИКАТ АЗП № 00001
CERTIFICATE
 
1. Вид на стоката (продукта) 2. Търговец/Trader
Product (commodity) type ЕИК:
   
   
   
3. Тарифен номер 4. ИК на ТЗ №                    
(custom code) (identification                    
  code)                    
                       
5. Получател/Consignee 6. Контролът е извършен от ТЗ на НСЗФ
  (Сontrol done)
   
7. Транспортно средство/Conveyance 8. Опаковка /Package (type)
   
9. Количество, кг: 10. Партидата /Lot  
Quantity, kg: 0 съответства 0 не съответства
  conforms does not conform
11. Контрол, предназначен за:      
Control destine for: 0 страната 0 внос 0 износ
  country import export
12. Контролният орган удостоверява, че стоката (продуктът) съответства по показатели на основание на /Control body certifies that the commodity conforms with the parameters declared according:
 
Експерт/Expert:
............................................................................................................................................................................................................................................................................................
Името се изписва с печатни букви Подпис: Печат:  
Name, written with capital letters Signature Stamp  
 
Място и дата на издаване/Place and Date of Issue
13. Забележки /Notes:
 
 
 
 
 
МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
 
 
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ПО ЗЪРНОТО И ФУРАЖИТЕ
 
 
Приложение към сертификат АЗП № ........... от .................
 
ПОЛУЧАТЕЛ ЕИК КОЛИЧЕСТВО(кг) ДАТА
       
       
       
       
       
       


Приложение № 2 към чл. 7, ал. 1


(Изм. - ДВ, бр. 9 от 2006 г., предишно Приложение № 1 към чл. 7, ал. 1 - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)


Списък на зърнените продукти, които подлежат на контрол за съответствие



№ по Наименование Тип Задължително означаване
ред      
1. Брашно пшенично 500 пепелно съдържание, % с.в.
    700 пепелно съдържание, % с.в.
    1150 пепелно съдържание, % с.в.
    друг пепелно съдържание, % с.в.
2. Брашно ръжено 1750 пепелно съдържание, % с.в.
    друг пепелно съдържание, % с.в.
3. Брашно ръжено-пшенично   пепелно съдържание, % с.в.
4. Брашно царевично 800 пепелно съдържание, % с.в.
    1300 пепелно съдържание, % с.в.
5. Грис пшеничен за консумация пепелно съдържание, % с.в.
    друг пепелно съдържание, % с.в.
6. Грис царевичен за консумация съдържание на мазнини, % с.в.
    друг съдържание на мазнини, % с.в.
7. Зародиш пшеничен - стабилизиран по сух - киселинност на мазнините, %
    способ  
    - друг - съдържание на мазнини, % с.в.
8. Зародиш царевичен   - съдържание на мазнини, % с.в.
9. Трици хранителни - едри гранулометричен състав
    - дребни  
10. (отм. - ДВ, бр. 9 от 2006 г.)    
11. Ориз Ризон съдържание на начупени зърна, %
    I качество  
    II качество  
    други  
12. Оризово брашно хранително пепел, неразтворима в солна киселина, % с.в.


Приложение № 3 към чл. 7, ал. 3


(Ново - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)



  ДО
  НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА
  ПО ЗЪРНОТО И ФУРАЖИТЕ
   
ДЕКЛАРАЦИЯ
от
...................................................................................................
(трите имена по документ за самоличност)
 
представител/упълномощено лице на: ......................................................................................................................................................................................................................................................................

(производител,търговец)

ЕИК: .................................................. Идентификационен номер по ДДС ..........................................................................................................................................................................................................
Тел: ..................................................
Декларирам, че произведеният зърнен продукт в преработвателното предприятие
.......................................................................................... ВИД: .................................................................................................................................................................................................
ТИП: .............................., ПАРТИДА: .............................., КОЛИЧЕСТВО: ...................................................... тона,
съответства на показателите в приложения документ за качество .....................................................................................................................................................................................................................................
.............................................................................................., издаден от .....................................................................................................................................................................................
(наименование, № и дата на издаване) (лаборатория)
 
Дата: Подпис:............................................................................................................................................................................
 


Приложение № 4 към чл. 12, ал. 1


(Ново - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)



МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
 
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ПО ЗЪРНОТО И ФУРАЖИТЕ
 
ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ ЗЪРНО И ЗЪРНЕНИ ПРОДУКТИ
 
София 1000, бул. Витоша 15, тел./факс: 980 58 31
 
 
КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ № .......................
 
Протоколът се отнася за съответствието с декларираните обстоятелства
 
Получател: 0 фирма ....................................................................................................
  0 митнически пункт ................................................................................
1. Вид на продукта/стоката ..................................................................................................................................................................................................................................
 
2. Производител ..............................................................................................................................................................................................................................................
 
3. Количество/вид на опаковката ............................................................................................................................................................................................................................
 
4. Предназначение ...........................................................................................................................................................................................................................................
 
5. Придружаващи стоката документи .........................................................................................................................................................................................................................
 
6. Други идентификационни белези .........................................................................................................................................................................................................................
 
7. Качество ....................................................................................................................................................................................................................................................
 
8. При проведения контрол за съответствие бе установено, че взетата проба не съответства на декларираните показатели: .........................................................................................................................................
9. Посочената партида е негодна за: 0 продажба
  0 внос/износ
........................ ................................ ...............................

Печат

Място и дата Експерт: Подпис:  
на издаване:      
   
Трите имена на производителя/търговеца Подпис:
   


Приложение № 5 към чл. 12а


(Ново - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)



  ДО
  НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА
  ПО ЗЪРНОТО И ФУРАЖИТЕ
   
ДЕКЛАРАЦИЯ
 
от ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(трите имена по документ за самоличност)
представляващ ...........................................................................................................................................................................................................................................................................................
(наименование на предприятието за преработка на зърно)
адрес на управление ........................................................................................................................................................................................................................................................................................
ЕИК ..................................................................., телефон: ........................................
 
Декларирам, че за месец ..................... 20.........г.
производството на зърнени продукти в предприятието е, както следва:
 
Вид продукт Тип по ТД Количество, t
1.    
2.    
3.    
4.    
 
Известна ми е наказателната отговорност за неверни данни по чл. 313 НК.
 
Дата: Подпис:
 


Приложение № 6 към чл. 12а, ал. 2


(Ново - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)



  ДО
  НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА
  ПО ЗЪРНОТО И ФУРАЖИТЕ
   
ДЕКЛАРАЦИЯ
 
от ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(трите имена по документ за самоличност)
представляващ ...........................................................................................................................................................................................................................................................................................
(наименование на оризовата мелница)
адрес на управление ........................................................................................................................................................................................................................................................................................
ЕИК ..................................................................., телефон: ........................................
 
Декларирам, че към 31 август 2 ...... г., запасите, държани в наличност в оризовата мелница, са, както следва:
 
Ориз с люспи Олющен ориз Полубланширан или Общо количество еквивалент на
(неолющен или   бланширан ориз бланширан ориз (тонове)
арпа)     =А+Б+В+Г+Д
       
       
       
       
       
       
       
Вид ориз КН кодове Количе- Добив на КН кодове Количе- Добив КН кодове Количества  
    ства цели зърна   ства на цели   (тонове)  
    (тонове) (%)   (тонове) зърна (%)      
    А Б   В Г   Д  
(1)                  
Ориз с 1006 10 21     1006 20 11     1006 30 21    
кръгли 1006 10 23     1006 20 13     1006 30 23    
зърна 1006 10 25     1006 20 15     1006 30 25    
Ориз със 1006 10 92     1006 20 92     1006 30 42    
средни 1006 10 94     1006 20 94     1006 30 44    
зърна 1006 10 96     1006 20 96     1006 30 46    
Ориз с             1006 30 61    
дълги             1006 30 63    
зърна             1006 30 65    
              1006 30 92    
              1006 30 94    
              1006 30 96    
(А) Продукти на Общността
(2)                  
Ориз с 1006 10 27     1006 20 17     1006 30 27    
дълги зърна 1006 10 98     1006 20 96     1006 30 48    
              1006 30 67    
              1006 30 98    
Общо 1006 10     1006 20     1006 30    
(1) + (2)                  
(1)                  
Ориз с 1006 10 21     1006 20 11     1006 30 21    
кръгли 1006 10 23     1006 20 13     1006 30 23    
зърна 1006 10 25     1006 20 15     1006 30 25    
Ориз със 1006 10 92     1006 20 92     1006 30 42    
средни 1006 10 94     1006 20 94     1006 30 44    
зърна 1006 10 96     1006 20 96     1006 30 46    
Ориз с             1006 30 61    
дълги зърна             1006 30 63    
              1006 30 65    
              1006 30 92    
              1006 30 94    
              1006 30 96    
(Б) Ориз, внесен от трети страни
(2)                  
Ориз с 1006 10 17     1006 20 17     1006 30 27    
дълги зърна 1006 10 98     1006 20 98     1006 30 48    
              1006 30 67    
              1006 30 98    
Общо                  
(1) + (2) 1006 10     1006 20     1006 30    
Общо                  
(А) + (Б) 1006 10     1006 20     1006 30    
Известна ми е наказателната отговорност за неверни данни по чл. 313 НК.
 
Дата: Подпис:
 


Приложение № 7 към чл. 13, ал. 3


(Ново - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)



УДОСТОВЕРЕНИЕ
 
Настоящото се издава от...................................................................................................................................................................................................................................................................................
(фирма производител)
на ...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(търговец)
в уверение на това, че продаденото от мен количество ........................................................................................ кг
от вида ..................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(наименование на стоката по технологична документация)
е с издаден сертификат за съответствие № ......................................, дата на издаване ...........................................,
от Националната служба по зърното и фуражите и търговецът е вписан в приложението към сертификата.
Удостоверението е издадено от
...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(трите имена)
на длъжност ............................................................................................................................................................................................................................................................................................
 
Дата на издаване: ...................................................... Подпис и печат:
 


Приложение № 8 към чл. 14, ал. 1


(Ново - ДВ, бр. 64 от 2008 г.)



 
МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
 
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ПО ЗЪРНОТО И ФУРАЖИТЕ
 
MINISTRY OF AGRICULTURE AND FOOD NATIONAL GRAIN AND FEED SERVICE
 
 
УДОСТОВЕРЕНИЕ
 
CERTIFICATE ВОДЗ № 00001
 
1. Вид на стоката (продукта) 2. Търговец
Product (commodity) type Trader
3. Тарифен номер (custom code) 4. ИК на ТЗ №                    
  (identification code)                    
5. Местоназначение/Destination 6. Контролът е извършен от ТЗ на НСЗФ
  (Сontrol done)
7. Транспортно средство/Conveyance 8. Опаковка/Package (type)
9. Количество по товарителница/кг: 10. Партидата/Lot
Quantity /CMR, Bill of lading/kg:  
  0 съответства 0 не съответства
  conforms does not conform
11. Контрол, предназначен за:  
Control destine for:  

0 изпращания

0 пристигания

dispatch

arrival

12. Контролният орган удостоверява, че в момента на проверката стоката (продуктът) съответства
Control body certifies that at he moment of the inspection the commodity conforms
на декларираните показатели на основание на:
with the parameters declared according
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Експерт / Expert:
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Името се изписва с печатни букви Подпис: Печат:
Name, written with capital letters Signature Stamp
 
Място и дата на издаване/Place and Date of Issue
13. Забележки /Notes:
 
 


Промени настройката на бисквитките