Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 95 от 26.X

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 30 ОТ 6 ФЕВРУАРИ 2004 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2004 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 30 ОТ 6 ФЕВРУАРИ 2004 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2004 Г.

Обн. ДВ. бр.13 от 17 Февруари 2004г., попр. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2004г., изм. ДВ. бр.16 от 27 Февруари 2004г., изм. ДВ. бр.58 от 6 Юли 2004г., изм. ДВ. бр.81 от 17 Септември 2004г., изм. ДВ. бр.95 от 26 Октомври 2004г., изм. ДВ. бр.103 от 23 Ноември 2004г., изм. ДВ. бр.111 от 21 Декември 2004г., изм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2005г.

Изтекъл срок на действие


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Утвърждава бюджетите и натуралните показатели за дейността на държавните органи по видове приходи, разходи, трансфери, субсидии, превишение/дефицит и финансиране по чл. 5, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. съгласно приложение № 1.

(2) Организациите по ал. 1 в срок един месец от обнародването на постановлението да представят в Министерството на финансите месечно разпределение на утвърдените им годишни размери на приходите, разходите, трансферите, субсидиите, превишението/дефицита и финансирането по функции и по пълна бюджетна класификация и разшифровка на "Други неданъчни приходи" и "Други, некласифицирани в другите параграфи и подпараграфи разходи".


Чл. 2. Определя стойностните и натуралните показатели на общините за делегираните от държавата дейности съгласно приложения № 2и 3.


Чл. 3. Министерството на финансите чрез Главната данъчна дирекция въз основа на информацията за фактическите постъпления от данъците по Закона за облагане доходите на физическите лица изготвя оценката за очакваните приходи за всяка община съгласно срока по § 31, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.


Чл. 4. (1) Държавният трансфер на преотстъпените данъци по Закона за облагане доходите на физическите лица и общата допълваща субсидия се предоставят на общините по тримесечия съгласно разпределението по чл. 12 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. в размерите, утвърдени с чл. 10, ал. 2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.

(2) Общата изравнителна субсидия по чл. 10, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. се предоставя на общините до 31 януари в размер 70 на сто и до 31 юли - останалите 30 на сто.


Чл. 5. Министрите в срок един месец от обнародването на постановлението по реда на чл. 47, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет да представят за утвърждаване от Министерския съвет план-сметките на извънбюджетните фондове по приложение № 6 към § 47 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.


Чл. 6. (1) Министърът на образованието и науката в срок един месец от обнародването на постановлението да представи на министъра на финансите приетите от академичните съвети бюджети на държавните висши училища и самостоятелния бюджет на Българската академия на науките, приет от общото събрание, по пълна бюджетна класификация и по месеци.

(2) Министърът на отбраната в срока по ал. 1 да представи на министъра на финансите приетите от академичните съвети бюджети на Военната академия "Георги Стойков Раковски", Националния военен университет "Васил Левски" и Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" по пълна бюджетна класификация и по месеци.


Чл. 7. Генералните директори на Българското национално радио и на Българската национална телевизия в срок един месец от обнародването на постановлението да представят на министъра на финансите месечно разпределение на приетите от управителните съвети бюджети по пълна бюджетна класификация и разшифровка на "Други неданъчни приходи" и "Други, некласифицирани в другите параграфи и подпараграфи разходи".


Чл. 8. (1) Средствата за социално-битово и културно обслужване на персонала в държавните органи, министерствата и ведомствата, в общините и другите бюджетни предприятия заедно с припадащите се суми за данъци и осигурителни вноски се предвиждат по съответните бюджети и извънбюджетни сметки и фондове по разходен § 10-00 от Единната бюджетна класификация.

(2) Средствата за социално-битово и културно обслужване на персонала в държавните органи, министерствата и ведомствата, в общините и другите бюджетни предприятия се определят в размер до 3 на сто от плановите средства за работна заплата на лицата, назначени по трудови правоотношения, и на лицата, чиито правоотношения произтичат от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и от Закона за Министерството на вътрешните работи, а се разходват през годината на базата на начислените средства за работна заплата.

(3) Определянето, разходването и отчитането на средствата по ал. 2 се извършват чрез съответните бюджети в рамките на бюджетната година. Сумата по ал. 2 включва дължимите осигурителни вноски и данъци за сметка на бюджетната организация.

(4) Алинеи 1 и 2 се прилагат и за дейностите, финансирани чрез извънбюджетните сметки и фондове по приложение № 6 към § 47 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.

(5) Начинът на използване на средствата по ал. 2 се определя с решение на общото събрание на работниците и служителите.

(6) Използването на средствата по ал. 2 за министерствата и другите бюджетни организации, в състава на които има военизирани формирования, се определя със заповед на съответния министър (ръководител).

(7) Разходването на средствата по ал. 2, както и припадащите се данъци и осигурителни вноски се отчитат по съответните разходни параграфи от Единната бюджетна класификация в зависимост от естеството и характера на разходите, като при необходимост се извършват съответните корекции по бюджетите и извънбюджетните сметки и фондове.

(8) За придобиваните със средствата по ал. 2 дълготрайни активи не се утвърждават поименни списъци.


Чл. 9. Разходите за представителни цели на държавните органи, министерствата, ведомствата и другите бюджетни организации се определят, както следва:

1. на държавните органи, министерствата, ведомствата и на държавните висши училища и колежи - от съответния министър, ръководител или от колективния орган на управление;

2. на областните администрации - от министъра на държавната администрация;

3. на общините - от съответния общински съвет.


Чл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 23.11.2004 г.) Предвидените по чл. 1, ал. 2, т. 2.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. капиталови трансфери се предоставят от републиканския бюджет за:



    Хил. лв.
1. Българската телеграфна агенция 400,0
2. Национална компания "Железопътна  
  инфраструктура" 42 200,0
3. Българския Червен кръст 500,0
4. (изм. - ДВ, бр. 111 от 2004 г.)  
  "Летище София" - ЕАД 9 952,0
5. "Пристанище Бургас" и "Пристанище Лом" 13 100,0
6. "Студентски столове и общежития" - ЕАД 600,0
7. Националния съюз на трудовопроизводи-  
  телните кооперации 500,0


Чл. 11. (1) Определя държавни субсидии, както следва:

1. за един храноден в студентските столове - до 2,60 лв., в т.ч. до 1,17 лв. за поевтиняване на храната и до 1,43 лв. за режийни разноски;

2. за един леглоден в студентските общежития - до 0,85 лв. за режийни разноски.

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват с одобрените субсидии на "Студентски столове и общежития" - ЕАД, София, на Изпълнителна агенция "Академика", на "Академика - 2000" ЕООД - София, и на съответните държавни висши училища.

(3) Министърът на финансите по предложение на министъра на образованието и науката може периодично да коригира държавната субсидия по ал. 1, както и натуралните показатели за нейното разчитане в рамките на утвърдения бюджет за годината.

(4) Министърът на финансите по предложение на министъра на образованието и науката извършва корекции на субсидиите по ал. 1 между държавните висши училища и/или "Студентски столове и общежития" - ЕАД, София, Изпълнителна агенция "Академика" и "Академика - 2000" - ЕООД, София, при изразено писмено съгласие от тяхна страна.

(5) Месечната парична помощ при ползване на свободно наета квартира по чл. 19а, ал. 1 от Наредбата за ползване на студентските общежития и столове се определя в размер 25 лв.


Чл. 12. (1) Първостепенният разпоредител с бюджетни кредити може да прави вътрешни компенсирани промени по субсидиите и между субсидиите за социално-битови разходи на студентите и докторантите (между одобрените средства за стипендии и средствата за здравноосигурителните вноски за студентите и докторантите) в рамките на одобрените за тази цел средства за държавните висши училища.

(2) Неусвоените средства по ал. 1 и по чл. 11, ал. 1, предложени и разпределени от министъра на образованието и науката, се използват целево за ремонт на студентските общежития и столове или за закупуване на компютърна техника за обучение на студентите от държавните висши училища.


Чл. 13. В изпълнение на § 68 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. Министерството на образованието и науката изгражда и организира функционирането на система за наблюдение и оценка на резултатите от научноизследователската дейност, осъществявана от фонд "Научни изследвания", Българската академия на науките и държавните висши училища.


Чл. 14. (1) Средствата за присъща на държавните висши училища научна или художествено-творческа дейност се предоставят в зависимост от постигнатите резултати и при условията и по реда на Наредба № 9 от 2003 г. за условията и реда за изразходване на средствата, отпуснати целево от държавния бюджет за присъща на висшите училища научна или художествено-творческа дейност (ДВ, бр. 73 от 2003 г.).

(2) Министърът на финансите по предложение на министъра на образованието и науката след 30 юни 2004 г. може да извършва промени на средствата за присъщата научна и художествено-творческа дейност между държавните висши училища на базата на резултатите от независима експертиза върху официално представени отчети за научна дейност.


Чл. 15. Утвърждава предназначението на субсидиите по чл. 8 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. на организациите, както следва:

1. на Българския Червен кръст - Националния комитет - за издръжка на планинските и водноспасителните служби, за медико-санитарно имущество, за международно подпомагане, за Учебно-методическия център - Созопол, за Учебно-методическия център - с. Лозен, и за други дейности на Българския Червен кръст, определени със Закона за Българския Червен кръст;

2. на Българския туристически съюз - за целеви програми по републиканския и международния спортен календар, за туристически маркировки, радиовръзки и други, свързани с дейността на Българския туристически съюз;

3. на Съюза на българските автомобилисти - за поддържане и ремонт на автомобилите за пътна помощ, за радиотелефонни връзки, за подмяна на указателни табели и други, свързани с дейността на пътната помощ към Съюза на българските автомобилисти;

4. на Рилската Света Обител - Рилския манастир - за подпомагане дейността на музея, за текущо поддържане и извършване на разходи с инвестиционно предназначение;

5. на представителните сдружения на потребителите в България - за подпомагане на дейността им и за издръжка на регионалните съюзи на потребителите, като разпределението на субсидиите се извършва от министъра на икономиката не по-късно от 31 март 2004 г.;

6. на Съюза на народните читалища - за подпомагане на читалищата и повишаване на тяхната подготовка, за разработване на насоки за развитието на читалищното дело, за курсове и семинари за квалификация на читалищните дейци, за честване на първите читалища и читалищното дело, за съвместни национални срещи с органите на централната власт и други инициативи, свързани с дейността на Съюза на народните читалища;

7. за Съюза на тракийските дружества в България - за провеждане на общонационални възпоменателни събори, за честване на видни тракийски войводи и събития, за провеждане на национални фестивали, изследователска и събирателска дейност на тракийското минало и тракийското наследство.


Чл. 16. Утвърждава предназначението на субсидиите по чл. 8 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. за национално представените организации на инвалиди и за организации за инвалиди съгласно приложение № 4.


Чл. 17. (1) Средствата за парични обезщетения за сметка на работодателя за дните от временната неработоспособност се осигуряват за сметка на средствата за работни заплати и се отчитат по § 02 "Други възнаграждения и плащания за персонал" от Единната бюджетна класификация.

(2) Средствата за парични обезщетения за сметка на работодателя за дните от временната неработоспособност на педагогическия персонал са за сметка на предвидените средства по § 02 "Други възнаграждения и плащания за персонал", когато дните се отработват от заместници. Изплатените парични възнаграждения на заместниците са за сметка на средствата за работна заплата.


Чл. 18. Утвърждава норматив на час програма на Българската национална телевизия за подготовка, създаване и разпространение на национални и регионални програми в размер 2508 лв.


Чл. 19. Утвърждава норматив на час програма на Българското национално радио за подготовка, създаване и разпространение на национални и регионални програми в размер 417 лв.


Чл. 20. (1) Определя в рамките на стандартите за издръжка на съответната държавна дейност, финансирана чрез общинския бюджет, размера на средствата за поевтиняване на храната в ученическите столове, както следва:

1. за учениците в спортните училища:

а) за закуска - до 0,30 лв.;

б) за обяд - до 1,10 лв.;

в) за вечеря - до 0,60 лв.;

2. за учениците в общообразователните, професионалните и други училища и за децата в предучилищна подготовка:

а) за закуска - до 0,15 лв.;

б) за обяд - до 0,35 лв.;

в) за вечеря - до 0,15 лв.

(2) Размерът на режийните разноски за закуска, обяд и вечеря за ученическото столово хранене се определя с решение на общинския съвет за сметка на имуществените данъци и таксите, неданъчните и другите общински приходи независимо от начина на организацията му.


Чл. 21. Министрите определят нормативите за поевтиняване на храната и режийните разноски за ученическото столово хранене на учениците от подведомствените им училища съобразно възможностите на съответните бюджети.


Чл. 22. С приемането на бюджетите за 2004 г. общинските съвети утвърждават всички извънбюджетни сметки и фондове по приложение № 6 към § 47 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. и ги представят в Министерството на финансите заедно с бюджетите си.


Чл. 23. Средствата по чл. 182, т. 1 и чл. 183, ал. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, които са предвидени в централния бюджет, се предоставят въз основа на действително извършените разходи като обща допълваща субсидия по заявки на общините не по-късно от 15 декември 2004 г.


Чл. 24. (1) Средствата по чл. 92 от Семейния кодекс и по чл. 7 от Наредбата за изплащане от държавата на присъдена издръжка, приета с Постановление № 288 на Министерския съвет от 2002 г. (ДВ, бр. 117 от 2002 г.), които са предвидени в централния бюджет, се предоставят въз основа на действително извършените разходи като обща допълваща субсидия по заявки на общините не по-късно от 15 декември 2004 г.

(2) Средствата, събрани по реда на чл. 5, ал. 1 от наредбата по ал. 1, се възстановяват от общинския бюджет по сметката на централния бюджет.


Чл. 25. По предложение на община Белослав министърът на финансите да предостави до 470,0 хил. лв. за допълване издръжката на ферибота.


Чл. 26. (1) "Булгаргаз" - ЕАД, внася в централния бюджет всяко тримесечие до 25-о число на месеца, следващ календарното тримесечие, дължимите държавни вземания по § 48 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г., а за четвъртото тримесечие - в срока за изготвяне на годишния финансов отчет.

(2) Признатите разходи по доставката и реализацията на природен газ, доставен срещу дяловото участие по Ямбургската спогодба, и по транзитирането на природен газ през територията на страната включват: дължимите мита и данъци, експлоатационните разходи и разходите за модернизация, реконструкция и рехабилитация - общо в размер 30 на сто от приходите от тези количества природен газ, транзитната такса през територията на Румъния, както и извършените погашения по инвестиционни кредити, ползвани за изграждане на транзитната газопреносна система.

(3) Министърът на енергетиката и енергийните ресурси до 15 март 2004 г. да увеличи капитала на "Булгаргаз" - ЕАД, със стойността на дълготрайните активи от газопреносната система, финансирани за сметка на намалените държавни вземания през 2003 г., представляващи приходи от продажби на природен газ, доставен срещу дялово участие по Ямбургската спогодба, и приходи от транзитиране на природен газ през територията на Република България за трети страни.


Чл. 27. (1) Утвърждава разпределението на субсидиите по чл. 1, ал. 2, т. 1.8 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. съгласно приложение № 5.

(2) Средствата по ал. 1 в частта "Други субсидии и плащания" се предоставят за:

1. финансиране на дейността по изпълнението на публичните задачи от Държавно предприятие "Строителство и възстановяване", Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" и Държавно предприятие "Съобщително строителство и възстановяване", възложени им съгласно чл. 3, ал. 2, чл. 4, ал. 2 и чл. 5, ал. 2 от Закона за преобразуване на Строителните войски, Войските на Министерството на транспорта и Войските на Комитета по пощи и далекосъобщения в държавни предприятия;

2. осигуряване на разходите по прекратяване на договорите за кадрова военна служба на офицерите и сержантите, както и на разходи за обезщетения на наборни военнослужещи от закритите Войски на Министерството на транспорта, които следва да бъдат изплатени през 2004 г.;

3. финансиране на дейностите по отбранително-мобилизационната подготовка на основание чл. 23, ал. 2 и 5 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България на "ТЕРЕМ" - ЕАД, София, "Интендантско обслужване" - ЕАД, София, "Информационно обслужване" - АД, София, Централния кооперативен съюз, Военно-ремонтен завод "Вола" - ЕООД, Враца, Военно-ремонтен завод "Цар Калоян" - ЕООД, Разград, Завод "Хан Аспарух" - ООД, Добрич, и Авторемонтен завод "Люлин - 2002" - ООД, София;

4. финансиране на изграждането, поддържането, реконструкцията и модернизацията на обектите и мощностите за военно време, които са елемент от системата за национална отбрана и сигурност, на основание чл. 185, ал. 4 от Закона за далекосъобщенията.

(3) Неусвоените към 31 декември 2004 г. средства по ал. 2 се възстановяват по сметката, от която са получени.


Чл. 28. (1) Министърът на транспорта и съобщенията съгласувано с министъра на финансите и министъра на регионалното развитие и благоустройството в срок един месец от обнародването на постановлението да разпредели по общини субсидиите за вътрешноградските пътнически превози и за междуселищните пътнически превози в слабонаселени, планински и гранични райони.

(2) Министърът на финансите съгласувано с министъра на транспорта и съобщенията и министъра на регионалното развитие и благоустройството определя с наредба условията и реда за предоставяне на средствата по ал. 1.

(3) Субсидиите от централния бюджет за "Български държавни железници" - ЕАД, се предоставят при условия и по ред, определени с дългосрочен договор, сключен между министъра на транспорта и съобщенията и железопътния превозвач въз основа на решение на Министерския съвет за възлагане на задължителни обществени превозни услуги.


Чл. 29. За покриване на транспортните разходи на физически и юридически лица за извършени преки доставки на хляб, хлебни изделия и основни хранителни стоки в планинските и малките селища с население до 500 жители (без курортите) от републиканския бюджет се предоставят на Централния кооперативен съюз до 2600 хил. лв., от които:

1. до 1200 хил. лв. - за снабдяване с хляб и хлебни изделия;

2. до 1400 хил. лв. - за снабдяване с хранителни стоки от първа необходимост.


Чл. 30. (1) За компенсиране стойността на безплатните и по намалени цени пътувания в страната, определени с нормативни актове, от централния бюджет се предоставят 55 100 хил. лв., от които:

1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 23.11.2004 г.) за пътувания с железопътния транспорт - 15 400 хил. лв.;

2. (попр. - ДВ, бр. 14 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 23.11.2004 г.) за пътувания с автомобилния транспорт - 39 700 хил. лв., в т. ч. до 10 000 хил. лв. за финансиране превоза на учениците в общинските училища съгласно чл. 26, ал. 3 от Закона за народната просвета.

(2) Министърът на финансите съгласувано с министъра на транспорта и съобщенията в срок един месец от обнародването на постановлението да определи с наредба условията и реда за предоставяне на средствата по ал. 1.


Чл. 31. Финансирането на безплатните превози на учениците до 16-годишна възраст се извършва тримесечно при спазване на следните нормативи:

1. за специализиран превоз:

а) с автомобили до 22 места - до 0,80 лв./км общ пробег по маршрута;

б) с автомобили над 22 места - до 1,15 лв./км общ пробег по маршрута;

2. за превоз по утвърдена транспортна схема:

а) с месечна абонаментна карта - до 1,78 лв./км от дължината на маршрута (еднопосочно);

б) с билети за единично пътуване - до 0,06 лв./км;

3. за собствен превоз:

а) с автомобили до 22 места - до 0,57 лв./км общ пробег по маршрута;

б) с автомобили над 22 места - до 0,80 лв./км общ пробег по маршрута.


Чл. 32. (1) Едноличните търговски дружества с държавно имущество, с изключение на лечебните заведения за болнична помощ, отчисляват дивидент за държавата от печалбата след данъчно облагане за финансовата 2003 г., както следва:

1. дружествата с ограничена отговорност - 50 на сто;

2. акционерните дружества - 50 на сто, след приспадане на отчисленията за фонд "Резервен" в размер 10 на сто в съответствие с чл. 246, ал. 2, т. 1 от Търговския закон.

(2) Платените през годината погашения по главници на държавно гарантирани валутни кредити се приспадат от печалбата след данъчно облагане преди определянето на дивидента за държавата.


Чл. 33. Представителите на държавата в общите събрания на търговските дружества с над 50 на сто държавно участие да осигурят приемане на годишните финансови отчети в сроковете по Закона за счетоводството и по Търговския закон, като предложат отчисляване на дивидент за държавата при разпределянето на печалбата, както следва:

1. за дружествата с ограничена отговорност - 50 на сто;

2. за акционерните дружества, с изключение на лечебните заведения за болнична помощ - 50 на сто, след приспадане на отчисленията за фонд "Резервен" в размер 10 на сто в съответствие с чл. 246, ал. 2, т. 1 от Търговския закон.


Чл. 34. (1) Дължимият на държавата дивидент постъпва по сметката за приходите на централния бюджет - БИН 7301 48 000 0, на съответните подразделения към териториалните данъчни дирекции или на териториалната данъчна дирекция "Големи данъкоплатци".

(2) Търговските дружества с държавно участие внасят дивидента за държавата до 31 май 2004 г., а тези, които съставят счетоводен отчет съгласно чл. 37, ал. 2 от Закона за счетоводството - до 15 юли 2004 г., при спазване разпоредбите на чл. 247а от Търговския закон.


Чл. 35. (1) При внос на стоки и услуги в изпълнение на междуправителствени кредитни и клирингови спогодби и протоколи, от които произтичат разплащания с бюджета, министърът на финансите одобрява на фирмите вносителки коефициент за преизчисляване на преводните и клиринговите рубли в левове в размер не по-малък от 0,45 лв. за една преводна или клирингова рубла.

(2) За митнически оценки на природния газ, доставен в погашение на задълженията на Русия и Украйна по Споразумението за сътрудничество в усвояването на Ямбургското газово находище и строителството на газопровода Ямбург - Западна граница на СССР, през 2004 г. се прилага коефициент 0,45 лв. за една преводна рубла - условна разчетна единица по споразумението и протоколите към него.


Чл. 36. Постъпленията от глоби и санкции по чл. 1, ал. 1, т. 2.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г., събирани във валута, текущо се отнасят по бюджетни сметки в щатски долари и в евро на централния бюджет в "Булбанк" - АД. Тези постъпления се отнасят тримесечно по сметка на централния бюджет в Българската народна банка или се ползват текущо за плащания по външния дълг на страната.


Чл. 37. (1) Средствата с произход от остатъчните салда от клирингови и бартерни междуправителствени споразумения могат да се ползват за капиталови разходи по реда на чл. 35, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет.

(2) Остатъчните салда от конвертируемите валутни наличности към 31 декември 2003 г. в дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина могат да се ползват за сметка на утвърдената субсидия по бюджета на Министерството на външните работи за 2004 г.

(3) Набраните средства в затворени (неконвертируеми) валути в дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина могат да се ползват за капиталови разходи над утвърдения лимит след разрешение на министъра на финансите и независимо от изпълнението на собствените приходи.


Чл. 38. (1) Държавните органи и другите бюджетни организации могат да извършват разходи в полза на работниците и служителите за пътуване, както следва:

1. в границите на населеното място, когато това произтича от характера на трудовата им дейност;

2. от местоживеенето до местоработата и обратно, когато те се намират в различни населени места - за лица със специалност и квалификация, изискващи се за съответната длъжност, за която няма кандидати от населеното място, в което се намира седалището на предприятието, обекта или района.

(2) Въз основа на трудовите задължения, определени с длъжностните характеристики, работодателят, а за дейностите, финансирани от общинските бюджети - общинският съвет, утвърждава списък на длъжностите и на лицата, които имат право на транспортни разноски по ал. 1.

(3) Разходите по ал. 1 се извършват в рамките на средствата по бюджетите и извънбюджетните сметки, не се считат за социални и се отчитат като разходи за съответната дейност въз основа на документи, удостоверяващи извършването им (фактури, билети и абонаментни карти).


Чл. 39. (1) По решение на общинските съвети могат да се подпомагат разходите за погребения с източник на финансиране от имуществените данъци, таксите, от неданъчните и другите общински приходи.

(2) В помощта по ал. 1 се включват разходите за издаване на смъртен акт, некролог, ковчег, превоз на покойника, надгробен знак, изкопаване и заравяне на гроба или кремиране по цени, утвърдени от общинските съвети.

(3) Помощта по ал. 1 се предоставя за самотни, без близки и роднини, бездомни, безпризорни, настанени в заведения за социални услуги и регистрирани в службите за социално подпомагане лица.


Чл. 40. Размерът на средствата за работна заплата за 2004 г. за делегираните от държавата дейности и за местните дейности по общинските бюджети се определя на основата на средните работни заплати, определени с Постановление № 40 на Министерския съвет от 2003 г. за работната заплата в бюджетните организации и дейности (обн., ДВ, бр. 17 от 2003 г.; изм. и доп., бр. 33, 43, 59, 69, 79, 82, 102, 106, 112 и 114 от 2003 г. и бр. 2 от 2004 г.), влезли в сила от 1 юли 2003 г., увеличени с 8,5 на сто, считано от 1 юли 2004 г.


Чл. 41. (Отм. - ДВ, бр. 58 от 2004 г., в сила от 01.07.2004 г.)


Чл. 42. (1) Министерствата и другите бюджетни организации - получатели на външни държавни заеми, представят в Министерството на финансите обобщена справка за усвояванията през изминалия месец и копия на банковите документи за усвоените средства в срок до 5-о число на следващия месец.

(2) Министерствата и другите бюджетни организации - получатели на външни държавни заеми, представят в Министерството на финансите копия на уведомленията за предстоящи плащания от банките кредитори в срок 3 работни дни след получаването им.

(3) В случаите на неточности в изчисленията по ал. 2 Министерството на финансите коригира данните и изпраща писмената корекция до съответната институция в срок до 3 работни дни.

(4) Министерствата и другите бюджетни организации нареждат плащането към кредитора в съответната валута и с вальор - датата на плащането, спазвайки изискванията на Българската народна банка за извършване на валутни преводи, и представят копие на нареждането за плащане в Министерството на финансите най-късно в деня преди вальора.

(5) Забранява се плащане с дата, различна от датата, посочена в потвърждението на кредитора. В случаите на неработни дни се спазват клаузите на кредитното споразумение.

(6) Министерствата и другите бюджетни организации в срок 5 работни дни след датата на извършеното плащане писмено уведомяват Министерството на финансите за операциите по превода и представят копия на съответните банкови документи.

(7) Звената за управление на проектите, финансирани с външни държавни заеми, до 25-о число на всеки месец подават информация за очакваните усвоявания по месеци за текущата 2004 г. и информация за очакваните усвоявания по тримесечия за следващите години до приключването на проекта.

(8) С представяне на ежемесечния отчет и тримесечните отчети за касовото изпълнение на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове първостепенните разпоредители с бюджетни кредити представят отчет за всеки държавен инвестиционен заем, придружен с обяснителна записка и оценка за изпълнението на бюджета на проекта на държавния инвестиционен заем до края на 2004 г.


Чл. 43. (1) Крайните бенефициенти - получатели на външни държавни заеми, представят в Министерството на финансите обобщена справка за усвояванията през изминалия месец и копия на банковите документи за усвоените средства в срок до 5-о число на следващия месец.

(2) Крайните бенефициенти - получатели на външни държавни заеми, представят в Министерството на финансите копия на уведомленията за предстоящи плащания от банките кредитори в срок 3 работни дни след получаването им.

(3) В случаите на неточности в изчисленията по ал. 2 Министерството на финансите коригира данните и изпраща писмената корекция до крайния бенефициент в срок 3 работни дни.

(4) Крайните бенефициенти - получатели на външни държавни заеми, нареждат плащането към кредитора в съответната валута и с вальор - датата на плащането, спазвайки изискванията на обслужващата банка за извършване на валутни преводи, и представят копие на нареждането за плащане в Министерството на финансите най-късно в деня преди вальора.

(5) Крайните бенефициенти - получатели на външни държавни заеми, се задължават да извършат плащането с дата, посочена в потвърждението на кредитора. В случаите на неработни дни се спазват клаузите на кредитното споразумение.

(6) Крайните бенефициенти - получатели на външни държавни заеми, в срок 5 работни дни след датата на извършеното плащане писмено уведомяват Министерството на финансите за операциите по превода и представят копия на съответните банкови документи.

(7) Крайните бенефициенти - получатели на външни държавни заеми, до 25-о число на всеки месец подават информация за очакваните усвоявания по месеци за текущата 2004 г. и информация за очакваните усвоявания по тримесечия за следващите години до приключването на проекта.


Чл. 44. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 23.11.2004 г.) Предвидените в централния бюджет средства за капиталови разходи за отстраняване на минали екологични щети в размер 14 000 хил. лв. се разпределят, както следва:

1. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 23.11.2004 г.) до 13 200 хил. лв. - за оздравителни програми, съответстващи на условията на Заема за подкрепа на околната среда и приватизацията (EPSAL) с Международната банка за възстановяване и развитие;

2. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2004 г.) до 800 хил. лв. - за оздравителни програми извън т. 1.


Чл. 45. На Столичната община е разчетен капиталов разход с източник кредити с държавна гаранция в размер 77 988,8 хил. лв.


Чл. 46. (1) Предвидените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. средства за покриване на разлики в стойността на жилищата, дадени в обезщетение на собственици на недвижими имоти, отчуждени по реда на отменения Закон за териториално и селищно устройство или на Закона за собствеността, по цени съгласно отменената Наредба за цените на недвижимите имоти, както и за жилищата на лицата, работили в строителството по реда на отмененото Постановление № 70 на Министерския съвет от 1980 г. за подобряване условията за подготовка и реализация на младежта въз основа на договор, сключен до 4 март 1991 г., се отпускат ежемесечно от Министерството на финансите по правоимащи инвеститори (общини, Министерството на вътрешните работи, жилищностроителни кооперации, изпълнявани изцяло или частично чрез възлагане, и др.) и по обекти за частта, припадаща се от тези обекти за посочените групи граждани.

(2) Средствата по ал. 1 се предоставят въз основа на искания от съответните инвеститори по ред, определен от министъра на финансите.


Чл. 47. (1) Министърът на финансите по предложение на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити по чл. 5, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. утвърждава капиталовите разходи за 2004 г. по обекти за строителство и основен ремонт, както и за дълготрайни активи с единична стойност над 100 хил. лв.

(2) Документацията по ал. 1 се представя за утвърждаване от Министерството на финансите с кратка обяснителна записка в срок един месец от обнародването на постановлението.

(3) Не подлежат на утвърждаване капиталовите разходи от дарения и по международни програми и споразумения, включително със средства на Националния фонд и национално съфинансиране.

(4) Не подлежат на утвърждаване разходите за нематериални дълготрайни активи с изключение на разходите, свързани с придобиване на програмни продукти и изграждане на информационни системи над стойностния праг по ал. 1.

(5) Не се утвърждава лимит за капиталовите разходи с източник на финансиране преходен остатък от минали години и собствени бюджетни средства на Българското национално радио, Българската национална телевизия, Българската академия на науките, държавните висши училища към Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната.


Чл. 48. С тримесечното касово изпълнение на бюджета всички първостепенни разпоредители с бюджетни кредити представят в Министерството на финансите информация за капиталовите разходи на технически носител на програмен продукт МФ "Инвеститор".


Чл. 49. (1) Документацията за капиталовите разходи на общините съгласно чл. 10, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. се представя в Министерството на финансите в срока по § 31, ал. 1 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.

(2) До утвърждаването на документацията по ал. 1 на общините министърът на финансите определя лимит за капиталови трансфери и капиталови разходи, финансирани с целеви субсидии, въз основа на заявка за необходимите им средства за разплащане на капиталови разходи за екологичните обекти по приложение № 5 към чл. 13, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г., за обекти в процес на строителство или основен ремонт от предходната година и за плащания с настъпил падеж по договори от предходната година за придобиване на дълготрайни материални активи и дълготрайни нематериални активи.


Чл. 50. (1) Министърът на финансите назначава междуведомствена комисия, която до 31 март 2004 г. разпределя по общини и по обекти одобрените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. целеви средства за придобиване на материални дълготрайни активи и за основен ремонт на местните общински пътища в размер 6100,1 хил. лв.

(2) Министърът на финансите превежда на общините субсидиите, разпределени по реда на ал. 1, въз основа на заявка за необходимите им средства.


Чл. 51. Министърът на финансите съвместно с Националното сдружение на общините в Република България до 29 февруари 2004 г. определя реда за разпределяне на средствата за съфинансиране на конкретни проекти на общините съгласно разпоредбите на § 67 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.


Чл. 52. Средствата за допълнително материално стимулиране в размер до 40 на сто от реализираните приходи от извършени платени медицински и немедицински услуги от здравните заведения по смисъла на § 1, ал. 1 от допълнителните разпоредби на Закона за народното здраве и от лечебните заведения по чл. 5, ал. 1 от Закона за лечебните заведения се изплащат от бюджетите/бюджетните сметки на съответните разпоредители с бюджетни кредити и се отчитат по Единната бюджетна класификация.


Чл. 53. Средствата по чл. 17 от Закона за политическите партии, които са предвидени в централния бюджет, се предоставят по ред, определен от министъра на финансите.


Чл. 54. (1) Министърът на финансите по предложение на министъра на образованието и науката по реда на чл. 34 от Закона за устройството на държавния бюджет извършва промяна на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2004 г., свързана с изплащането на допълнително трудово възнаграждение по реда на § 35 от допълнителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за народната просвета (ДВ, бр. 36 от 1998 г.), в рамките на предвидените в централния бюджет средства в размер до 43 088 хил. лв. за утвърдената численост от Министерството на образованието и науката.

(2) За допълнителната численост на персонала над утвърдената от Министерството на образованието и науката средствата за изплащане на допълнителното трудово възнаграждение по § 35 от допълнителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за народната просвета (ДВ, бр. 36 от 1998 г.) се осигуряват от общинските бюджети за сметка на имуществените данъци и таксите, неданъчните и другите общински приходи.


Чл. 55. Министърът на финансите по предложение на министъра на образованието и науката, министъра на здравеопазването, министъра на труда и социалната политика и министъра на културата по реда на чл. 34, ал. 3 от Закона за устройството на държавния бюджет извършва компенсирани промени на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2004 г. в резултат на настъпили промени от преструктуриране на делегираните от държавата дейности в сферата на общинското образование и здравеопазване, заведенията за социални услуги и на културата през 2004 г. в рамките на разчетените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. средства.


Чл. 56. Предвидените в централния бюджет средства в размер до 3000 хил. лв. за компенсиране на част от разходите за пътуване на учителите в делегираните от държавата дейности, финансирани от общинските бюджети, се предоставят по общинските бюджети по ред, определен от министъра на финансите.


Чл. 57. Предвидените в централния бюджет средства за подпомагане на физическото възпитание и спорта се предоставят и разходват по бюджетите на съответните министерства и общините при условията и по реда на Постановление № 129 на Министерския съвет от 2000 г. за определяне на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт, които се осигуряват от държавния бюджет и от бюджетите на общините (ДВ, бр. 58 от 2000 г.).


Чл. 58. Средствата за лекарствени средства по чл. 4, т. 1 от Закона за ветераните от войните, които са предвидени в централния бюджет, се предоставят на основата на действително извършените разходи като обща допълваща субсидия на общините не по-късно от 15 декември 2004 г.


Чл. 59. Средствата за пътни разходи на правоимащи болни, които са предвидени в централния бюджет, се предоставят на основата на действително извършените разходи като обща допълваща субсидия на общините по ред и списък на заболяванията и състоянията, определен от министъра на финансите съгласувано с министъра на здравеопазването.


Чл. 60. Министърът на финансите по предложение на министъра на културата предоставя като обща допълваща субсидия и/или целева субсидия за капиталови разходи на общините предвидените в централния бюджет средства за подпомагане дейността на народните читалища, в т.ч. за големите градски читалищни библиотеки за набавяне на книги, периодика и компютърна техника.


Чл. 61. (1) Утвърждава разпределението на средствата, предвидени в централния бюджет за 2004 г. за изпълнение на програми за техническа ликвидация и консервация на обекти от миннодобивния отрасъл, за отстраняване на последствията и за саниране на околната среда, както следва:

1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 23.11.2004 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2005 г., в сила от 04.01.2005 г.) до 11 114 хил. лв. - за въгледобивни търговски дружества;

2. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2005 г., в сила от 04.01.2005 г.) до 3860 хил. лв. - за уранодобивни търговски дружества;

3. до 11 000 хил. лв. - за рудодобивни търговски дружества.

(2) Министърът на икономиката и министърът на енергетиката и енергийните ресурси в срок два месеца от обнародването на постановлението разпределят средствата по ал. 1 по търговски дружества въз основа на приоритетни проекти и обекти, съгласувани с министъра на финансите.

(3) Промени в разпределението на средствата по ал. 2 се извършват съгласувано с министъра на финансите в рамките на утвърдените средства по ал. 1.


Чл. 62. (1) Постъпването и разходването на средствата по чл. 79, ал. 4 от Закона за висшето образование се извършват чрез бюджета на Националната агенция за оценяване и акредитация.

(2) Постъпването и разходването на получените средства за депозиране и поддържане на промишлените микроорганизми и клетъчни култури се извършват чрез бюджета на Националната банка за промишлени микроорганизми и клетъчни култури.


Чл. 63. Постъпленията от дарения, помощи и други безвъзмездно получени средства от страната и от чужбина, както и средствата по международни програми, споразумения и договори на държавните висши училища, Българската академия на науките и техните структурни звена се включват и разходват чрез техните бюджети по реда на чл. 90 от Закона за висшето образование и чл. 11, ал. 2 и 4 от Закона за Българската академия на науките.


Чл. 64. Средствата от такси и другите допълнителни приходи за бюджета от глоби и имуществени санкции, събирани по Закона за хазарта, постъпват изцяло по бюджета на Държавната комисия по хазарта, като 25 на сто от тях се разходват по реда на чл. 16, ал. 2 от Закона за хазарта.


Чл. 65. Приходите от такси по Тарифа № 14 за таксите, които се събират в системата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от областните управители, одобрена с Постановление № 175 на Министерския съвет от 1998 г. (обн., ДВ, бр. 94 от 1998 г.; попр., бр. 110 от 1998 г.; изм. и доп., бр. 55 от 1999 г., бр. 41 от 2000 г., бр. 99 от 2001 г., бр. 99 от 2002 г. и бр. 114 от 2003 г.), постъпват по бюджетите на съответните разпоредители с бюджетни кредити, които администрират събирането им.


Чл. 66. (1) За банковото обслужване от търговските банки на държавните органи, министерствата и ведомствата и на техните подведомствени разпоредители и структурни единици, включени в системата на единна сметка и в системата за електронни бюджетни разплащания, не може да се сключват договори за комплексно банково обслужване на съответните разпоредители с бюджетни кредити.

(2) Министърът на финансите може да не одобри смени на обслужващите търговски банки на министерствата и ведомствата, чиито плащания се извършват чрез системата за електронни бюджетни разплащания, когато смените не се налагат от обективни причини, възпрепятстващи нормалното банково обслужване.


Чл. 67. (1) Предвиденият по чл. 1, ал. 2, т. 4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. резерв за непредвидени и неотложни разходи в частта му за предотвратяване и ликвидиране на последиците от стихийни бедствия и крупни производствени аварии се усвоява след решение на Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

(2) Когато получател на средствата е бюджетна организация, чиито плащания се извършват чрез системата за електронни бюджетни разплащания СЕБРА, сумите по ал. 1 се предоставят и разходват чрез компенсирана корекция на централния бюджет и бюджета на съответния първостепенен разпоредител по реда на чл. 34 от Закона за устройството на държавния бюджет.

(3) Средствата по ал. 2 се предоставят и разходват чрез увеличаване на съответните лимити за плащания в СЕБРА.

(4) Останалите средства по ал. 1 се предоставят по досегашния ред чрез процедурата на незабавно инкасо.


Чл. 68. (1) Министърът на труда и социалната политика определя стандартите за численост и издръжка на делегираната от държавата дейност "Защитени жилища" в съответствие с Решение № 743 на Министерския съвет от 2003 г.

(2) Предвидените средства в общодържавните разходи на централния бюджет за 2004 г. за делегираната от държавата дейност "Защитени жилища" се предоставят по предложение на министъра на труда и социалната политика на общините като обща допълваща субсидия по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


Чл. 69. (1) От 1 януари 2004 г. до 20 на сто от ежемесечно превежданите от републиканския бюджет средства за социални помощи могат да се изразходват за предоставяне на социални помощи в натура.

(2) Министърът на труда и социалната политика определя конкретния размер, вида и начина на предоставяне на социални помощи в натура.


Чл. 70. (1) Предоставените средства на бюджетни предприятия по смисъла на § 1 от допълнителната разпоредба на Закона за счетоводството от бюджета на Министерството на труда и социалната политика по програмите и мерките за заетост се отчитат като трансфери. Разходването на тези средства от бюджетните предприятия - получатели на сумите, се отчита по съответните разходни параграфи според естеството и вида на разхода по отделно обособена за това дейност в Единната бюджетна класификация.

(2) Когато средствата по ал. 1 се предоставят на общини или на техни подведомствени разпоредители, промяната в общинския бюджет се извършва по реда на § 8, ал. 3 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.


Чл. 71. Министърът на финансите по предложение на министъра на труда и социалната политика може да утвърждава вътрешни компенсирани промени на предназначението на държавните субсидии за национално представените организации на инвалиди и организации за инвалиди.


Чл. 72. "Вазовски машиностроителни заводи" - ЕАД,Сопот, в срок не по-късно от 28 декември 2004 г. да възстанови по републиканския бюджет:

1. предоставените като временна финансова помощ от държавата с Решение № 88 на Министерския съвет от 2001 г. средства в размер 8200 хил. лв. и дължимите към 31 декември 2003 г. по тях лихви;

2. заплатените от държавата средства в размер 211 046 630 японски йени и начислените към 31 декември 2003 г. лихви като вноски по договора за заем, сключен между "Ничимен корпорейшън" и "Вазовски машиностроителни заводи" - ЕАД, Сопот.


Чл. 73. "Български държавни железници" - ЕАД, в срок не по-късно от 28 декември 2004 г. да възстанови по републиканския бюджет предоставените като временна финансова помощ от държавата с Решение № 671 на Министерския съвет от 2002 г. средства в размер 12 000 хил. лв.


Чл. 74. Предвидените средства в централния бюджет за 2004 г. по чл. 23, т. 4 от Наредбата за прилагане на чл. 5, ал. 2 от Закона за амнистия и връщане на отнети имущества, приета с Постановление № 139 на Министерския съвет от 1991 г. (обн., ДВ, бр. 61 от 1991 г.; изм., бр. 19 от 1992 г.; попр., бр. 51 от 1992 г.; изм., бр. 96 от 1992 г. и бр. 70 от 2000 г.), се предоставят на общините по заявка, одобрена от министъра на финансите по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


Чл. 75. Начисляването и превеждането на лихвите по реда на § 56 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. се извършва тримесечно в рамките на бюджетната година.


Чл. 76. (1) Предвидените в централния бюджет средства за европейска интеграция в размер 5000 хил. лв. се предоставят по бюджета на Министерския съвет за 2004 г. съгласно чл. 34, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет и се разходват по решение на Съвета по европейска интеграция в съответствие с Постановление № 33 на Министерския съвет от 2002 г. за организация и координация на подготовката на Република България за присъединяване към Европейския съюз и провеждането на преговорите за присъединяване (обн., ДВ, бр. 19 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 85 и 86 от 2002 г. и бр. 68 и 75 от 2003 г.).

(2) Предвидените средства по бюджета на Министерския съвет за 2004 г. в размер 5000 хил. лв. за изпълнение на Комуникационната стратегия за подготовка на членството на Република България в Европейския съюз се разходват съгласно разпоредбата на чл. 34, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет в съответствие с Постановление № 83 на Министерския съвет от 2003 г. за създаване на Съвет по европейска комуникация (ДВ, бр. 38 от 2003 г.) по решение на Съвета по европейска интеграция.


Чл. 77. Министерството на здравеопазването предоставя допълнителни субсидии на общински болници в отдалечени и рискови райони и на специализирани болници за активно лечение с национално значение по критерии и ред, определени от министъра на здравеопазването в рамките на средствата, предвидени със Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. за тази дейност.


Чл. 78. (1) Министерството на околната среда и водите, Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на труда и социалната политика до 15-о число на месеците, следващи всяко тримесечие, представят в Министерството на финансите тримесечни отчети за степента на изпълнение на програмите, съставящи програмните формати на бюджетите им. Това отчитане има експериментален характер и не влияе върху изпълнението и отчитането на бюджета по икономическа и функционална класификация.

(2) В края на бюджетната година Министерството на околната среда и водите, Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на труда и социалната политика представят отчет за изпълнението на индикаторите за изпълнение, заложени в експерименталните им програмни бюджети за 2004 г. До 28 февруари 2004 г. министърът на финансите дава указания за формата и начина на отчитане на програмните бюджети за 2004 г.


Чл. 79. (1) Предвидените по бюджета на Министерството на финансите средства за покриване на разходите за концесионна дейност на Министерския съвет и съответните министерства се предоставят и разходват чрез съответните бюджети по реда на чл. 34, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет.

(2) Предоставените по реда на ал. 1 суми от бюджета на Министерството на финансите се отчитат като трансфери. Разходването на средствата от бюджетните организации - получатели на сумите, се отчита по съответните разходни параграфи в зависимост от естеството и характера на разходите.


Чл. 80. (1) Когато от средствата по чл. 59б от Закона за физическото възпитание и спорта подлежат на изплащане възнаграждения и доходи, върху които се дължат от Министерството на младежта и спорта осигурителни вноски, сумата на тези възнаграждения и доходи заедно с припадащите се осигурителни вноски се прехвърля за изплащане и отчитане по бюджета на Министерството на младежта и спорта.

(2) Постъпилите по реда на ал. 1 суми по бюджета на Министерството на младежта и спорта се отчитат като други приходи и като разходи и трансфери за поети осигурителни вноски съгласно Единната бюджетна класификация.

(3) С размера на сумите по ал. 1 се извършват корекции по бюджета на Министерството на младежта и спорта по реда на чл. 35, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет.


Чл. 81. Годишното разчитане между централния бюджет, Националния осигурителен институт и Националната здравноосигурителна каса по реда на § 25, ал. 7 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2003 г. се извършва на базата на декларираните от бюджетните предприятия данни пред Националния осигурителен институт по реда на чл. 5, ал. 4 и 6 от Кодекса за социално осигуряване, както и на данните от отчетността на бюджетните предприятия.


Чл. 82. (1) Когато в закон или в акт на Министерския съвет не е изрично посочено по кой бюджет се внасят приходите от глоби, имуществени санкции и такси или когато е посочено, че те се внасят в приход на републиканския или на държавния бюджет, тези приходи постъпват по бюджета на съответния държавен орган и бюджетна организация.

(2) Приходите от глоби по Закона за движението по пътищата, без тези по чл. 167, ал. 3 и § 11а от преходните и заключителните разпоредби на същия закон, постъпват в приход на централния бюджет.

(3) Приходите от глоби и санкции, налагани от органите на Главната данъчна дирекция, постъпват по съответните техни банкови сметки - БИН 7301 50 000-4.


Чл. 83. (1) Министерството на финансите за целите на касовото управление определя и залага в единната сметка ежемесечни лимити за плащания по реда на § 23, ал. 9 и 10 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.

(2) Нелихвените разходи по чл. 5, ал. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г., подлежащи на плащане чрез левовите бюджетни сметки по § 23, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби на същия закон, се включват в месечния лимит за плащания в размер една дванадесета от 93 на сто от годишния размер на нелихвените разходи (включително за предоставяните трансфери за други бюджетни организации и за капиталовите разходи). Останалите 7 на сто се предоставят след изтичане на деветмесечието въз основа на оценката на Министерството на финансите за очакваното изпълнение на консолидираната фискална програма, в случай че не се превиши утвърденият с чл. 1, ал. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. бюджетен дефицит и при настъпили непредвидени събития, като стихийни бедствия, аварии и други.

(3) В месечния лимит за плащания освен сумите по ал. 2 въз основа на искане от първостепенния разпоредител се включват и подлежащите за плащане суми за съответния месец чрез левовите бюджетни сметки по § 23, ал. 4 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.:

1. по държавни инвестиционни заеми, включително в частта на съфинансирането по бюджетите на държавните органи;

2. за сметка на постъпили средства от дарения, международни програми и споразумения и други безвъзмездно получени средства;

3. за плащанията по обслужване на държавния дълг;

4. за възстановяване на надвнесени приходи;

5. за плащания по операции със средства на разпореждане, чужди средства и други операции по финансирането.

(4) До 20-о число на месеца държавните органи, министерствата и ведомствата предоставят в Министерството на финансите заявка за лимита за плащания за следващия месец, придружена с актуализирана прогноза за постъпленията и плащанията за последващите два месеца.

(5) Ежемесечните суми по ал. 2 могат да бъдат променяни от Министерството на финансите само при непредвидени случаи и извънредни събития въз основа на мотивирано предложение на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити.

(6) Ръководителите на държавните органи, министерствата и ведомствата контролират и управляват изпълнението на утвърдените им бюджети и разпределението на бюджетните разходи по месеци в рамките на определените лимити съгласно ал. 2 - 5.


Чл. 84. Разпоредбата на чл. 5, ал. 8 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. се прилага и за неусвоените от предходни години такива средства.


Чл. 85. Министерството на финансите съгласува с Българската народна банка периодичността на прилагане на процедурата по § 23, ал. 14 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.


Чл. 86. Корекциите по реда на чл. 34 и 35 от Закона за устройството на държавния бюджет и § 23, ал. 11 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. се извършват на ниво параграфи, групи и функции от Единната бюджетна класификация.


Чл. 87. Разпределянето между министерствата и ведомствата на предвидените в централния бюджет средства за награди на служителите по реда на Постановление № 33 на Министерския съвет от 2002 г. за организация и координация на подготовката на Република България за присъединяване към Европейския съюз и провеждането на преговорите за присъединяване (обн., ДВ, бр. 19 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 85 и 86 от 2002 г. и бр. 68 и 75 от 2003 г.) се извършва съгласно приложение № 6.


Чл. 88. (1) За финансовото осигуряване на Председателството на Република България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и на присъединяването към Европейския съюз и НАТО - Брюксел, да се отпуснат от централния бюджет средства в размер 15 000 хил. лв.

(2) От средствата по ал. 1 през първото тримесечие се отпускат 10 000 хил. лв., а през третото тримесечие на 2004 г. - останалите 5000 хил. лв.

(3) Министърът на финансите извършва необходимите промени по ал. 1 и 2 по бюджета на Министерството на външните работи за 2004 г. по реда на чл. 34, ал. 1 и 2 от Закона за устройството на държавния бюджет.


Чл. 89. (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2005 г., в сила от 04.01.2005 г.) За финансовото осигуряване на обучението на администрацията чрез Школата по публични финанси през 2004 г. да се отпуснат от централния бюджет средства в размер 500 хил. лв. по ред и начин, определени от министъра на финансите.


Чл. 90. (1) Първостепенните разпоредители с бюджетни кредити, в чиито бюджети са предвидени средства за изпълнение на мерки по енергийна ефективност, представят шестмесечни отчети за целево изразходваните средства на изпълнителния директор на Агенцията за енергийна ефективност към Министерството на енергетиката и енергийните ресурси за изграждане на информационен масив.

(2) В срок до 25-о число на последващия отчетен месец изпълнителният директор на Агенцията за енергийна ефективност представя обобщена справка за мероприятията по енергийна ефективност и за изразходваните средства по първостепенните разпоредители с бюджетни кредити на министъра на енергетиката и енергийните ресурси, който я предоставя на министъра на финансите.


Чл. 91. Министърът на финансите ежемесечно внася в Министерския съвет информация за изпълнението на републиканския бюджет в срок до края на месеца, следващ съответния отчетен период.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 1. В чл. 4, ал. 1 от Постановление № 33 на Министерския съвет от 2002 г. за организация и координация на подготовката на Република България за присъединяване към Европейския съюз и провеждането на преговорите за присъединяване (обн., ДВ, бр. 19 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 85 и 86 от 2002 г. и бр. 68 и 75 от 2003 г.) т. 9 се изменя така:

"9. предлага на Съвета по европейска интеграция за финансиране от бюджета на Министерския съвет на приоритетни действия по европейската интеграция;".


§ 2. Член 10 от Постановление № 83 на Министерския съвет от 2003 г. за създаване на Съвет по европейска комуникация (ДВ, бр. 38 от 2003 г.) се изменя така:

"Чл. 10. (1) Дейностите по изпълнението на плана се финансират от бюджета на Министерския съвет за съответната година по решение на Съвета по европейска интеграция.

(2) По решение на Съвета по европейска интеграция отделни дейности могат да се финансират и от донори.

(3) Министърът на външните работи внася предложение за решение по ал. 1 и 2 в Съвета по европейска интеграция."


§ 3. В чл. 4 от Тарифата за таксите за социалните услуги, финансирани от републиканския бюджет, утвърдена с Постановление № 91 на Министерския съвет от 2003 г. (обн., ДВ, бр. 40 от 2003 г.; изм. и доп., бр. 53 от 2003 г.) ал. 2 се отменя.


§ 4. В чл. 19а, ал. 1 от Наредбата за ползване на студентските общежития и столове, приета с Постановление № 327 на Министерския съвет от 1997 г. (обн., ДВ, бр. 70 от 1997 г.; изм. и доп., бр. 3 от 1999 г., бр. 83 от 2002 г. и бр. 100 от 2003 г.), думите "със Закона за държавния бюджет" се заменят със "с постановлението за изпълнение на закона за държавния бюджет".


§ 5. В чл. 1, ал. 1 от Постановление № 66 на Министерския съвет от 1991 г. за определяне минимални размери на намаленията на превозните цени по автомобилния транспорт на някои групи граждани (обн., ДВ, бр. 33 от 1991 г.; доп., бр. 15 от 2000 г.) се правят следните изменения:

1. В т. 1:

а) в буква "а" числото "50" се заменя с "30";

б) буква "б" се изменя така:

"б) граждани над 62 години - за мъжете, и над 57 години - за жените, получаващи пенсия за осигурителен стаж и възраст - с 20 на сто".

2. В т. 2:

а) в буква "а" числото "30" се заменя с "20";

б) буква "б" се изменя така:

"б) граждани над 62 години - за мъжете, и над 57 години - за жените, получаващи пенсия за осигурителен стаж и възраст - с 20 на сто."


§ 6. В чл. 4 от Постановление № 295 на Министерския съвет от 2001 г. за определяне на групите пътници, ползващи право на безплатни и с намалени цени пътувания при превоз с железопътен транспорт, и за определяне размера на намалението (ДВ, бр. 112 от 2001 г.) думите "Гражданите на възраст над 60 години - за мъжете, и над 55 години - за жените" се заменят с "Гражданите над 62 години - за мъжете, и над 57 години - за жените, получаващи пенсия за осигурителен стаж и възраст", а числото "50" се заменя с "30".


§ 7. В чл. 48 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите, приет с Постановление № 240 на Министерския съвет от 1995 г. (обн., ДВ, бр. 111 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 15 от 1997 г., бр. 39 от 1998 г., бр. 48 от 2000 г. и бр. 27 от 2002 г.), се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) Възнагражденията на членовете и на техническите секретари за участие в конкурсни и тръжни комисии и на комисиите за контрол по предоставените концесии се определят от съответния министър в размер не по-голям от 100 лв. на заседание."


§ 8. В § 2 от преходните и заключителните разпоредби от Наредбата за реда за установяване, събиране, разходване и контрол на средствата и за размера на дължимите вноски във фонд "Радиоактивни отпадъци", приета с Постановление № 301 на Министерския съвет от 2003 г. (ДВ, бр. 112 от 2003 г.), се правят следните допълнения:

1. В ал. 1 след думите "чл. 8, т. 1" се добавя "и 2".

2. В ал. 2 след думите "чл. 8, т. 1" се добавя "и 2".


§ 9. Неусвоените средства по § 4, ал. 2 от заключителните разпоредби на Постановление № 40 на Министерския съвет от 2003 г. за работната заплата в бюджетните организации и дейности (обн., ДВ, бр. 17 от 2003 г.; изм. и доп., бр. 33, 43, 59, 69, 79, 82, 102, 106, 112 и 114 от 2003 г. и бр. 2 от 2004 г.) се разходват по бюджетите на общините за сметка на преходните остатъци до 29 февруари 2004 г., като неизразходваните средства се възстановяват по сметката, от която са получени.


§ 10. (Нов - ДВ, бр. 16 от 2004 г.) (1) "Българска телекомуникационна компания" - ЕАД, да отчисли допълнително дивидент за държавата от печалбата след данъчното облагане за финансовата 2002 г. в размер 68 454 050 лв.

(2) "Българска телекомуникационна компания" - ЕАД, да внесе дивидента по ал. 1 до 3 март 2004 г.


§ 11. (Предишен текст на § 10 - ДВ, бр. 16 от 2004 г.) Постановлението се приема на основание чл. 23 от Закона за устройството на държавния бюджет.


Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 145 ОТ 28 ЮНИ 2004 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 30 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2004 Г.

(ОБН. - ДВ, БР. 58 ОТ 2004 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 81 ОТ 2004 Г.)


§ 3. Общинските съвети по предложение на кметовете на общините могат да определят за делегираната от държавата дейност "Общинска администрация" по-висока численост от тази по колона 2 на приложение № 3 към чл. 2. В тези случаи средствата за работна заплата и осигурителни вноски се осигуряват от местните данъци и такси, от неданъчни и други общински приходи.


§ 4. Министърът на финансите да извърши съответната промяна на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2004 г., произтичаща от промените на числеността по приложение № 3 към чл. 2, както следва:

1. От 1 юли 2004 г. - за общините, чиито бюджетни взаимоотношения се увеличават.

2. (изм. - ДВ, бр. 81 от 2004 г.) От 1 декември 2004 г. - за общините, чиито бюджетни взаимоотношения се намаляват.


§ 5. Средствата в размер до 8,0 млн. лв., необходими за прилагането на § 4, т. 1, се осигуряват от предвидените за целта целеви разходи по централния бюджет за 2004 г.


§ 6. Средствата за обезщетенията на освободените служители в резултат на извършените промени се осигуряват от бюджетите на общините.


§ 7. Постановлението влиза в сила от 1 юли 2004 г.


Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 306 ОТ 12 НОЕМВРИ 2004 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 30 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2004 Г.

(ОБН. - ДВ, БР. 103 ОТ 2004 Г., В СИЛА ОТ 23.11.2004 Г.)


§ 5. Министърът на финансите да предостави от централния бюджет допълнителен капиталов трансфер в размер 5 000 хил. лв. на Национална компания "Железопътна инфраструктура" от преизпълнението на приходите по републиканския бюджет за 2004 г.


§ 6. Министърът на финансите по реда на чл. 34, ал. 1 и чл. 35, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет да извърши съответните промени по централния бюджет.


§ 7. Постановлението се приема на основание чл. 28, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет и влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 347 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2004 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

(ОБН. - ДВ, БР. 1 ОТ 2005 Г.)


§ 3. Увеличението на средствата по § 2 е за сметка на намаляване на разходите в централния бюджет по § 1, т. 1.

................................................................................


§ 5. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 349 ОТ 17 ДЕКЕМВРИ 2004 Г. ЗА РАЗРЕШАВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ЗА 2004 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С УСВОЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНВЕСТИЦИОННИ ЗАЕМИ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА - ПРОЕКТ "РЕФОРМА ЗА ПОВИШАВАНЕ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ" № 4596 - BUL И ПРОЕКТ "СОЦИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ЗАЕТОСТТА" № 4681 - BUL

(ОБН. - ДВ, БР. 1 ОТ 2005 Г.)


§ 2. (1) Министърът на финансите да предостави допълнителни средства по бюджета на Министерството на финансите за 2004 г. в размер 1000 хил. лв. за подобряване на инфраструктурата и сградния фонд на Агенция "Митници" на граничните контролно-пропускателни пунктове.

(2) Средствата по ал. 1 да се осигурят от централния бюджет за 2004 г. за сметка на намалението по § 1.

(3) Министърът на финансите да извърши произтичащите от ал. 2 промени по съответните бюджети.

................................................................................


§ 5. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".


Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1


БЮДЖЕТ

на държавните органи, министерствата и ведомствата (в т.ч. Българската академия на науките и държавните висши училища), финансирани от републиканския бюджет за 2004 г.


Държавни органи, министерства и ведомства (в т.ч. Българската академия на науките и държавните висши училища)



1. Народно събрание
2. Администрация на президента
3. Министерски съвет
4. Конституционен съд
5. Министерство на финансите
6. Министерство на външните работи
7. Министерство на отбраната
  в т.ч.:
  Военна академия "Г. С. Раковски"
  Национален военен университет "В. Левски"
  Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров"
8. Министерство на вътрешните работи
9. Министерство на правосъдието
10. Министерство на труда и социалната политика
11. Министерство на здравеопазването
12. Министерство на образованието и науката
  в т.ч.:
  Българска академия на науките
  Технически университет - София
  Технически университет София - филиал Пловдив
  Технически университет - Варна
  Технически университет - Габрово
  Русенски университет "А. Кънчев" - Русе
  Университет по хранителни технологии - Пловдив
  Химико-технологичен и металургичен университет - София
  Университет "Проф.д-р Асен Златаров" - Бургас
  Лесотехнически университет - София
  Университет по архитектура, строителство и геодезия - София
  Минно-геоложки университет "Св. Ив. Рилски" - София
  Университет за национално и световно стопанство - София
  Стопанска академия "Димитър А. Ценов" - Свищов
  Икономически университет - Варна
  Софийски университет "Св. Климент Охридски"
  Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" - Пловдив
  Великотърновски университет "Св.св. Кирил и Методий" -
  Велико Търново
  Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград
  Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" -
  Шумен
  Национална спортна академия - София
  Тракийски университет - Стара Загора
  Аграрен университет - Пловдив
  Висш медицински институт - Пловдив
  Медицински университет - Варна
  Висш медицински институт - Плевен
  Тракийски университет - Стара Загора - Медицински факултет
  Медицински университет - София
  Академия за музикално и танцово изкуство - Пловдив
  Национална академия за театрално и филмово изкуство
  "Кр. Сарафов" - София
  Държавна музикална академия "Панчо Владигеров" - София
  Национална художествена академия - София
  Колеж по библиотекознание и информационни технологии -
  София
  Колеж по телекомуникации и пощи - София
  Висше транспортно училище "Тодор Каблешков" - София
  Висше строително училище "Любен Каравелов" - София
13. Министерство на културата
14. Министерство на околната среда и водите
15. Министерство на икономиката
16. Министерство на регионалното развитие и благоустройството
17. Министерство на земеделието и горите
18. Министерство на транспорта и съобщенията
19. Министерство на енергетиката и енергийните ресурси
20. Министерство на младежта и спорта
21. Национална служба за охрана
22. Национална разузнавателна служба
23. Национален статистически институт
24. Комисия за защита на конкуренцията
25. Комисия за регулиране на съобщенията
26. Съвет за електронни медии
27. Държавна комисия за енергийно регулиране
28. Агенция за ядрено регулиране
29. Държавна комисия по сигурността на информацията


Бюджет на Народното събрание за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 5 700 000  
  Собствени приходи 5 700 000  
2. Неданъчни приходи 5 700 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 5 200 000  
2.8. Събрани и внесени ДДС и    
  други данъци върху    
  продажбите (нето) 500 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 5 700 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 24 631 580  
  Общо разходи 24 631 580  
1. Текущи разходи 22 931 580  
1.1. Заплати и възнаграждения за    
  персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 9 494 055  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 408 000  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 2 770 488  
  Осигурителни вноски от рабо-    
  тодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 2 341 985  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 379 553  
  Вноски за допълнително за-    
  дължително осигуряване 48 950  
1.5. Издръжка 10 049 037  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски орга-    
  низации и дейности 210 000  
2. Капиталови разходи 1 700 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 17 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 1 606 990  
2.3. Придобиване на нематериални    
  дълготрайни активи 76 010  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 913  
  по трудови правоотношения 770  
  по служебни правоотношения 143  
  Средногодишни щатни бройки 913  
  по трудови правоотношения 770  
  по служебни правоотношения 143  
  Средна годишна работна    
  заплата 10 399  
  по трудови правоотношения 10 466  
  по служебни правоотношения 10 037  
  Брой на моторни превозни    
  средства 97  
  в т.ч. леки автомобили 82  
III. ТРАНСФЕРИ 18 931 580  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИДИИ,    
  ВНОСКИ) МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ/ РЕПУБЛИКАН-    
  СКИЯ БЮДЖЕТ И ДРУГИ    
  БЮДЖЕТИ 18 931 580  
  Получени трансфери (субси-    
  дии/вноски) от ЦБ (нето) 18 931 580  
  - получени трансфери (суб-    
  сидии) от ЦБ (+) 18 931 580  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕНИ    
  ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕНТРАЛ-    
  НИЯ БЮДЖЕТ, БЮДЖЕТ-    
  НИ СМЕТКИ И ИЗВЪН-    
  БЮДЖЕТНИ ФОНДОВЕ    
  И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Администрацията на президента

за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО    
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.)    
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 4 852 080  
  Общо разходи 4 852 080  
1. Текущи разходи 3 952 080  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 1 616 274  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 121 690  
1.3. Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели 558 533  
  Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 454 540  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 97 093  
  Вноски за допълнително за-    
  дължително осигуряване 6 900  
1.5. Издръжка 1 655 583  
2. Капиталови разходи 900 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 295 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 575 000  
2.3. Придобиване на нематериални    
  дълготрайни активи 30 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 168  
  по трудови правоотношения 168  
  Средногодишни щатни бройки 168  
  по трудови правоотношения 168  
  Средна годишна работна    
  заплата 9 621  
  по трудови правоотношения 9 621  
III. ТРАНСФЕРИ 4 852 080  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИДИИ,    
  ВНОСКИ) МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ/РЕПУБЛИКАН-    
  СКИЯ БЮДЖЕТ И ДРУГИ    
  БЮДЖЕТИ 4 852 080  
  Получени трансфери (субсидии/    
  вноски) от ЦБ (нето) 4 852 080  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 4 852 080  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ БЮ-    
  ДЖЕТНИ СМЕТКИ И ИЗ-    
  ВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ/ СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕНИ    
  ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕНТРАЛ-    
  НИЯ БЮДЖЕТ, БЮДЖЕТ-    
  НИ СМЕТКИ И ИЗВЪН-    
  БЮДЖЕТНИ ФОНДОВЕ И    
  СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Министерския съвет за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 20 000 000  
  Собствени приходи 20 000 000  
2. Неданъчни приходи 19 997 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 18 558 400  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 11 600  
2.7. Други неданъчни приходи 27 000  
2.9. Приходи от продажба на    
  държавно и общинско    
  имущество 1 400 000  
3. Помощи, дарения и други    
  безвъзмездно получени суми 3 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 20 000 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 95 605 400  
  Общо разходи 95 605 400  
1. Текущи разходи 85 605 400  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 28 904 429  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 820 933  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 9 843 923  
  Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 8 417 267  
  Здравноосигурителни    
  вноски от работодатели 1 336 966  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 89 690  
1.4. Други здравноосигурителни    
  вноски 250 000  
1.5. Издръжка 26 507 115  
1.10. Обезщетения и помощи за    
  домакинствата 18 050 000  
1.11. Субсидии 1 200 000  
  Субсидии на организации    
  с нестопанска цел 1 200 000  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 29 000  
2. Капиталови разходи 10 000 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 2 780 040  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 5 897 860  
2.3. Придобиване на нематериал-    
  ни дълготрайни активи 1 322 100  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 4 974  
  по трудови правоотношения 4 053  
  по служебни правоотношения 921  
  Средногодишни щатни бройки 4 974  
  по трудови правоотношения 4 053  
  по служебни правоотношения 921  
  Средна годишна работна заплата 5 811  
  по трудови правоотношения 5 576  
  по служебни правоотношения 6 847  
  Брой на моторни превозни    
  средства 148  
  в т.ч. леки автомобили 76  
  санитарни линейки 11  
  Легла в почивни станции 1 519  
  Болнични легла 260  
III. ТРАНСФЕРИ 75 605 400  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/ РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 75 605 400  
  Получени трансфери (субсидии/    
  вноски) от ЦБ (нето) 75 605 400  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 75 605 400  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Конституционния съд за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО    
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.)    
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 1 281 275  
  Общо разходи 1 281 275  
1. Текущи разходи 1 131 275  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 580 747  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 40 000  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 187 994  
  Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели за Държавното    
  обществено осигуряване (ДОО) 160 861  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 26 133  
  Вноски за допълнително за-    
  дължително осигуряване 1 000  
1.5. Издръжка 306 534  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски орга-    
  низации и дейности 16 000  
2. Капиталови разходи 150 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 145 000  
2.3. Придобиване на нематериални    
  дълготрайни активи 5 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 45  
  по трудови правоотношения 45  
  Средногодишни щатни бройки 45  
  по трудови правоотношения 45  
  Средна годишна работна    
  заплата 12 905  
  по трудови правоотношения 12 905  
  Брой на моторни превозни    
  средства 2  
  в т.ч. леки автомобили 2  
III. ТРАНСФЕРИ 1 281 275  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИДИИ,    
  ВНОСКИ) МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ/ РЕПУБЛИКАН-    
  СКИЯ БЮДЖЕТ И ДРУГИ    
  БЮДЖЕТИ 1 281 275  
  Получени трансфери (субсидии/    
  вноски) от ЦБ (нето) 1 281 275  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 1 281 275  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Министерството на финансите за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 90 000 000 48 000
  Собствени приходи 90 000 000 48 000
1. Данъчни приходи 35 838 254  
1.1. Данък върху доходите на    
  физически лица 1 279 449  
1.2. Корпоративен данък 9 638 925  
1.3. Данък върху дивидента и    
  доходите 363 000  
1.6. Имуществени данъци 53 300  
1.7. Данък върху добавената    
  стойност 24 099 315  
1.8. Акцизи и такси върху    
  течни горива 94 000  
1.10. Други данъци по Закона за    
  корпоративното подоходно    
  облагане 283 322  
1.12. Други данъци 26 943  
2. Неданъчни приходи 53 861 746 48 000
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 10 101 866 48 000
2.2. Държавни такси 5 553 100  
2.4. Общински такси 296 710  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 33 410 070  
2.7. Други неданъчни приходи 1 500 000  
2.10. Приходи от концесии 3 000 000  
3. Помощи, дарения и други    
  безвъзмездно получени суми 300 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 113 264 520 23 312 520
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 215 374 973 33 640 290
  Общо разходи 215 374 973 33 640 290
1. Текущи разходи 176 603 770 9 269 087
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 102 827 576  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 5 397 852  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 35 251 736  
  Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели за Държавното    
  обществено осигуряване    
  (ДОО) 30 251 880  
  Здравноосигурителни внос-    
  ки от работодатели 4 999 856  
1.5. Издръжка 31 635 898 8 595 227
1.6. Лихви 673 860 673 860
  Разходи за лихви по заеми от    
  международни организации    
  и институции 673 860 673 860
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски орга-    
  низации и дейности 816 848  
2. Капиталови разходи 38 771 203 24 371 203
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 38 771 203 24 371 203
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 16 548  
  по трудови правоотношения 13 251  
  по служебни правоотношения 3 297  
  Средногодишни щатни бройки 16 548  
  по трудови правоотношения 13 251  
  по служебни правоотношения 3 297  
  Средна годишна работна    
  заплата 6 214  
  по трудови правоотношения 4 741  
  по служебни правоотношения 6 168  
  Брой на моторни превозни    
  средства 579  
  в т.ч. леки автомобили 492  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 135  
III. ТРАНСФЕРИ 102 110 453 10 327 770
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/ РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 102 110 453 10 327 770
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 102 110 453 10 327 770
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 102 110 453 10 327 770
  1 2 3
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) -23 264 520 -23 264 520
V. ФИНАНСИРАНЕ 23 264 520 23 264 520
  Външно финансиране 23 264 520 23 264 520
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 23 264 520 23 264 520
  - получени дългосрочни    
  заеми от банки и финан-    
  сови институции от    
  чужбина (+) 23 264 520 23 264 520


Бюджет на Министерството на външните работи за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 34 500 000  
  Собствени приходи 34 500 000  
2. Неданъчни приходи 34 500 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 11 500 000  
2.2. Държавни такси 21 000 000  
2.9. Приходи от продажба на    
  държавно и общинско    
  имущество 2 000 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 34 500 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 87 846 972  
  Общо разходи 87 846 972  
1. Текущи разходи 82 846 972  
1.1. Заплати и възнаграждения за    
  персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 11 016 104  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 3 747 000  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 4 837 550  
  Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 4 101 880  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 685 670  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 50 000  
1.5. Издръжка 57 306 867  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 5 939 451  
2. Капиталови разходи 5 000 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 3 000 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 2 000 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 1 909  
  по трудови правоотношения 409  
  по служебни правоотношения 1 500  
  Средногодишни щатни бройки 1 909  
  по трудови правоотношения 409  
  по служебни правоотношения 1 500  
  Средна годишна работна    
  заплата 5 771  
  по трудови правоотношения 3 726  
  по служебни правоотношения 6 328  
  Брой на моторни превозни    
  средства 465  
  в т.ч. леки автомобили 460  
III. ТРАНСФЕРИ 53 346 972  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИДИИ,    
  ВНОСКИ) МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ/РЕПУБЛИКАН-    
  СКИЯ БЮДЖЕТ И ДРУГИ    
  БЮДЖЕТИ 53 346 972  
  Получени трансфери (суб-    
  сидии/вноски) от ЦБ (нето) 53 346 972  
  - получени трансфери (суб-    
  сидии) от ЦБ (+) 53 346 972  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕНИ    
  ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕНТРАЛ-    
  НИЯ БЮДЖЕТ, БЮДЖЕТ-    
  НИ СМЕТКИ И ИЗВЪН-    
  БЮДЖЕТНИ ФОНДОВЕ И    
  СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Министерството на отбраната за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 46 000 000  
  Собствени приходи 46 000 000  
2. Неданъчни приходи 45 998 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 40 090 525  
2.9. Приходи от продажба на    
  държавно и общинско    
  имущество 5 907 475  
3. Помощи, дарения и други    
  безвъзмездно получени суми 2 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 46 000 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 831 943 589  
  Общо разходи 831 943 589  
1. Текущи разходи 771 943 589  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 17 093 596  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 154 230  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 5 977 144  
  Осигурителни вноски от рабо-    
  тодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 5 155 376  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 821 768  
1.4. Други здравноосигурителни    
  вноски 1 064 600  
1.5. Издръжка 730 664 619  
1.10. Обезщетения и помощи за    
  домакинствата 16 989 400  
2. Капиталови разходи 60 000 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 30 000 000  
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 29 075 000  
2.3. Придобиване на немате-    
  риални дълготрайни активи 925 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 3 360  
  по трудови правоотношения 3 360  
  Средногодишни щатни бройки 3 360  
  по трудови правоотношения 3 360  
  Средна годишна работна    
  заплата 5 087  
  по трудови правоотношения 5 087  
  Брой на моторни превозни    
  средства 182  
  в т.ч. леки автомобили 28  
  санитарни линейки 38  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 13  
  Санаториални легла 500  
  Болнични легла 1 000  
III. ТРАНСФЕРИ 785 943 589  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 785 943 589  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 804 015 589  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 804 015 589  
  Предоставени субсидии от    
  републиканския бюджет за    
  БАН и държавните висши    
  училища (нето) -18 072 000  
  - предоставени трансфери    
  от РБ за държавните висши    
  училища - използва се само    
  от МОН и МО (-) -18 072 000  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕНИ    
  ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕНТРАЛ-    
  НИЯ БЮДЖЕТ, БЮДЖЕТ-    
  НИ СМЕТКИ И ИЗВЪН-    
  БЮДЖЕТНИ ФОНДОВЕ И    
  СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Трансфер от бюджета на Министерството на отбраната за Военната академия "Г. С. Раковски" за 2004 г.


  В левове
Показатели Сума
III. ТРАНСФЕРИ 5 600 000
  Предоставени субсидии от републи-  
  канския бюджет за БАН и държавни-  
  те висши училища (нето) 5 600 000
  - получени трансфери (субсидии) от  
  РБ за държавните висши  
  училища - използва се само от ДВУ (+) 5 600 000


Трансфер от бюджета на Министерството на отбраната за Националния военен университет "В. Левски" за 2004 г.


  В левове
Показатели Сума
III. ТРАНСФЕРИ 10 300 000
  Предоставени субсидии от републи-  
  канския бюджет за БАН и държав-  
  ните висши училища (нето) 10 300 000
  - получени трансфери (субсидии)  
  от РБ за държавните висши  
  училища - използва се само  
  от ДВУ (+) 10 300 000


Трансфер от бюджета на Министерството на отбраната за Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" за 2004 г.


  В левове
Показатели Сума
III. ТРАНСФЕРИ 2 172 000
  Предоставени субсидии от републи-  
  канския бюджет за БАН и държав-  
  ните висши училища (нето) 2 172 000
  - получени трансфери (субсидии)  
  от РБ за държавните висши  
  училища - използва се само от ДВУ (+) 2 172 000


Бюджет на Министерството на вътрешните работи за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 130 000 000  
  Собствени приходи 130 000 000  
2. Неданъчни приходи 129 980 000  
2.1. Приходи и доходи от собст-    
  веност 53 304 000  
2.2. Държавни такси 76 375 000  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 261 000  
2.9. Приходи от продажба на дър-    
  жавно и общинско имущество 40 000  
3. Помощи, дарения и други    
  безвъзмездно получени суми 20 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 130 000 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 722 959 484  
  Общо разходи 722 959 484  
1. Текущи разходи 710 959 484  
1.4. Други здравноосигурителни    
  вноски 122 000  
1.5. Издръжка 681 937 484  
1.10. Обезщетения и помощи за    
  домакинствата 28 900 000  
2. Капиталови разходи 12 000 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 2 636 000  
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 8 764 000  
2.3. Придобиване на нематериал-    
  ни дълготрайни активи 600 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
III. ТРАНСФЕРИ 592 959 484  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИДИИ,    
  ВНОСКИ) МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ/РЕПУБЛИКАН-    
  СКИЯ БЮДЖЕТ И ДРУГИ    
  БЮДЖЕТИ 592 959 484  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 592 959 484  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 592 959 484  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И ИЗ-    
  ВЪНБЮДЖЕТНИ ФОНДОВЕ/    
  СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ, БЮД-    
  ЖЕТНИ СМЕТКИ И ИЗВЪН-    
  БЮДЖЕТНИ ФОНДОВЕ И    
  СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Министерството на правосъдието за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 4 000 000  
  Собствени приходи 4 000 000  
2. Неданъчни приходи 4 000 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 500 000  
2.2. Държавни такси 3 500 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 4 000 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 83 475 575  
  Общо разходи 83 475 575  
1. Текущи разходи 78 225 575  
1.1. Заплати и възнаграждения за    
  персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 39 078 171  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 2 461 482  
1.3. Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели 18 262 410  
  Осигурителни вноски от рабо-    
  тодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 14 958 843  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 2 280 867  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 1 022 700  
1.4. Други здравноосигурителни    
  вноски 637 105  
1.5. Издръжка 17 736 407  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски    
  организации и дейности 50 000  
2. Капиталови разходи 5 250 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 1 620 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 3 475 000  
2.3. Придобиване на нематериал-    
  ни дълготрайни активи 155 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 5 505  
  по трудови правоотношения 860  
  по служебни правоотношения 4 645  
  Средногодишни щатни бройки 5 505  
  по трудови правоотношения 860  
  по служебни правоотношения 4 645  
  Средна годишна работна    
  заплата 7 099  
  по трудови правоотношения 5 010  
  по служебни правоотношения 7 485  
  Брой на моторни превозни    
  средства 226  
  в т.ч. леки автомобили 94  
  санитарни линейки 11  
  Легла в почивни станции 356  
III. ТРАНСФЕРИ 79 475 575  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/ РЕПУБЛИ-    
  КАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ 76 675 575  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 76 675 575  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 76 675 575  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ 2 800 000  
  Трансфери (субсидии, вноски)    
  между бюджетни сметки (нето) 2 800 000  
  - получени трансфери (+) 2 800 000  
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕНИ    
  ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕНТРАЛ-    
  НИЯ БЮДЖЕТ, БЮДЖЕТ-    
  НИ СМЕТКИ И ИЗВЪНБЮ-    
  ДЖЕТНИ ФОНДОВЕ И    
  СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИШЪК (+)    
  (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Министерството на труда и социалната политика за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 13 000 000  
  Собствени приходи 13 000 000  
2. Неданъчни приходи 12 863 800  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 469 250  
2.2. Държавни такси 9 928 150  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 2 148 900  
2.7. Други неданъчни приходи 317 500  
3. Помощи, дарения и други    
  безвъзмездно получени суми 136 200  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 33 341 330 20 341 330
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 835 003 903 28 464 931
  Общо разходи 835 003 903 28 464 931
1. Текущи разходи 809 571 032 7 072 060
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 40 080 775  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 2 289 496  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 15 119 712  
  Осигурителни вноски от рабо-    
  тодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 12 987 486  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 2 120 134  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 12 092  
1.4. Други здравноосигурителни    
  вноски 20 948 054  
1.5. Издръжка 30 128 824 6 122 550
1.6. Лихви 949 510 949 510
  Разходи за лихви по заеми    
  от международни организа-    
  ции и институции 949 510 949 510
1.8. Стипендии 21 153  
1.10. Обезщетения и помощи за    
  домакинствата 698 080 000  
1.11. Субсидии 1 500 000  
  Субсидии за нефинансови    
  предприятия 1 500 000  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски    
  организации и дейности 453 508  
2. Капиталови разходи 25 432 871 21 392 871
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 2 537 000  
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 22 895 871 21 392 871
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 10 034  
  по трудови правоотношения 6 180  
  по служебни правоотношения 3 854  
  Средногодишни щатни бройки 10 034  
  по трудови правоотношения 6 180  
  по служебни правоотношения 3 854  
  Средна годишна работна    
  заплата 3 994  
  по трудови правоотношения 3 087  
  по служебни правоотношения 5 450  
  Брой на моторни превозни    
  средства 195  
  в т.ч. леки автомобили 181  
  санитарни линейки 1  
  Легла в почивни станции 147  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 176  
III. ТРАНСФЕРИ 801 662 573 8 123 601
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 795 162 573 8 123 601
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 795 162 573 8 123 601
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 795 162 573 8 123 601
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ 6 500 000  
  Трансфери (субсидии,    
  вноски) между бюджетни    
  сметки (нето) 6 500 000  
  - получени трансфери (+) 6 500 000  
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕНИ    
  ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ, БЮ-    
  ДЖЕТНИ СМЕТКИ И ИЗ-    
  ВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) -20 341 330 -20 341 330
V. ФИНАНСИРАНЕ 20 341 330 20 341 330
  Външно финансиране 20 341 330 20 341 330
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 20 341 330 20 341 330
  - др. погашения по дъл-    
  госр. заеми от междунар.    
  организации (-) -455 000 -455 000
  - получени дългосрочни    
  заеми от банки и финан-    
  сови институции от    
  чужбина (+) 20 796 330 20 796 330


Бюджет на Министерството на здравеопазването за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 18 500 000  
  Собствени приходи 18 500 000  
2. Неданъчни приходи 18 500 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 15 743 500  
2.2. Държавни такси 2 514 000  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 242 500  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 66 836 250 48 336 250
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 566 306 642 73 669 463
  Общо разходи 566 306 642 73 669 463
1. Текущи разходи 519 243 742 29 606 563
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 63 642 234  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 1 761 570  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 21 930 674  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държав-    
  ното обществено осигу-    
  ряване (ДОО) 19 002 963  
  Здравноосигурителни внос-    
  ки от работодатели 2 817 111  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 110 600  
1.5. Издръжка 147 732 534 25 772 833
1.6. Лихви 3 833 730 3 833 730
  Разходи за лихви по заеми    
  от международни органи-    
  зации и институции 3 833 730 3 833 730
1.8. Стипендии 90 000  
1.11. Субсидии 280 000 000  
  Субсидии за нефинансови    
  предприятия 280 000 000  
1.12. Разходи за членски внос    
  и участие в нетърговски    
  организации и дейности 253 000  
2. Капиталови разходи 47 062 900 44 062 900
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 47 062 900 44 062 900
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 17 508  
  по трудови правоотношения 17 126  
  по служебни правоотношения 382  
  Средногодишни щатни бройки 17 508  
  по трудови правоотношения 17 126  
  по служебни правоотношения 382  
  Средна годишна работна    
  заплата 3 635  
  по трудови правоотношения 3 440  
  по служебни правоотношения 7 149  
  Брой на моторни превозни    
  средства 1 323  
  в т.ч. леки автомобили 424  
  санитарни линейки 820  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 142  
  Болнични легла 6 922  
III. ТРАНСФЕРИ 499 470 392 25 333 213
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 499 470 392 25 333 213
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 499 470 392 25 333 213
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 499 470 392 25 333 213
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) -48 336 250 -48 336 250
V. ФИНАНСИРАНЕ 48 336 250 48 336 250
  Външно финансиране 48 336 250 48 336 250
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 48 336 250 48 336 250
  - погашения по заеми от    
  Световната банка (-) -3 750 230 -3 750 230
  - получени дългосрочни    
  заеми от банки и финан-    
  сови институции    
  от чужбина (+) 52 086 480 52 086 480


Бюджет на Министерството на образованието и науката за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 13 000 000  
  Собствени приходи 13 000 000  
2. Неданъчни приходи 13 000 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 12 466 017  
2.5. Глоби, санкции и нака-    
  зателни лихви 5 783  
2.7. Други неданъчни приходи 528 200  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 23 682 860 10 682 860
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 218 823 877 15 114 918
  Общо разходи 218 823 877 15 114 918
1. Текущи разходи 208 526 295 10 927 336
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 116 185 471  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 3 241 559  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 42 893 281  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държав-    
  ното обществено осигу-    
  ряване (ДОО) 37 596 335  
  Здравноосигурителни внос-    
  ки от работодатели 5 293 966  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 2 980  
1.5. Издръжка 35 023 309 10 489 736
1.6. Лихви 437 600 437 600
  Разходи за лихви по заеми    
  от международни организа-    
  ции и институции 437 600 437 600
1.8. Стипендии 7 717 680  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 3 027 395  
2. Капиталови разходи 10 297 582 4 187 582
2.2. Придобиване на дълго-    
  трайни материални активи 10 297 582 4 187 582
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 35 838  
  по трудови правоотношения 35 073  
  в т.ч. педагогически персонал 23 129  
  по служебни правоотношения 765  
  Средногодишни щатни бройки 35 838  
  по трудови правоотношения 35 073  
  по служебни правоотношения 765  
  Средна годишна работна    
  заплата 3 242  
  по трудови правоотношения 2 965  
  по служебни правоотношения 5 672  
  Брой на моторни превозни    
  средства 1 593  
  в т.ч. леки автомобили 357  
  Легла в почивни станции 18 605  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 660  
  Средногодишен приравнен    
  брой учащи се (без ВУ и    
  колеж) 190 742  
III. ТРАНСФЕРИ 195 141 017 4 432 058
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 195 141 017 4 432 058
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 466 569 903 4 432 058
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 466 569 903 4 432 058
  Предоставени субсидии от    
  републиканския бюджет за    
  БАН и държавните висши    
  училища (нето) -271 428 886  
  - предоставени трансфери    
  от РБ за държавните вис-    
  ши училища - използва се    
  само от МОН и МО (-) -216 662 350  
  - предоставени трансфери    
  от РБ за БАН - използва се    
  само от МОН (-) -54 766 536  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) -10 682 860 -10 682 860
V. ФИНАНСИРАНЕ 10 682 860 10 682 860
  Външно финансиране 10 682 860 10 682 860
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 10 682 860 10 682 860
  - получени дългосрочни    
  заеми от други държави (+) 10 682 860 10 682 860


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Българската академия на науките за 2004 г.


  В левове
Показатели Сума
III. ТРАНСФЕРИ   54 766 536
  Предоставени субсидии от републи-  
  канския бюджет за БАН и държав-  
  ните висши училища (нето) 54 766 536
  - получени трансфери(субсидии)  
  от РБ за БАН - използва се  
  само от БАН (+) 54 766 536


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Техническия университет - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 20 014 344
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА  
  НА ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25%  
  + р. II 14 315 138
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 1 779 552
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 167
  - средноприравнен брой студенти 10 656
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 1 779 552
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ,  
  ОПРЕД. ПО ДЕЙСТВ. НОРМ.  
  ДОКУМЕНТИ 8 374 518
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 2 871 622
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 2 319 741
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 376 853
  Разходи за СБКО 175 027
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 11 058 715
  - средно приравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 7 685
  - среден норматив, получен от  
  издръжката по професионални  
  направления за ВУ 1 439
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА  
  НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ  
  НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-  
  ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ, ИЗДА-  
  ВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ  
  ТРУДОВЕ 499 494
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-  
  БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУ-  
  ДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИ 4 499 712
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 1 775 785
2. Средства от бюджета по норма-  
  тив за един леглоден и един  
  храноден 1 740 400
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 983 527
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 700 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Техническия университет София - филиал Пловдив, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 2 873 373
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 2 018 181
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 89 460
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 63
  - средноприравнен брой студенти 1 420
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 89 460
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ,  
  ОПРЕД. ПО ДЕЙСТВ. НОРМ.  
  ДОКУМЕНТИ 1 198 113
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 410 833
  Социални осигуровки за ДОО  
  от работодатели 331 877
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 53 915
  Разходи за СБКО 25 041
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 1 593 580
  I, II, III курс за ВУ 1 090
  - среден норматив, получен от издръж-  
  ката по професионални направления  
  за ВУ 1 462
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ  
  И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 25 812
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТО-  
  ВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И  
  ДОКТОРАНТИ 629 380
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 297 211
2. Средства от бюджета по норматив  
  за един леглоден и един храноден 237 144
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 95 025
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 200 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Техническия университет - Варна, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 7 094 227
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 5 428 158
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 318 791
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 73
  - средноприравнен брой студенти 4 367
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 318 791
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 3 110 910
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 066 731
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 861 722
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 139 991
  Разходи за СБКО 65 018
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 4 304 050
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 2 950
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 459
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА  
  НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧ-  
  НА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОР-  
  ЧЕСКА ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ  
  НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ  
  ТРУДОВЕ 93 368
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-  
  БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУ-  
  ДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИ 1 472 701
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 728 312
2. Средства от бюджета по норматив  
  за един леглоден и един храноден 508 505
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 235 884
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 100 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Техническия университет - Габрово, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 4 505 125
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 400 702
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 218 868
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 78
  - средноприравнен брой студенти 2 806
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 218 868
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 1 858 620
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 637 321
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 514 838
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 83 638
  Разходи за СБКО 38 845
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 722 000
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 2 000
  - среден норматив, получен от  
  издръжката по професионални  
  направления за ВУ 1 361
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ  
  И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 68 056
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-  
  БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕН-  
  ТИТЕ И ДОКТОРАНТИ 606 367
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 312 525
2. Средства от бюджета по норматив  
  за един леглоден и един храноден 35 514
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 258 328
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 430 000


Трансфер от бюджета на Министерството на обра-зованието и науката за Русенския университет "А. Кънчев" - Русе, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 7 772 917
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 6 175 658
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 223 168
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 44
  - средноприравнен брой студенти 5 072
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 223 168
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ,  
  ОПРЕД. ПО ДЕЙСТВ. НОРМ.  
  ДОКУМЕНТИ 3 829 021
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 312 971
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 1 060 639
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 172 306
  Разходи за СБКО 80 027
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 4 834 368
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 3 696
  - среден норматив, получен от  
  издръжката по професионални  
  направления за ВУ 1 308
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИ-  
  ЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 107 056
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-  
  БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИ-  
  ТЕ И ДОКТОРАНТИ 1 340 203
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 920 961
2. Средства от бюджета по норматив  
  за един леглоден и един храноден 8 925
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 410 317
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 150 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Университета по храни-

телни технологии - Пловдив, за 2004 г.

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 3 803 339
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 2 668 915
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 174 322
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 86
  - средноприравнен брой студенти 2 027
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 174 322
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 1 662 893
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 570 206
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 460 621
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 74 830
  Разходи за СБКО 34 754
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 067 060
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 466
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 410
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 91 244
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И  
  ДОКТОРАНТИ 913 180
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 357 741
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 402 067
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 153 372
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 130 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Химико-технологичния и металургичен университет - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 5 456 572
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 4 024 693
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 254 100
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 84
  - средноприравнен брой студенти 3 025
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 254 100
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 3 045 790
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 044 401
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 843 684
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 137 061
  Разходи за СБКО 63 657
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 938 620
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 2 010
  - среден норматив, получен от  
  издръжката по професионални  
  направления за ВУ 1 462
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 61 530
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 1 220 349
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 669 421
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 316 764
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 234 164
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 150 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 4 611 296
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 214 844
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 187 298
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един средно-  
  прир. студент 71
  - средноприравнен брой студенти 2 638
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 187 298
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 491 026
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 854 173
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 690 014
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 112 096
  Разходи за СБКО 52 062
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 331 720
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 905
  - среден норматив, получен от издръж-  
  ката по професионални направления за ВУ 1 224
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 40 763
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 1 255 689
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 432 594
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 536 170
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 286 925
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 100 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Лесотехническия университет - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 3 694 900
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 2 720 290
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 170 382
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 73
  - средноприравнен брой студенти 2 334
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 170 382
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 1 854 512
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 635 912
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 513 700
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 83 453
  Разходи за СБКО 38 759
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 055 088
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 244
  - среден норматив, получен от  
  издръжката по професионални  
  направления за ВУ 1 652
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИ-  
  ЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 18 354
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И  
  ДОКТОРАНТИ 856 256
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 363 305
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 323 576
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 169 375
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 100 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 5 607 667
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 735 340
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 303 610
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един средно-  
  прир. студент 97
  - средноприравнен брой студенти 3 130
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 303 610
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 3 083 319
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 057 270
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 854 079
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 138 749
  Разходи за СБКО 64 441
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 624 290
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 795
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 462
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИ-  
  ЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 78 207
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И  
  ДОКТОРАНТИ 1 594 120
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 519 673
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 808 243
3. Здравноосигурителни вноски за студен-  
  ти и докторанти 266 204
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 200 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Минно-геоложкия университет - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 3 639 817
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 2 650 545
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 173 485
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 85
  - средноприравнен брой студенти 2 041
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 173 485
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 1 938 709
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 664 783
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 537 022
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 87 242
  Разходи за СБКО 40 519
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 1 956 301
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 369
  - среден норматив, получен от издръж-  
  ката по професионални направления  
  за ВУ 1 429
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 42 800
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 796 472
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 295 874
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 379 210
3. Здравноосигурителни вноски за студен-  
  ти и докторанти 121 388
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 150 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Университета за национално и световно стопанство - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 12 250 212
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 7 173 093
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 263 419
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 23
  - средноприравнен брой студенти 11 453
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 263 419
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 3 488 481
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 196 200
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 966 309
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 156 982
  Разходи за СБКО 72 909
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 5 936 068
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 8 468
  - среден норматив, получен от  
  издръжката по професионални  
  направления за ВУ 701
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 203 946
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 4 173 173
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 1 753 818
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 1 438 093
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 981 262
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 700 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 5 149 918
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 183 809
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 161 106
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 33
  - средноприравнен брой студенти 4 882
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 161 106
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 1 921 646
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 658 932
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 532 296
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 86 474
  Разходи за СБКО 40 162
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 498 388
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 3 774
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 662
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 35 881
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И  
  ДОКТОРАНТИ 1 750 228
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 575 996
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 738 530
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 435 702
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 180 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Икономическия университет - Варна, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 5 348 474
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 749 577
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 171 416
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 28
  - средноприравнен брой студенти 6 122
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 171 416
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 053 683
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 704 208
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 568 870
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 92 416
  Разходи за СБКО 42 922
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 3 017 250
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 4 470
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 675
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 38 336
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 1 460 561
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 790 438
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 225 056
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 445 067
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 100 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Софийския университет "Св. Климент Охридски" за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 30 023 954
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 18 097 822
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 1 799 805
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 105
  - средноприравнен брой студенти 17 141
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 1 799 805
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 13 511 270
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 4 633 014
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 3 742 622
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 608 007
  Разходи за СБКО 282 386
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 13 111 800
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 12 792
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 025
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 894 035
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И  
  ДОКТОРАНТИ 8 032 097
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 3 729 927
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 2 497 122
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 1 805 048
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 3 000 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" - Пловдив, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 8 848 038
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 6 655 875
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 354 024
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 44
  - средноприравнен брой студенти 8 046
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 354 024
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 4 610 369
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 580 896
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 1 277 072
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 207 467
  Разходи за СБКО 96 357
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 5 019 553
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 5 621
  - среден норматив, получен от  
  издръжката по професионални  
  направления за ВУ 893
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 67 213
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И  
  ДОКТОРАНТИ 1 774 950
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 939 220
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 249 341
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 586 389
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 350 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 6 894 849
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 5 148 833
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 261 096
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 44
  - средноприравнен брой студенти 5 934
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 261 096
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 3 239 111
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 110 691
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 897 234
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 145 760
  Разходи за СБКО 67 697
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 3 996 108
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 4 401
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 908
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 44 581
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 1 451 435
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 1 007 586
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 0
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 443 849
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 250 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 7 944 303
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 5 556 279
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 282 150
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 45
  - средноприравнен брой студенти 6 270
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 282 150
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 071 012
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 710 150
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 573 670
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 93 196
  Разходи за СБКО 43 284
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 4 790 451
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 4 351
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 101
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 51 365
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 2 136 659
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 1 033 089
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 446 860
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 656 710
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 200 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" - Шумен, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 5 537 876
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 775 039
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 234 630
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 54
  - средноприравнен брой студенти 4 345
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 234 630
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 487 015
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 852 797
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 688 903
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 111 916
  Разходи за СБКО 51 979
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 881 428
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 3 156
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 913
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 43 521
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 1 569 316
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 734 113
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 443 237
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 391 966
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 150 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Националната спортна академия - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 6 399 282
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 4 884 463
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 162 024
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 86
  - средноприравнен брой студенти 1 884
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 162 024
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 048 651
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 702 482
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 567 476
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 92 189
  Разходи за СБКО 42 817
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 4 156 174
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 342
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 097
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 76 340
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 1 138 479
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 265 272
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 719 430
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 153 777
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 300 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Тракийския университет - Стара Загора, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 8 114 689
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 6 764 695
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 1 371 282
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 474
  - средноприравнен брой студенти 2 893
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 1 371 282
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 4 003 395
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 372 764
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 1 108 940
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 180 153
  Разходи за СБКО 83 671
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 5 077 835
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 2 065
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 2 459
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 334 200
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 715 794
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 395 754
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 81 440
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 238 600
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 300 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Аграрния университет - Пловдив, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 4 469 856
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 750 571
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 383 559
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 197
  - средноприравнен брой студенти 1 947
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 383 559
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 114 601
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 725 097
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 585 744
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 95 157
  Разходи за СБКО 44 195
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 944 757
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 411
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 2 087
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 123 974
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 445 311
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 299 333
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 0
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 145 978
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 150 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Висшия медицински институт - Пловдив, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 7 114 148
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 5 763 283
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 342 000
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 240
  - средноприравнен брой студенти 1 425
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 342 000
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 3 870 228
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 327 101
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 1 072 053
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 174 160
  Разходи за СБКО 80 888
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 4 378 451
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 1 111
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 941
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 137 535
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 1 113 330
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 352 417
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 652 633
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 108 280
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 100 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Медицинския университет - Варна, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 5 408 424
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 4 476 265
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 273 600
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 240
  - средноприравнен брой студенти 1 140
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 273 600
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 3 304 206
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 1 133 012
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 915 265
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 148 689
  Разходи за СБКО 69 058
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 3 298 560
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 960
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 436
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 105 501
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 726 658
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 276 767
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 351 991
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 97 900
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 100 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Висшия медицински институт - Плевен, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 4 170 958
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 3 462 149
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 577 825
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 797
  - средноприравнен брой студенти 725
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 577 825
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 690 931
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 922 720
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 745 388
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 121 092
  Разходи за СБКО 56 240
  1 2
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 2 414 280
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 620
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 894
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 165 609
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-  
  БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕН-  
  ТИТЕ И ДОКТОРАНТИ 413 200
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 214 032
2. Средства от бюджета по норматив  
  за един леглоден и един храноден 117 371
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 81 797
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 130 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Тракийския университет - Стара Загора - Медицински факултет, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 1 436 546
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 1 152 013
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 311 850
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 1 050
  - средноприравнен брой студенти 297
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 311 850
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 1 223 187
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 419 431
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 338 823
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 55 043
  Разходи за СБКО 25 565
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 663 396
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 236
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 2 811
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 36 807
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 197 726
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 154 964
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 0
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 42 762
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 50 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Медицинския университет - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 13 383 926
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 11 073 438
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 688 560
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 240
  - средноприравнен брой студенти 2 869
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 688 560
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 8 166 290
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 2 800 221
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 2 262 062
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 367 483
  Разходи за СБКО 170 675
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 8 159 670
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 2 115
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 858
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 213 873
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 1 596 615
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 648 712
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 723 081
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 224 822
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 500 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 1 700 595
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 1 260 532
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 121 047
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 157
  - средноприравнен брой студенти 771
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 121 047
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 812 071
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 278 459
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 224 944
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 36 543
  Разходи за СБКО 16 972
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 957 638
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 551
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 738
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 22 674
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 167 389
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 108 652
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 0
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 58 737
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 250 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Националната академия за театрално и филмово изкуство за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 2 062 232
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 1 480 206
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 126 603
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 243
  - средноприравнен брой студенти 521
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 126 603
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 830 093
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 284 639
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 229 936
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 37 354
  Разходи за СБКО 17 349
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 1 169 872
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 368
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 179
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 24 850
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 427 176
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 198 715
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 192 610
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 35 851
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 130 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Държавната музикална академия "Панчо Владигеров" - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 2 799 784
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 2 191 261
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 102 144
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 133
  - средноприравнен брой студенти 768
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 102 144
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД. ПО  
  ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 1 426 615
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 489 186
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 395 172
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 64 198
  Разходи за СБКО 29 816
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 1 686 775
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 545
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 095
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ  
  ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙ-  
  НОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И  
  НАУЧНИ ТРУДОВЕ 19 437
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 339 086
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 123 288
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 139 460
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 76 338
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 250 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Националната художествена академия - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 2 751 322
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 2 126 204
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 98 806
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 127
  - средноприравнен брой студенти 778
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 98 806
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 909 577
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 311 894
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 251 953
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 40 931
  Разходи за СБКО 19 010
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 1 796 135
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 565
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 3 179
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 27 426
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ  
  РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОК-  
  ТОРАНТИ 397 692
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 274 537
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 54 698
3. Здравноосигурителни вноски за студенти  
  и докторанти 68 457
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 200 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Колежа по библиотекознание и информационни технологии - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 737 257
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 612 743
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 11 193
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 21
  - средноприравнен брой студенти 533
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 11 193
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 202 201
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ 69 335
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 56 010
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 9 099
  Разходи за СБКО 4 226
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 542 061
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 533
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 017
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 5 064
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 69 450
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 50 687
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 0
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 18 763
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 50 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Колежа по телекомуникации и пощи - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 948 201
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 739 231
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 46 319
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 91
  - средноприравнен брой студенти 509
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 46 319
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 354 122
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 121 428
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 98 092
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 15 935
  Разходи за СБКО 7 401
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 608 764
  - средно приравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 509
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 196
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 12 699
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 146 271
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 54 157
2. Средства от бюджета по норматив  
  за един леглоден и един храноден 55 100
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 37 014
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 50 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
1 2
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 2 587 511
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 2 043 731
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 1 157 646
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 1 282
  - средноприравнен брой студенти 903
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 1 157 646
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 2 113 993
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 724 888
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 585 576
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 95 130
  Разходи за СБКО 44 182
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 1 044 599
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 731
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 429
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 171 052
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 322 728
1. Разходи за стипендии, опред. по действ.  
  норм. документи 133 767
2. Средства от бюджета по норматив за  
  един леглоден и един храноден 132 100
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 56 861
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 50 000


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Висшето строително училище "Любен Каравелов" - София, за 2004 г.


(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование)


  В левове
Показатели Сума
  СУБСИДИЯ - ОБЩО (I+III+IV+V) 1 506 417
I. СУБСИДИЯ ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО (1+2+3) * 25 % + р. II 1 129 822
1. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА ЗА 2004 Г. 908 208
  произведение от:  
  - норматив за вещ. издр. на един  
  средноприр. студент 1 908
  - средноприравнен брой студенти 476
  Средства за вещ. издръжка на ВУ 908 208
2. СРЕДСТВА ЗА ЗАПЛАТИ, ОПРЕД.  
  ПО ДЕЙСТВ. НОРМ. ДОКУМЕНТИ 999 372
3. СОЦИАЛНООСИГУРИТЕЛНИ  
  ВНОСКИ 342 685
  Социални осигуровки за ДОО от  
  работодатели 276 826
  Здравноосигурителни вноски от  
  работодатели 44 972
  Разходи за СБКО 20 887
II. СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА  
  ОБУЧЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТИТЕ  
  I, II и III КУРС 567 256
  - средноприравнен брой студенти  
  I, II, III курс за ВУ 388
  - среден норматив, получен от из-  
  дръжката по професионални направ-  
  ления за ВУ 1 462
III. СУБСИДИЯ ЗА ПРИСЪЩАТА НА  
  ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА  
  ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА  
  ДЕЙНОСТ, ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБ-  
  НИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ 118 084
IV. СУБСИДИЯ ЗА СОЦИАЛНО-БИ-  
  ТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ  
  И ДОКТОРАНТИ 208 511
1. Разходи за стипендии, опред. по  
  действ. норм. документи 67 745
2. Средства от бюджета по норматив  
  за един леглоден и един храноден 109 517
3. Здравноосигурителни вноски за  
  студенти и докторанти 31 249
V. КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ 50 000


Бюджет на Министерството на културата за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 10 500 000  
  Собствени приходи 10 500 000  
2. Неданъчни приходи 10 200 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 9 044 545  
2.2. Държавни такси 120 000  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 5 455  
2.7. Други неданъчни приходи 1 000 000  
2.9. Приходи от продажба на    
  държавно и общинско    
  имущество 30 000  
3. Помощи, дарения и други    
  безвъзмездно получени суми 300 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 10 500 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 56 514 219  
  Общо разходи 56 514 219  
1. Текущи разходи 53 514 219  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 26 125 889  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 2 392 178  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 9 463 726  
  Осигурителни вноски от рабо-    
  тодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 8 078 421  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 1 185 535  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 181 770  
  Вноски за допълнително    
  доброволно осигуряване 18 000  
1.5. Издръжка 14 661 796  
1.8. Стипендии 352 630  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски орга-    
  низации и дейности 518 000  
2. Капиталови разходи 3 000 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 520 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 2 480 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 7 213  
  по трудови правоотношения 7 132  
  в т.ч. педагогически персонал 1 189  
  по служебни правоотношения 81  
  Средногодишни щатни бройки 7 213  
  по трудови правоотношения 7 132  
  по служебни правоотношения 81  
  Средна годишна работна    
  заплата 3 622  
  по трудови правоотношения 3 525  
  по служебни правоотношения 6 957  
  Брой на моторни превозни    
  средства 211  
  в т.ч. леки автомобили 41  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 113  
  Средногодишен приравнен    
  брой учащи се (без ВУ и    
  колеж) 6 718  
III. ТРАНСФЕРИ 46 014 219  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБЛИ-    
  КАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ 46 014 219  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 46 014 219  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 46 014 219  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕНИ    
  ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕНТРАЛ-    
  НИЯ БЮДЖЕТ, БЮДЖЕТ-    
  НИ СМЕТКИ И ИЗВЪН-    
  БЮДЖЕТНИ ФОНДОВЕ    
  И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Министерството на околната среда и водите за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 3 700 000  
  Собствени приходи 3 700 000  
2. Неданъчни приходи 3 700 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 1 254 300  
2.2. Държавни такси 2 215 700  
2.5. Глоби, санкции и наказателни    
  лихви 200 000  
2.7. Други неданъчни приходи 30 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) -16 300 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 21 600 689  
  Общо разходи 21 600 689  
1. Текущи разходи 18 592 089  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 9 291 103  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 286 000  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 3 359 772  
  Осигурителни вноски от рабо-    
  тодатели за Държавното об-    
  ществено осигуряване (ДОО) 2 935 238  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 424 534  
1.5. Издръжка 5 384 104  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски орга-    
  низации и дейности 271 110  
2. Капиталови разходи 3 008 600  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 2 044 600  
2.3. Придобиване на нематериал-    
  ни дълготрайни активи 964 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 1 610  
  по трудови правоотношения 529  
  по служебни правоотношения 1 081  
  Средногодишни щатни бройки 1 526  
  по трудови правоотношения 505  
  по служебни правоотношения 1 021  
  Средна годишна работна    
  заплата 6 089  
  по трудови правоотношения 4 159  
  по служебни правоотношения 5 574  
III. ТРАНСФЕРИ 37 900 689  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБЛИ-    
  КАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ 39 974 619  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 39 974 619  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 39 974 619  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ/СМЕТКИ -2 073 930  
  Трансфери (субсидии, вноски)    
  между бюджетни сметки    
  (нето) -2 073 930  
  - предоставени трансфери (-) -2 073 930  
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) 20 000 000  
V. ФИНАНСИРАНЕ -20 000 000  
  Придобиване на дялове,    
  акции, съучастия и други -20 000 000  
  - участия в съвместни    
  предприятия, активи и    
  стоп. дейности (-) -20 000 000  


Бюджет на Министерството на икономиката за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 35 000 000  
  Собствени приходи 35 000 000  
2. Неданъчни приходи 35 000 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 4 480 286  
2.2. Държавни такси 7 332 406  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 1 290 808  
2.7. Други неданъчни приходи 50 000  
2.8. Събрани и внесени ДДС и    
  други данъци върху продаж-    
  бите (нето) 5 000 000  
2.9. Приходи от продажба на    
  държавно и общинско    
  имущество 16 846 500  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 35 000 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 72 593 714  
  Общо разходи 72 593 714  
1. Текущи разходи 54 893 714  
1.1. Заплати и възнаграждения за    
  персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 17 393 567  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 1 700 180  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 6 980 602  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавно-    
  то обществено осигуряване    
  (ДОО) 5 879 927  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 966 101  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 134 574  
1.5. Издръжка 27 787 937  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски    
  организации и дейности 1 031 428  
2. Капиталови разходи 3 200 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 734 500  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 2 316 700  
2.3. Придобиване на нематериал-    
  ни дълготрайни активи 148 800  
3. Прираст на държавния резерв    
  и изкупуване на земеделска    
  продукция 14 500 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 3 599  
  по трудови правоотношения 1 564  
  по служебни правоотношения 2 035  
  Средногодишни щатни бройки 3 599  
  по трудови правоотношения 1 564  
  по служебни правоотношения 2 035  
  Средна годишна работна    
  заплата 4 833  
  по трудови правоотношения 3 649  
  по служебни правоотношения 5 723  
  Брой на моторни превозни    
  средства 386  
  в т.ч. леки автомобили 226  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 43  
III. ТРАНСФЕРИ 37 593 714  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБЛИ-    
  КАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ 37 593 714  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 37 593 714  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 37 593 714  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХВЕ-    
  НИ ЗАЕМИ МЕЖДУ ЦЕН-    
  ТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ, БЮД-    
  ЖЕТНИ СМЕТКИ И ИЗ-    
  ВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИШЪК    
  (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 46 000 000  
  Собствени приходи 46 000 000  
2. Неданъчни приходи 46 000 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 719 500  
2.2. Държавни такси 45 000 000  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 40 500  
2.7. Други неданъчни приходи 240 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 168 834 624 116 834 624
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 392 209 331 248 489 201
  Общо разходи 392 209 331 248 489 201
1. Текущи разходи 155 221 971 46 659 521
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 16 546 706  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 1 188 255  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 6 133 256  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавно-    
  то обществено осигуря-    
  ване (ДОО) 5 192 154  
  Здравноосигурителни внос-    
  ки от работодатели 848 922  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 92 180  
1.5. Издръжка 107 406 888 22 744 071
1.6. Лихви 23 915 450 23 915 450
  Разходи за лихви по заеми    
  от международни органи-    
  зации и институции 23 915 450 23 915 450
1.12. Разходи за членски внос    
  и участие в нетърговски    
  организации и дейности 31 416  
2. Капиталови разходи 236 987 360 201 829 680
2.2. Придобиване на дълго-    
  трайни материални активи 236 987 360 201 829 680
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 4 232  
  по трудови правоотношения 3 007  
  по служебни правоотно-    
  шения 1 225  
  Средногодишни щатни    
  бройки 4 232  
  по трудови право-    
  отношения 3 007  
  по служебни правоотно-    
  шения 1 225  
  Средна годишна работна    
  заплата 3 910  
  по трудови правоотношения 3 208  
  по служебни правоотно-    
  шения 5 634  
  Брой на моторни превозни    
  средства 692  
  в т.ч. леки автомобили 402  
  Легла в почивни станции 570  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 39  
III. ТРАНСФЕРИ 223 374 707 131 654 577
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБ-    
  СИДИИ, ВНОСКИ) МЕЖ-    
  ДУ ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕ-    
  ПУБЛИКАНСКИЯ БЮ-    
  ДЖЕТ И ДРУГИ БЮ-    
  ДЖЕТИ 256 300 777 129 580 647
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 256 300 777 129 580 647
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 262 300 777 129 580 647
  - вноски за ЦБ за теку-    
  щата година (-) -6 000 000  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ    
  И ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ -32 926 070 2 073 930
  Трансфери (субсидии, внос-    
  ки) между бюджетни сметки    
  (нето) -32 926 070 2 073 930
  - получени трансфери (+) 2 073 930 2 073 930
  - предоставени тран-    
  сфери (-) -35 000 000  
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ    
  И ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) -122 834 624 -116 834 624
V. ФИНАНСИРАНЕ 122 834 624 116 834 624
  Външно финансиране 100 975 820 100 975 820
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 100 975 820 100 975 820
  - погашения по заеми    
  от ЕБВР (-) -6 729 123 -6 729 120
  - погашения по заеми    
  от ЕИБ (-) -29 236 077 -29 236 080
  - получени дългосрочни    
  заеми от банки и финан-    
  сови институции    
  от чужбина (+) 136 941 020 136 941 020
  Възмездни средства 6 000 000  
  Предоставени кредити (нето) 6 000 000  
  - възстановени главници по    
  предоставени лихвени    
  заеми (+) 6 000 000  
  Депозити и средства по    
  сметки - нето (+/-) 15 858 804 15 858 804
  Наличности в началото    
  на периода (+)    
  (§§ 95-01 - 95-06; 95-21) 15 858 804 15 858 804


Бюджет на Министерството на земеделието и горите за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 306 710 000 381 160
  Собствени приходи 306 710 000 381 160
1. Данъчни приходи 131 000 000  
1.8. Акцизи и такси върху    
  течни горива 130 641 817  
1.11. Мита и митнически такси 358 183  
2. Неданъчни приходи 175 710 000 381 160
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 114 579 124 381 160
2.2. Държавни такси 58 000 000  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 681 976  
2.8. Събрани и внесени ДДС и    
  други данъци върху продаж-    
  бите (нето) 2 290 900  
2.9. Приходи от продажба на    
  държавно и общинско    
  имущество 158 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 312 110 000 5 781 160
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 392 546 290 6 051 150
  Общо разходи 392 546 290 6 051 150
1. Текущи разходи 362 646 290 1 051 150
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 108 782 310  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 5 303 569  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 38 031 961  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавно-    
  то обществено осигуряване    
  (ДОО) 32 792 501  
  Здравноосигурителни внос-    
  ки от работодатели 5 239 460  
1.5. Издръжка 107 299 906 521 890
1.6. Лихви 529 260 529 260
  Разходи за лихви по заеми    
  от международни организа-    
  ции и институции 529 260 529 260
1.8. Стипендии 1 263 734  
1.11. Субсидии 101 000 000  
  Субсидии за нефинансови    
  предприятия 101 000 000  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 435 550  
2. Капиталови разходи 29 900 000 5 000 000
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 29 900 000 5 000 000
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 26 278  
  по трудови правоотношения 22 394  
  по служебни правоотношения 3 884  
  Средногодишни щатни    
  бройки 26 278  
  по трудови правоотношения 22 394  
  по служебни правоотно-    
  шения 3 884  
  Средна годишна работна    
  заплата 4 140  
  по трудови правоотношения 3 766  
  по служебни правоотношения 5 909  
  Брой на моторни превозни    
  средства 2 169  
  в т.ч. леки автомобили 1 454  
III. ТРАНСФЕРИ 80 436 290 269 990
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖ-    
  ДУ ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕ-    
  ПУБЛИКАНСКИЯ БЮ-    
  ДЖЕТ И ДРУГИ БЮ-    
  ДЖЕТИ 80 436 290 269 990
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 80 436 290 269 990
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 80 436 290 269 990
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ    
  И ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) -5 400 000 -5 400 000
V. ФИНАНСИРАНЕ 5 400 000 5 400 000
  Външно финансиране 4 389 970 4 389 970
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 4 389 970 4 389 970
  - получени дългосрочни    
  заеми от международни    
  организации (+) 5 400 000 5 400 000
  - погашения по заеми    
  от ЕБВР (-) -1 955 060 -1 955 060
  - получени дългосрочни    
  заеми от банки и финан-    
  сови институции    
  от чужбина (+) 945 030 945 030
  Възмездни средства 1 010 030 1 010 030
  Предоставени кредити    
  (нето) 1 010 030 1 010 030
  - предоставени средства по    
  лихвени кредити (-) -945 030 -945 030
  - възстановени главници по    
  предоставени лихвени    
  заеми (+) 1 955 060 1 955 060


Бюджет на Министерството на транспорта и съобщенията за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 69 000 000 10 631 890
  Собствени приходи 69 000 000 10 631 890
2. Неданъчни приходи 69 000 000 10 631 890
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 12 125 090 10 631 890
2.2. Държавни такси 56 829 910  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 30 000  
2.7. Други неданъчни приходи 15 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 71 011 450 49 131 890
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 148 514 270 51 571 680
  Общо разходи 148 514 270 51 571 680
1. Текущи разходи 62 965 699 13 071 680
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по    
  трудови и служебни право-    
  отношения 15 034 134  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 1 440 828  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 5 575 038  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавно-    
  то обществено осигуряване    
  (ДОО) 4 655 527  
  Здравноосигурителни внос-    
  ки от работодатели 753 137  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 166 374  
1.5. Издръжка 26 949 712  
1.6. Лихви 13 071 680 13 071 680
  Разходи за лихви по заеми    
  от международни организа-    
  ции и институции 13 071 680 13 071 680
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 894 307  
2. Капиталови разходи 85 548 571 38 500 000
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 12 100 000  
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 73 348 571 38 500 000
2.3. Придобиване на немате-    
  риални дълготрайни активи 100 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 2 634  
  по трудови правоотношения 2 292  
  по служебни правоотно-    
  шения 342  
  Средногодишни щатни    
  бройки 2 634  
  по трудови правоотношения 2 292  
  по служебни правоотно-    
  шения 342  
  Средна годишна работна    
  заплата 5 708  
  по трудови правоотношения 5 225  
  по служебни правоотно-    
  шения 6 852  
  Брой на моторни превозни    
  средства 315  
  в т.ч. леки автомобили 279  
  санитарни линейки 12  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 14  
  Болнични легла 270  
III. ТРАНСФЕРИ 77 502 820 2 439 790
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖ-    
  ДУ ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕ-    
  ПУБЛИКАНСКИЯ БЮ-    
  ДЖЕТ И ДРУГИ БЮ-    
  ДЖЕТИ 53 050 820 2 439 790
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 53 050 820 2 439 790
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 53 050 820 2 439 790
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ    
  И ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ 24 452 000  
  Трансфери (субсидии,    
  вноски) между бюджетни    
  сметки (нето) 24 452 000  
  - получени трансфери (+) 24 452 000  
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ    
  И ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) -2 011 450 -38 500 000
V. ФИНАНСИРАНЕ 2 011 450 38 500 000
  Външно финансиране 216 655 710 216 655 710
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 216 655 710 216 655 710
  - др. погашения по дъл-    
  госр. заеми от междунар.    
  организации (-) -20 898 010 -20 898 010
  - получени дългосрочни    
  заеми от банки и финан-    
  сови институции    
  от чужбина (+) 237 553 720 237 553 720
  Възмездни средства -178 155 710 -178 155 710
  Предоставени кредити    
  (нето) -178 155 710 -178 155 710
  - предоставени средства    
  по лихвени кредити (-) -199 053 720 -199 053 720
  - възстановени главни-    
  ци по предоставени лих-    
  вени заеми (+) 20 898 010 20 898 010
  Депозити и средства по    
  сметки - нето (+/-) -36 488 550  
  Наличности в края на    
  периода (-) (§§ 95-07 -    
  95-14; 95-29) -36 488 550  


Бюджет на Министерството на енергетиката и енергийните ресурси за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 120 000 000 4 284 300
  Собствени приходи 120 000 000 4 284 300
2. Неданъчни приходи 119 471 623 4 284 300
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 119 362 985 4 284 300
2.2. Държавни такси 99 638  
2.7. Други неданъчни приходи 9 000  
3. Помощи, дарения и други    
  безвъзмездно получени    
  суми 528 377  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 19 732 326 4 284 300
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 24 055 962 4 284 300
  Общо разходи 24 055 962 4 284 300
1. Текущи разходи 21 755 962 4 284 300
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по тру-    
  дови и служебни право-    
  отношения 1 404 614  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 195 700  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 569 512  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавно-    
  то обществено осигуряване    
  (ДОО) 489 558  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 79 954  
1.5. Издръжка 15 292 424  
1.6. Лихви 4 284 300 4 284 300
  Разходи за лихви по заеми от    
  международни организации    
  и институции 4 284 300 4 284 300
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски орга-    
  низации и дейности 9 412  
2. Капиталови разходи 2 300 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 40 000  
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 2 124 000  
2.3. Придобиване на нематериал-    
  ни дълготрайни активи 136 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 221  
  по трудови правоотношения 51  
  по служебни правоотношения 170  
  Средногодишни щатни бройки 221  
  по трудови правоотношения 51  
  по служебни правоотношения 170  
  Средна годишна работна    
  заплата 6 356  
  по трудови правоотношения 5 651  
  по служебни правоотношения 6 567  
III. ТРАНСФЕРИ 4 323 636  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 4 323 636  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 4 323 636  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 7 244 254  
  - вноски за ЦБ за текущата    
  година (-) -2 920 618  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) 100 267 674  
V. ФИНАНСИРАНЕ -100 267 674  
  Външно финансиране 31 233 310 31 233 310
  Заеми от чужбина -    
  нето (+/-) 31 233 310 31 233 310
  - др. погашения по дъл-    
  госр. заеми от междунар.    
  организации (-) -21 574 100 -21 574 100
  - получени дългосрочни    
  заеми от банки и финан-    
  сови институции    
  от чужбина (+) 52 807 410 52 807 410
  Възмездни средства -31 233 310 -31 233 310
  Предоставени кредити    
  (нето) -31 233 310 -31 233 310
  - предоставени средства    
  по лихвени кредити (-) -52 807 410 -52 807 410
  - възстановени главници    
  по предоставени лихвени    
  заеми (+) 21 574 100 21 574 100
  Депозити и средства по    
  сметки - нето (+/-) -100 267 674  
  Наличности в края на    
  периода (-) (§§ 95-07 -    
  95-14; 95-29) -100 267 674  


Бюджет на Министерството на младежта и спорта за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 1 500 000  
  Собствени приходи 1 500 000  
2. Неданъчни приходи 1 500 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 1 500 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 1 500 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 13 663 115  
  Общо разходи 13 663 115  
1. Текущи разходи 10 663 115  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 2 417 247  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 41 270  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 843 607  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавното    
  обществено осигуряване    
  (ДОО) 725 509  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 118 098  
1.5. Издръжка 6 581 341  
1.11. Субсидии 200 000  
  Субсидии за нефинансови    
  предприятия 200 000  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 579 650  
2. Капиталови разходи 3 000 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 3 000 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 585  
  по трудови правоотношения 495  
  в т.ч. педагогически персонал 295  
  по служебни правоотношения 90  
  Средногодишни щатни бройки 585  
  по трудови правоотношения 495  
  по служебни правоотношения 90  
  Средна годишна работна    
  заплата 4 132  
  по трудови правоотношения 3 628  
  по служебни правоотношения 6 905  
  Брой на моторни превозни    
  средства 32  
  в т.ч. леки автомобили 16  
III. ТРАНСФЕРИ 12 163 115  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 12 163 115  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 12 163 115  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 12 163 115  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Националната служба за охрана за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 300 000  
  Собствени приходи 300 000  
2. Неданъчни приходи 300 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 300 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 300 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 17 508 331  
  Общо разходи 17 508 331  
1. Текущи разходи 17 008 331  
1.5. Издръжка 16 468 331  
1.10. Обезщетения и помощи за    
  домакинствата 540 000  
2. Капиталови разходи 500 000  
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 500 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
III. ТРАНСФЕРИ 17 208 331  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 17 208 331  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 17 208 331  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 17 208 331  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Националната разузнавателна служба за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 20 000  
  Собствени приходи 20 000  
2. Неданъчни приходи 20 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 20 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 20 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 12 327 511  
  Общо разходи 12 327 511  
1. Текущи разходи 11 827 511  
1.5. Издръжка 11 537 511  
1.10. Обезщетения и помощи за    
  домакинствата 290 000  
2. Капиталови разходи 500 000  
2.2. Придобиване на дълготрай-    
  ни материални активи 500 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
III. ТРАНСФЕРИ 12 307 511  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ    
  И ДРУГИ БЮДЖЕТИ 12 307 511  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 12 307 511  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 12 307 511  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ    
  И ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ ФОН-    
  ДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Националния статистически институт за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 3 800 000  
  Собствени приходи 3 800 000  
2. Неданъчни приходи 3 800 000  
2.1. Приходи и доходи от    
  собственост 3 758 838  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 400  
2.7. Други неданъчни приходи 25 200  
2.8. Събрани и внесени ДДС и    
  други данъци върху про-    
  дажбите (нето) 7 700  
2.9. Приходи от продажба на    
  държавно и общинско    
  имущество 7 862  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 3 800 000  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 15 552 558  
  Общо разходи 15 552 558  
1. Текущи разходи 14 552 558  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 8 112 773  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 550 200  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 3 323 693  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавното    
  обществено осигуряване    
  (ДОО) 2 815 457  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 508 236  
1.5. Издръжка 2 564 542  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски орга-    
  низации и дейности 1 350  
2. Капиталови разходи 1 000 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 665 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 310 000  
2.3. Придобиване на нематериал-    
  ни дълготрайни активи 25 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 1 719  
  по трудови правоотношения 887  
  по служебни правоотношения 832  
  Средногодишни щатни бройки 1 719  
  по трудови правоотношения 887  
  по служебни правоотношения 832  
  Средна годишна работна    
  заплата 4 719  
  по трудови правоотношения 2 746  
  по служебни правоотношения 6 619  
  Брой на моторни превозни    
  средства 40  
  в т.ч. леки автомобили 35  
  Легла в почивни станции 240  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 30  
III. ТРАНСФЕРИ 11 752 558  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/ РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ 11 752 558  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 11 752 558  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 11 752 558  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Комисията за защита на конкуренцията за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО    
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.)    
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 1 377 654  
  Общо разходи 1 377 654  
1. Текущи разходи 1 277 654  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 618 356  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 112 016  
1.3. Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели 258 360  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавното    
  обществено осигуряване    
  (ДОО) 210 927  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 34 433  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 13 000  
1.5. Издръжка 288 922  
2. Капиталови разходи 100 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 30 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 70 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 93  
  по трудови правоотношения 16  
  по служебни правоотношения 77  
  Средногодишни щатни бройки 93  
  по трудови правоотношения 16  
  по служебни правоотношения 77  
  Средна годишна работна    
  заплата 6 649  
  по трудови правоотношения 11 118  
  по служебни правоотношения 5 720  
  Брой на моторни превозни    
  средства 5  
  в т.ч. леки автомобили 5  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 1  
III. ТРАНСФЕРИ 1 377 654  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/ РЕПУБЛИ-    
  КАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ 1 377 654  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 1 377 654  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 1 377 654  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Комисията за регулиране на съобщенията за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 95 200 000  
  Собствени приходи 95 200 000  
2. Неданъчни приходи 95 200 000  
2.2. Държавни такси 95 000 000  
2.5. Глоби, санкции и наказа-    
  телни лихви 200 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 85 857 837  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 10 292 401  
  Общо разходи 10 292 401  
1. Текущи разходи 5 012 401  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 2 284 751  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 199 000  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 750 689  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавното    
  обществено осигуряване    
  (ДОО) 632 876  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 102 813  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 15 000  
1.5. Издръжка 1 620 961  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 157 000  
2. Капиталови разходи 5 280 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 5 280 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 237  
  по трудови правоотношения 237  
  Средногодишни щатни бройки 237  
  по трудови правоотношения 237  
  Средна годишна работна    
  заплата 9 640  
  по трудови правоотношения 7 712  
  Брой на моторни превозни    
  средства 35  
  в т.ч. леки автомобили 35  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 1  
III. ТРАНСФЕРИ -75 565 436  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/    
  РЕПУБЛИКАНСКИЯ    
  БЮДЖЕТ И ДРУГИ    
  БЮДЖЕТИ -51 113 436  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) -51 113 436  
  - вноски за ЦБ за текущата    
  година (-) -51 113 436  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ -24 452 000  
  Трансфери (субсидии, внос-    
  ки) между бюджетни сметки    
  (нето) -24 452 000  
  - предоставени    
  трансфери (-) -24 452 000  
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-) / ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) 9 342 163  
V. ФИНАНСИРАНЕ -9 342 163  
  Депозити и средства по    
  сметки - нето (+/-) -9 342 163  
  Наличности в края на    
  периода (-) (§§ 95-07 -    
  95-14; 95-29) -9 342 163  


Бюджет на Съвета за електронни медии за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО    
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.)    
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 1 375 203  
  Общо разходи 1 375 203  
1. Текущи разходи 975 203  
1.1. Заплати и възнаграждения за    
  персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 492 787  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 22 925  
1.3. Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели 165 028  
  Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели за Държавното    
  обществено осигуряване (ДОО) 142 852  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 22 176  
1.5. Издръжка 290 848  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 3 615  
2. Капиталови разходи 400 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 100 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 294 000  
2.3. Придобиване на нематериални    
  дълготрайни активи 6 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 85  
  по трудови правоотношения 85  
  Средногодишни щатни бройки 85  
  по трудови правоотношения 85  
  Средна годишна работна    
  заплата 5 797  
  по трудови правоотношения 5 797  
  Брой на моторни превозни    
  средства 3  
  в т.ч. леки автомобили 3  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 1  
III. ТРАНСФЕРИ 1 375 203  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖ-    
  ДУ ЦЕНТРАЛНИЯ/    
  РЕПУБЛИКАНСКИЯ    
  БЮДЖЕТ И ДРУГИ    
  БЮДЖЕТИ 1 375 203  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 1 375 203  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 1 375 203  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Бюджет на Държавната комисия за енергийно регулиране за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 2 800 000  
  Собствени приходи 2 800 000  
2. Неданъчни приходи 2 800 000  
2.2. Държавни такси 2 700 000  
2.7. Други неданъчни приходи 100 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 1 691 046  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 1 691 046  
  Общо разходи 1 691 046  
1. Текущи разходи 1 571 046  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 738 676  
1.2. Други възнаграждения и пла-    
  щания за персонала 56 154  
1.3. Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели 293 785  
  Осигурителни вноски от ра-    
  ботодатели за Държавното    
  обществено осигуряване (ДОО) 249 859  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 38 460  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 5 466  
1.5. Издръжка 480 631  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 1 800  
2. Капиталови разходи 120 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 28 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 62 000  
2.3. Придобиване на нематериални    
  дълготрайни активи 30 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 87  
  по трудови правоотношения 53  
  по служебни правоотношения 34  
  Средногодишни щатни бройки 87  
  по трудови правоотношения 53  
  по служебни правоотношения 34  
  Средна годишна работна    
  заплата 8 491  
  по трудови правоотношения 6 745  
  по служебни правоотношения 6 867  
  Брой на моторни превозни    
  средства 3  
  в т.ч. леки автомобили 3  
  Брой на заведенията и    
  учрежденията 1  
III. ТРАНСФЕРИ    
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/ РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ    
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) 1 108 954  
V. ФИНАНСИРАНЕ -1 108 954  
  Депозити и средства по    
  сметки - нето (+/-) -1 108 954  
  Наличности в края на    
  периода (-) (§§ 95-07 -    
  95-14; 95-29) -1 108 954  


Бюджет на Агенцията за ядрено регулиране за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
1 2 3
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО 5 000 000  
  Собствени приходи 5 000 000  
2. Неданъчни приходи 5 000 000  
2.2. Държавни такси 5 000 000  
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.) 3 323 375  
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 3 323 375  
  Общо разходи 3 323 375  
1. Текущи разходи 3 123 375  
1.1. Заплати и възнаграждения    
  за персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 992 000  
1.2. Други възнаграждения и    
  плащания за персонала 45 850  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 448 740  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавното    
  обществено осигуряване (ДОО) 361 880  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 36 860  
  Вноски за допълнително    
  задължително осигуряване 50 000  
1.5. Издръжка 608 296  
1.12. Разходи за членски внос и    
  участие в нетърговски ор-    
  ганизации и дейности 1 028 489  
2. Капиталови разходи 200 000  
2.1. Основен ремонт на дълго-    
  трайни материални активи 200 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 102  
  по трудови правоотношения 23  
  по служебни правоотношения 79  
  Средногодишни щатни    
  бройки 102  
  по трудови правоотношения 23  
  по служебни правоотношения 79  
  Средна годишна работна    
  заплата 9 725  
  по трудови правоотношения 5 232  
  по служебни правоотношения 6 914  
III. ТРАНСФЕРИ    
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ    
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.) 1 676 625  
V. ФИНАНСИРАНЕ -1 676 625  
  Депозити и средства по    
  сметки - нето (+/-) -1 676 625  
  Наличности в края на    
  периода (-) (§§ 95-07 -    
  95-14; 95-29) -1 676 625  


Бюджет на Държавната комисия по сигурността на информацията за 2004 г.


В левове
Показатели Сума В т.ч.
    заеми
I. ПРИХОДИ - ВСИЧКО    
  РАЗХОДИ+ТРАНСФЕРИ    
  (II. - III.)    
II. РАЗХОДИ - ВСИЧКО 2 426 840  
  Общо разходи 2 426 840  
1. Текущи разходи 1 726 840  
1.1. Заплати и възнаграждения за    
  персонала, нает по трудови    
  и служебни правоотношения 705 114  
1.3. Осигурителни вноски от    
  работодатели 280 353  
  Осигурителни вноски от    
  работодатели за Държавното    
  обществено осигуряване (ДОО) 242 700  
  Здравноосигурителни вноски    
  от работодатели 37 653  
1.5. Издръжка 741 373  
2. Капиталови разходи 700 000  
2.2. Придобиване на дълготрайни    
  материални активи 700 000  
  НАТУРАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ    
  Щатни бройки 100  
  по трудови правоотношения 19  
  по служебни правоотношения 81  
  Средногодишни щатни бройки 100  
  по трудови правоотношения 19  
  по служебни правоотношения 81  
  Средна годишна работна    
  заплата 7 051  
  по трудови правоотношения 16 329  
  по служебни правоотношения 4 875  
III. ТРАНСФЕРИ 2 426 840  
III.А. ТРАНСФЕРИ (СУБСИ-    
  ДИИ, ВНОСКИ) МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ/ РЕПУБ-    
  ЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ И    
  ДРУГИ БЮДЖЕТИ 2 426 840  
  Получени трансфери    
  (субсидии/вноски) от ЦБ    
  (нето) 2 426 840  
  - получени трансфери    
  (субсидии) от ЦБ (+) 2 426 840  
III.Б. ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ/СМЕТКИ    
III.В. ВРЕМЕННИ БЕЗЛИХ-    
  ВЕНИ ЗАЕМИ МЕЖДУ    
  ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ,    
  БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И    
  ИЗВЪНБЮДЖЕТНИ    
  ФОНДОВЕ И СМЕТКИ    
IV. ДЕФИЦИТ (-)/ ИЗЛИ-    
  ШЪК (+) (I. - II. + III.)    
V. ФИНАНСИРАНЕ    


Приложение № 2 към чл. 2


Стойностни показатели на общините за делегираните от държавата дейности

(хил. лв.)



Общини Преот- Обща Държавен Всичко В т.ч.
  стъпен допъл- трансфер разходи общин- отбрана образо- здраве- социал- култу-
  данък по ваща   за деле- ска ад-   вание опазва- ни гри- ра
  ЗОДФЛ субси-   гираните мини-     не жи  
    дия   от дър- стра-          
        жавата ция          
        дейности            
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
      (к. 1+к. 2) (от к. 5 до к.            
        10)            
Област                    
Благоевград                    
Банско 1 001,0 1 026,3 2 027,3 2 027,3 230,2 35,9 1 097,9 62,1 439,1 162,2
Белица 196,0 1 241,1 1 437,1 1 437,1 222,3 31,8 1 106,2 39,8   37,0
Благоевград 12 735,3   12 735,3 12 735,3 954,7 69,9 8 676,6 1 997,4 328,3 708,4
Гоце Делчев 4 075,0 540,2 4 615,2 4 615,2 415,2 34,4 3 832,4 164,2 62,1 106,9
Гърмен 229,0 1 957,5 2 186,5 2 186,5 310,0 30,5 1 750,3 46,4   49,3
Кресна 195,0 716,3 911,3 911,3 147,7 31,8 618,8 88,4   24,7
Петрич 4 170,3 3 184,9 7 355,2 7 355,2 770,5 37,1 6 054,2 285,7 72,0 135,7
Разлог 1 672,0 1 443,9 3 115,9 3 115,9 282,9 33,1 2 222,0 99,5 383,8 94,6
Сандански 3 295,0 2 819,3 6 114,3 6 114,3 902,5 39,8 4 271,7 248,9 459,7 191,7
Сатовча 483,0 3 168,9 3 651,9 3 651,9 314,4 31,8 3 020,9 223,1   61,7
Симитли 385,8 1 966,0 2 351,8 2 351,8 360,8 30,5 1 778,7 69,4 50,7 61,7
Струмяни 134,4 1 144,3 1 278,7 1 278,7 195,7 30,6 589,8 35,5 402,5 24,7
Хаджидимово 271,0 1 597,9 1 868,9 1 868,9 242,8 34,4 1 445,0 101,5 12,2 32,9
Якоруда 385,0 1 061,3 1 446,3 1 446,3 192,8 27,0 1 171,2 30,6   24,7
                     
Област Бургас                    
Айтос 1 332,0 2 323,6 3 655,6 3 655,6 536,0 42,7 2 789,3 49,3 147,9 90,5
Бургас 30 148,7   30 148,7 30 148,7 1 734,4 110,7 24 434,4 3 013,2 108,7 747,3
Камено 2 170,8   2 170,8 2 170,8 345,9 37,6 1 265,2 8,3 431,5 82,2
Карнобат 1 875,0 2 489,8 4 364,8 4 364,8 613,0 48,7 2 943,4 99,5 508,1 152,1
Малко Търново 693,5 476,6 1 170,1 1 170,1 216,7 33,4 445,3 14,7 423,0 37,0
Hесебър 2 810,0 372,3 3 182,3 3 182,3 620,0 43,2 2 143,2 68,7 241,5 65,8
Поморие 1 525,0 2 184,9 3 709,9 3 709,9 532,4 47,5 2 405,0 53,0 565,1 106,9
Приморско 757,0 689,4 1 446,4 1 446,4 477,4 51,8 684,8 16,6 174,7 41,1
Руен 432,4 3 415,2 3 847,6 3 847,6 555,9 37,1 3 163,7 37,4   53,5
Созопол 1 885,4   1 885,4 1 885,4 508,7 44,4 1 196,5 30,6   105,2
Средец 996,0 1 006,6 2 002,6 2 002,6 417,3 36,6 1 323,5 63,4 71,3 90,5
Сунгурларе 695,0 1 825,8 2 520,8 2 520,8 442,3 40,0 1 489,2 31,6 423,2 94,6
Царево 673,0 696,0 1 369,0 1 369,0 381,8 36,7 886,4 14,7   49,3
                     
Област Варна                    
Аврен 304,3 1 062,2 1 366,5 1 366,5 454,3 26,8 821,9 18,3   45,2
Аксаково 2 298,6   2 298,6 2 298,6 464,4 34,5 1 709,7 40,7   49,3
Белослав 1 432,5   1 432,5 1 432,5 274,0 33,2 1 064,0 36,6   24,7
Бяла 123,0 456,7 579,7 579,7 142,2 31,9 322,6 11,6 42,7 28,8
Bарна 38 592,7   38 592,7 38 592,7 4 371,3 292,9 28 722,5 2 479,3 1 201,0 1 525,8
Bетрино 185,5 735,0 920,5 920,5 250,8 34,5 553,8 16,4 23,9 41,1
Bълчи дол 757,0 1 203,5 1 960,5 1 960,5 402,3 31,9 1 144,7 14,9 292,7 74,0
Девня 1 317,3   1 317,3 1 317,3 235,8 34,6 978,1 31,8   37,0
Долни Чифлик 605,0 2 225,6 2 830,6 2 830,6 337,3 33,2 1 889,9 39,8 452,3 78,1
Дългопол 430,0 1 840,0 2 270,0 2 270,0 360,6 57,9 1 736,0 33,2   82,2
Провадия 1 509,0 1 871,0 3 380,0 3 380,0 506,2 36,0 2 377,1 82,8 242,3 135,7
Суворово 529,9 535,1 1 065,0 1 065,0 272,9 31,9 709,1 26,5   24,7
                     
Област                    
Велико Търново                    
Bелико Търново 12 460,0 2 051,6 14 511,6 14 511,6 1 033,7 71,3 7 880,7 3 149,3 943,3 1 433,3
Горна 6 200,0 485,1 6 685,1 6 685,1 708,1 46,4 4 392,7 241,5 1 090,8 205,6
Оряховица                    
Елена 533,5 1 302,4 1 835,9 1 835,9 324,4 35,9 1 121,7 51,9 207,9 94,1
Златарица 120,5 844,8 965,3 965,3 231,3 30,6 579,5 8,3 82,6 32,9
Лясковец 464,0 1 384,8 1 848,8 1 848,8 357,1 33,2 1 224,1 156,3   78,1
Павликени 1 549,5 2 276,0 3 825,5 3 825,5 570,6 33,2 2 567,9 134,5 334,3 185,0
Полски Тръмбеш 505,0 1 756,2 2 261,2 2 261,2 464,6 31,9 1 641,0 37,4   86,3
Свищов 4 640,0 378,1 5 018,1 5 018,1 621,3 38,5 3 491,5 81,4 629,2 156,2
Стражица 781,5 1 879,3 2 660,8 2 660,8 444,1 33,2 1 827,8 42,2 227,2 86,3
Сухиндол 83,0 747,2 830,2 830,2 168,0 30,6 270,9 23,9 308,1 28,8
                     
Област Видин                    
Белоградчик 560,5 725,1 1 285,6 1 285,6 291,9 32,0 550,5 27,1 245,4 138,7
Бойница 44,9 538,1 583,0 583,0 131,6 30,6 153,0 4,2 230,8 32,9
Брегово 231,1 1 659,2 1 890,3 1 890,3 280,3 31,9 707,3 33,8 771,2 65,8
Bидин 6 160,0 3 602,3 9 762,3 9 762,3 1 051,0 70,4 7 455,0 351,7 367,8 466,4
Грамада 122,3 261,8 384,1 384,1 132,4 30,6 184,9 7,4   28,8
Димово 172,5 964,7 1 137,2 1 137,2 308,2 33,3 632,1 22,3 67,2 74,0
Кула 516,7 604,0 1 120,7 1 120,7 186,1 32,0 421,5 10,5 408,9 61,7
Макреш 41,3 396,6 437,9 437,9 158,4 31,9 202,4 4,2   41,1
Hово село 67,3 476,3 543,6 543,6 183,8 30,6 292,2 4,2   32,9
Ружинци 96,0 863,4 959,4 959,4 272,7 30,6 525,1 21,5 84,8 24,7
Чупрене 99,5 313,3 412,8 412,8 163,0 30,6 186,3 4,2   28,8
                     
Област Враца                    
Борован 118,8 941,7 1 060,5 1 060,5 257,1 30,6 689,7 33,8   49,3
Бяла Слатина 1 422,0 2 477,9 3 899,9 3 899,9 481,0 37,3 2 819,4 150,0 280,6 131,6
Bраца 9 150,0 4 820,5 13 970,5 13 970,5 1 138,5 70,5 9 021,0 2 648,0 409,2 683,4
Козлодуй 4 066,4   4 066,4 4 066,4 466,9 42,6 2 812,7 159,3 523,2 61,7
Криводол 211,2 1 138,6 1 349,8 1 349,8 295,0 31,9 927,3 25,8   69,9
Мездра 1 779,0 2 173,5 3 952,5 3 952,5 749,5 38,6 2 619,0 100,3 313,5 131,6
Мизия 178,4 1 116,0 1 294,4 1 294,4 301,3 35,9 863,3 52,8   41,1
Оряхово 817,0 830,3 1 647,3 1 647,3 328,9 33,2 1 149,1 82,7   53,5
Роман 387,5 925,4 1 312,9 1 312,9 308,9 30,6 886,5 41,7   45,2
Хайредин 130,8 1 062,8 1 193,6 1 193,6 244,7 30,6 618,9 22,3 231,8 45,2
                     
Област Габрово                    
Габрово 7 450,0   7 450,0 7 450,0 1 114,2 68,0 4 891,0 332,6 156,7 887,4
Дряново 642,0 1 502,5 2 144,5 2 144,5 289,0 34,6 900,0 74,5 680,7 165,6
Севлиево 5 593,7   5 593,7 5 593,7 906,4 45,2 3 555,4 132,8 731,8 222,0
Трявна 758,5 931,5 1 690,0 1 690,0 320,8 34,6 1 063,2 37,4   233,9
                     
Област Добрич                    
Балчик 3 267,7   3 267,7 3 267,7 539,4 36,0 2 318,9 136,6 47,6 189,2
Генерал Тошево 1 111,0 1 315,4 2 426,4 2 426,4 453,3 33,2 1 744,1 51,9   143,9
Добрич (Тх) 9 645,0 3 832,5 13 477,5 13 477,5 659,1 71,0 10 710,5 1 054,8 441,2 540,9
Добрич 898,5 2 747,5 3 646,0 3 646,0 914,2 41,1 2 278,3 21,9 217,8 172,7
Каварна 1 090,0 1 684,2 2 774,2 2 774,2 451,8 34,5 1 671,5 98,8 380,6 137,0
Крушари 170,0 1 199,7 1 369,7 1 369,7 161,7 30,6 675,4 4,2 440,3 57,6
Тервел 749,0 1 965,5 2 714,5 2 714,5 373,1 33,3 2 076,1 121,0   111,0
Шабла 398,0 726,8 1 124,8 1 124,8 274,0 30,6 680,8 69,4   69,9
                     
Област                    
Кърджали                    
Ардино 633,0 1 377,6 2 010,6 2 010,6 437,3 31,9 1 414,9 23,7   102,8
Джебел 309,5 1 377,0 1 686,5 1 686,5 325,9 31,8 1 234,0 33,2   61,7
Кирково 623,8 3 331,9 3 955,7 3 955,7 785,2 33,1 2 667,1 151,2 273,8 45,2
Крумовград 717,0 2 547,3 3 264,3 3 264,3 741,7 34,5 2 170,8 69,5 198,5 49,3
Кърджали 8 130,0 2 559,5 10 689,5 10 689,5 1 224,1 65,3 8 513,0 478,8   408,4
Момчилград 1 593,0 1 047,6 2 640,6 2 640,6 420,0 37,2 2 061,2 89,3   32,9
Черноочене 217,0 1 438,7 1 655,7 1 655,7 375,6 31,8 1 189,7 13,3   45,2
                     
Област                    
Кюстендил                    
Бобов дол 1 870,0   1 870,0 1 870,0 373,7 33,2 1 083,0 68,9 249,5 61,7
Бобошево 77,6 468,8 546,4 546,4 198,2 30,6 269,0 15,7   32,9
Дупница 5 456,7   5 456,7 5 456,7 641,3 38,6 4 074,2 481,4 73,2 148,0
Кочериново 122,5 777,1 899,6 899,6 198,4 30,6 456,0 18,3 155,2 41,1
Кюстендил 6 405,0 2 699,6 9 104,6 9 104,6 854,4 55,6 6 441,9 342,1 726,5 684,1
Hевестино 93,4 324,4 417,7 417,7 226,4 30,6 123,7 4,2   32,9
Рила 255,5 686,7 942,2 942,2 153,1 31,9 337,9 17,9 372,7 28,8
Сапарева баня 145,2 850,4 995,6 995,6 195,3 30,6 682,3 62,7   24,7
Трекляно 90,5 179,5 270,0 270,0 143,1 30,6 67,5 4,2   24,7
                     
Област Ловеч                    
Априлци 208,4 345,0 553,4 553,4 155,6 33,2 241,8 12,5 73,3 37,0
Летница 163,5 738,9 902,4 902,4 176,8 30,6 639,0 14,9   41,1
Ловеч 6 705,0 2 137,4 8 842,4 8 842,4 1 115,3 67,4 6 306,1 469,2 305,8 578,6
Луковит 827,0 1 972,5 2 799,5 2 799,5 387,2 35,9 1 737,9 68,0 484,1 86,3
Тетевен 939,6 1 915,6 2 855,2 2 855,2 329,3 35,9 2 303,8 124,7   61,7
Троян 4 527,8   4 527,8 4 527,8 734,8 37,2 3 381,1 207,9   166,9
Угърчин 213,0 914,4 1 127,4 1 127,4 351,2 31,9 651,3 39,7   53,5
Ябланица 1 106,5 143,0 1 249,5 1 249,5 280,7 31,9 845,5 42,1   49,3
                     
Област Монтана                    
Берковица 1 274,0 2 218,5 3 492,5 3 492,5 435,3 34,5 1 858,4 93,2 1 009,4 61,7
Бойчиновци 446,6 1 214,9 1 661,5 1 661,5 301,4 31,9 1 061,5 60,3 140,7 65,8
Брусарци 181,7 696,3 878,0 878,0 224,4 32,0 556,5 15,7   49,3
Bълчедръм 176,9 1 488,4 1 665,3 1 665,3 285,7 30,6 1 161,5 38,9 91,1 57,6
Bършец 310,5 961,9 1 272,4 1 272,4 242,9 31,9 907,7 48,8   41,1
Георги 139,6 737,6 877,2 877,2 228,3 33,3 230,6 10,2 329,6 45,2
Дамяново                    
Лом 2 091,0 2 876,7 4 967,7 4 967,7 392,2 40,4 3 353,4 357,6 700,7 123,3
Медковец 128,0 701,2 829,2 829,2 219,1 30,6 516,8 25,6   37,0
Монтана 5 940,0 2 254,3 8 194,3 8 194,3 997,7 67,3 5 992,8 379,6 355,4 401,5
Чипровци 179,8 509,2 689,0 689,0 210,1 33,2 218,2 17,5 177,2 32,9
Якимово 103,1 600,9 704,0 704,0 164,2 30,6 462,2 14,2   32,9
                     
Област                    
Пазарджик                    
Батак 482,5 934,3 1 416,8 1 416,8 269,7 30,7 652,6 14,9 320,6 128,3
Белово 1 080,0 325,0 1 405,0 1 405,0 297,9 33,2 968,3 31,5   74,0
Брацигово 395,5 963,0 1 358,5 1 358,5 236,8 31,9 1 020,6 28,1   41,1
Bелинград 2 005,0 3 331,2 5 336,2 5 336,2 499,7 36,0 4 537,5 75,8 92,8 94,6
Лесичово 135,1 896,9 1 032,0 1 032,0 221,7 30,6 513,0 7,6 209,9 49,3
Пазарджик 9 890,0 5 305,8 15 195,8 15 195,8 1 267,5 69,0 12 035,1 229,6 861,1 733,5
Панагюрище 3 215,9   3 215,9 3 215,9 478,0 33,3 2 456,0 65,7   182,9
Пещера 1 740,0 565,9 2 305,9 2 305,9 369,0 33,2 1 800,9 61,8   41,1
Ракитово 362,0 1 518,2 1 880,2 1 880,2 219,7 31,9 1 522,4 52,8   53,5
Септември 839,0 2 619,0 3 458,0 3 458,0 557,4 34,6 2 518,2 70,6 183,0 94,2
Стрелча 140,0 493,6 633,6 633,6 130,9 30,6 438,2 9,2   24,7
                     
Област Перник                    
Брезник 337,4 626,8 964,2 964,2 328,7 32,0 533,7 8,2   61,7
Земен 143,5 369,9 513,4 513,4 236,1 30,6 205,5 8,3   32,9
Ковачевци 48,7 315,9 364,6 364,6 187,0 30,6 96,8 5,0   45,2
Перник 8 995,0 1 821,4 10 816,4 10 816,4 1 408,9 61,7 8 457,0 355,3 86,2 447,4
Радомир 1 263,0 1 527,3 2 790,3 2 790,3 535,0 34,6 1 827,6 31,4 254,8 106,9
Трън 321,4 561,5 882,9 882,9 318,4 31,9 303,2 12,5 147,1 69,9
                     
Област Плевен                    
Белене 1 412,1   1 412,1 1 412,1 239,2 34,5 1 029,5 43,1   65,8
Гулянци 378,0 1 329,1 1 707,1 1 707,1 343,8 31,9 1 209,6 51,9   69,9
Долна 1 294,0 1 519,3 2 813,3 2 813,3 497,3 34,5 2 116,3 54,1   111,0
Митрополия                    
Долни Дъбник 602,0 1 056,3 1 658,3 1 658,3 272,7 34,5 1 258,8 43,0   49,3
Искър 198,0 825,0 1 023,0 1 023,0 180,9 31,9 750,3 10,5   49,3
Левски 1 291,2 1 453,8 2 745,0 2 745,0 424,9 41,2 2 016,5 159,5   102,8
Hикопол 666,5 838,4 1 504,9 1 504,9 368,6 33,3 976,5 31,8   94,6
Плевен 18 924,5   18 924,5 18 924,5 1 683,9 85,1 14 758,1 1 296,4 239,6 861,5
Пордим 909,5 203,5 1 113,0 1 113,0 207,3 30,6 815,7 18,3   41,1
Червен бряг 1 697,2 2 036,9 3 734,1 3 734,1 491,9 42,6 2 981,1 124,0   94,6
Кнежа 675,5 1 301,7 1 977,2 1 977,2 327,3 31,9 1 457,7 98,6   61,7
                     
Област Пловдив                    
Асеновград 5 150,0 1 897,1 7 047,1 7 047,1 855,4 40,0 5 666,1 198,9 192,1 94,6
Брезово 371,6 668,3 1 039,9 1 039,9 287,5 32,0 649,4 17,6   53,5
Калояново 373,5 1 244,3 1 617,8 1 617,8 285,3 32,5 924,6 24,9 309,4 41,1
Карлово 6 560,0 652,1 7 212,1 7 212,1 774,9 48,7 5 575,2 255,0 402,1 156,2
Кричим 407,0 664,5 1 071,5 1 071,5 176,1 34,5 805,7 38,8   16,4
Лъки 377,0 539,7 916,7 916,7 181,4 30,6 385,3 12,3 278,4 28,8
Марица 3 290,0 335,5 3 625,5 3 625,5 736,4 37,2 2 673,5 67,5   111,0
Перущица 231,0 420,1 651,1 651,1 146,8 31,9 416,0 31,6   24,7
Пловдив 45 853,3   45 853,3 45 853,3 3 583,8 291,3 31 826,5 6 126,9 1 962,5 2 062,4
Първомай 1 147,3 2 333,2 3 480,5 3 480,5 485,9 33,3 2 572,5 58,7 210,8 119,2
Раковски 863,0 1 974,5 2 837,5 2 837,5 274,7 32,0 2 413,1 68,4   49,3
Родопи 2 152,0 1 333,0 3 485,0 3 485,0 650,8 41,1 2 533,1 153,1   106,9
Садово 431,0 1 044,6 1 475,6 1 475,6 342,5 30,6 1 024,1 29,1   49,3
Стамболийски 1 168,0 1 268,0 2 436,0 2 436,0 380,3 36,0 1 866,2 91,9   61,7
Съединение 251,0 903,6 1 154,6 1 154,6 254,6 33,2 749,0 52,0   65,8
Хисаря 682,0 902,6 1 584,6 1 584,6 374,5 33,2 1 026,8 34,8   115,3
Куклен 915,6   915,6 915,6 313,8 30,1 500,8 37,9   32,9
                     
Област Разград                    
Завет 341,0 1 373,3 1 714,2 1 714,2 273,2 28,2 1 282,7 35,6   94,6
Исперих 1 464,0 2 609,1 4 073,1 4 073,1 527,4 33,3 3 107,4 99,2   305,8
Кубрат 959,0 2 189,9 3 148,9 3 148,9 461,1 33,3 2 055,4 149,8 313,6 135,7
Лозница 279,9 1 405,3 1 685,2 1 685,2 250,7 31,9 1 154,8 41,5 128,2 78,1
Разград 7 540,0 1 630,1 9 170,1 9 170,1 820,2 64,3 6 704,0 358,0 716,0 507,6
Самуил 252,2 1 497,7 1 749,9 1 749,9 298,1 30,6 829,5 29,1 505,0 57,6
Цар Калоян 143,9 1 038,6 1 182,5 1 182,5 247,0 30,6 838,8 24,9   41,1
                     
Област Русе                    
Борово 363,5 749,6 1 113,1 1 113,1 311,3 31,9 602,9 23,2 102,7 41,1
Бяла 1 102,0 925,5 2 027,5 2 027,5 364,2 33,3 1 427,5 34,9 110,0 57,6
Bетово 829,0 1 124,5 1 953,5 1 953,5 311,7 30,6 1 449,7 62,9   98,7
Две могили 493,0 1 390,8 1 883,8 1 883,8 303,6 32,0 1 040,8 52,4 389,2 65,8
Иваново 570,0 616,7 1 186,7 1 186,7 334,7 31,9 721,3 16,6   82,2
Русе 24 277,7   24 277,7 24 277,7 1 982,0 87,1 15 037,3 4 847,6 1 461,0 862,6
Сливо поле 429,0 1 446,0 1 875,0 1 875,0 501,4 31,9 1 205,3 70,6   65,8
Ценово 155,0 691,4 846,4 846,4 296,3 30,6 447,7 18,3   53,5
                     
Област Силистра                    
Алфатар 90,0 555,7 645,7 645,7 162,6 31,8 281,6 16,6 116,0 37,0
Главиница 345,0 2 241,8 2 586,8 2 586,8 465,5 31,8 1 520,9 44,1 434,0 90,5
Дулово 938,0 3 270,6 4 208,6 4 208,6 464,1 30,5 3 184,9 100,9 280,1 148,0
Кайнарджа 123,9 823,9 947,8 947,8 228,8 31,8 618,4 12,5 19,3 37,0
Силистра 6 180,0 2 257,9 8 437,9 8 437,9 740,7 61,6 5 493,3 537,0 1 155,5 449,8
Ситово 198,0 611,1 809,1 809,1 196,5 30,5 536,8 8,3   37,0
Тутракан 970,0 1 572,5 2 542,5 2 542,5 365,2 33,2 1 830,8 36,6 119,7 157,0
                     
Област Сливен                    
Котел 606,0 2 318,7 2 924,7 2 924,7 426,0 35,9 1 996,8 35,9 196,2 233,9
Hова Загора 2 092,0 3 572,2 5 664,2 5 664,2 697,0 42,5 4 419,0 173,8 142,9 189,1
Сливен 12 990,9 4 358,7 17 349,6 17 349,6 1 737,4 79,3 11 717,3 1 005,3 1 958,0 852,4
Твърдица 398,0 2 024,6 2 422,6 2 422,6 278,3 34,5 1 418,1 67,9 574,4 49,3
                     
Област Смолян                    
Баните 194,3 706,0 900,3 900,3 224,3 30,5 583,6 16,6   45,2
Борино 141,5 566,2 707,7 707,7 148,2 30,5 483,6 16,6   28,8
Девин 887,2 1 224,7 2 111,9 2 111,9 370,1 31,9 1 604,2 39,8   65,8
Доспат 575,0 1 111,5 1 686,5 1 686,5 255,5 31,9 1 342,2 28,2   28,8
Златоград 812,0 1 348,8 2 160,8 2 160,8 353,8 31,9 1 581,1 88,3 44,0 61,7
Мадан 596,0 1 244,3 1 840,3 1 840,3 358,0 33,2 1 396,6 27,8   24,7
Hеделино 148,4 1 661,5 1 809,9 1 809,9 401,8 31,8 1 278,2 73,5   24,7
Рудозем 835,0 851,3 1 686,3 1 686,3 313,5 33,2 1 290,4 24,5   24,7
Смолян 5 745,0 2 865,5 8 610,5 8 610,5 915,0 60,7 5 419,8 548,1 1 113,6 553,3
Чепеларе 1 092,0 552,2 1 644,2 1 644,2 345,8 33,1 1 199,4 20,6   45,2
                     
Столична 131 449,6   131 449,6 131 449,6 11 385,1 1 543,7 96 588,4 13 333,1 4 871,7 3 727,6
община                    
Област                    
Софийска                    
Антон 60,2 214,9 275,0 275,0 63,9 30,5 164,1 4,2   12,3
Божурище 1 105,1   1 105,1 1 105,1 264,8 35,8 723,9 27,2   53,5
Ботевград 3 837,0 238,6 4 075,6 4 075,6 575,6 37,2 3 041,4 289,8   131,6
Годеч 535,0 209,7 744,7 744,7 253,6 30,6 414,5 17,2   28,8
Горна Малина 889,9 53,0 942,9 942,9 281,8 30,5 590,2 7,4   32,9
Долна баня 117,5 471,5 589,0 589,0 107,5 33,1 413,0 14,9   20,6
Драгоман 919,0   919,0 919,0 352,4 30,5 455,5 31,4   49,3
Елин Пелин 2 197,0 286,4 2 483,4 2 483,4 379,0 35,9 1 926,3 14,8   127,5
Етрополе 2 332,8   2 332,8 2 332,8 286,2 35,8 1 713,3 81,4 150,5 65,8
Златица 945,1   945,1 945,1 230,3 33,2 572,9 67,6   41,1
Ихтиман 1 583,0 722,1 2 305,1 2 305,1 384,5 34,5 1 780,7 51,9   53,5
Копривщица 239,0 399,6 638,6 638,6 109,3 31,8 332,1 4,2   161,2
Костенец 1 124,0 654,7 1 778,7 1 778,7 372,1 35,8 1 244,9 51,9   74,0
Костинброд 1 762,9   1 762,9 1 762,9 372,8 31,8 1 239,5 57,1   61,7
Мирково 488,1   488,1 488,1 143,8 26,7 281,3 7,4   28,8
Пирдоп 1 262,2   1 262,2 1 262,2 171,7 33,2 939,1 21,1 68,3 28,8
Правец 471,0 1 896,1 2 367,1 2 367,1 320,9 33,1 1 513,5 62,7 366,9 69,9
Самоков 2 994,0 2 245,7 5 239,7 5 239,7 613,2 39,8 3 946,2 97,1 331,6 212,0
Своге 2 855,0 15,3 2 870,3 2 870,3 555,8 33,1 1 804,8 22,0 364,1 90,5
Сливница 575,0 445,0 1 020,0 1 020,0 260,7 33,2 676,8 8,2   41,1
Чавдар 25,3 196,7 222,0 222,0 67,1 24,7 117,0 4,9   8,2
Челопеч 310,5   310,5 310,5 72,0 24,7 180,8 8,3   24,7
Област Стара                    
Загора                    
Братя 193,0 1 117,0 1 310,0 1 310,0 369,5 31,9 830,4 8,3   69,9
Даскалови                    
Гурково 163,3 609,2 772,5 772,5 215,2 31,9 481,7 14,9   28,8
Гълъбово 1 896,6   1 896,6 1 896,6 438,7 31,9 1 342,6 25,9   57,6
Казанлък 8 820,0 1 971,4 10 791,4 10 791,4 1 064,5 45,1 7 760,8 480,7 1 008,6 431,7
Мъглиж 562,0 1 011,4 1 573,4 1 573,4 393,5 33,1 1 028,8 56,3   61,7
Николаево 104,5 786,5 891,0 891,0 205,7 32,0 599,0 21,5   32,9
Опан 72,5 366,2 438,8 438,8 197,7 30,5 165,3 4,2   41,1
Павел баня 482,5 1 642,0 2 124,5 2 124,5 397,7 33,1 1 474,4 91,8 61,7 65,8
Раднево 2 935,8   2 935,8 2 935,8 565,5 33,3 2 158,9 54,2 62,2 61,7
Стара Загора 22 535,0 46,3 22 581,3 22 581,3 1 385,5 79,3 14 696,0 3 595,2 2 048,8 776,6
Чирпан 1 605,0 1 023,1 2 628,1 2 628,1 365,6 39,9 1 982,2 112,9   127,5
Област                    
Търговище                    
Антоново 193,0 1 150,8 1 343,8 1 343,8 364,2 30,5 856,8 18,3   74,0
Омуртаг 918,0 3 262,1 4 180,1 4 180,1 695,3 37,2 3 156,0 164,2   127,5
Опака 291,8 911,3 1 203,1 1 203,1 201,9 31,8 795,0 8,3 137,4 28,8
Попово 2 020,0 2 417,7 4 437,7 4 437,7 658,8 38,5 3 306,8 43,5 192,8 197,4
Търговище 5 670,0 3 791,4 9 461,4 9 461,4 1 157,2 70,8 6 962,4 555,9 254,1 461,0
Област Хасково                    
Димитровград 5 483,0 1 899,3 7 382,3 7 382,3 819,4 45,2 5 729,2 416,1 269,6 102,8
Ивайловград 720,0 787,4 1 507,4 1 507,4 265,6 33,2 1 161,9 13,8   32,9
Любимец 923,5 457,1 1 380,6 1 380,6 246,5 33,1 966,9 105,3   28,8
Маджарово 87,5 304,1 391,6 391,6 109,7 33,1 236,4 4,2   8,2
Минерални бани 231,8 880,7 1 112,5 1 112,5 259,9 33,1 764,2 26,5   28,8
Свиленград 2 260,0 950,2 3 210,2 3 210,2 427,4 39,9 2 248,3 126,6 322,8 45,2
Симеоновград 320,0 842,0 1 162,0 1 162,0 260,3 34,6 751,1 54,3   61,7
Стамболово 142,7 823,5 966,2 966,2 249,3 31,8 627,4 16,6   41,1
Тополовград 718,0 1 311,7 2 029,7 2 029,7 334,9 32,0 1 215,0 15,5 350,0 82,2
Харманли 1 368,0 1 278,5 2 646,5 2 646,5 440,7 34,6 2 051,0 70,8   49,3
Хасково 9 890,0 4 410,9 14 300,9 14 300,9 1 257,5 73,8 9 570,0 2 306,0 572,9 520,8
Област Шумен                    
Велики Преслав 1 007,0 929,0 1 936,0 1 936,0 329,7 35,9 1 373,3 74,9   122,2
Bенец 155,3 1 273,3 1 428,6 1 428,6 233,7 30,5 1 101,8 17,5   45,2
Bърбица 380,0 1 299,2 1 679,2 1 679,2 312,3 30,5 1 286,9 24,9   24,7
Каолиново 270,5 1 755,0 2 025,5 2 025,5 274,4 30,5 1 654,5 33,2   32,9
Каспичан 909,0 418,3 1 327,3 1 327,3 238,1 34,5 983,5 30,1   41,1
Hикола Козлево 106,5 1 128,6 1 235,1 1 235,1 265,2 31,8 880,5 16,6   41,1
Hови пазар 1 097,5 1 404,9 2 502,4 2 502,4 379,7 34,5 1 887,3 110,4   90,5
Смядово 304,0 1 133,4 1 437,4 1 437,4 215,1 31,8 719,0 52,0 378,5 41,1
Хитрино 180,9 1 084,4 1 265,3 1 265,3 343,2 30,5 816,6 17,5   57,6
Шумен 14 620,0 2 106,7 16 726,7 16 726,7 1 441,0 76,6 10 321,4 2 909,4 921,2 1 057,0
Област Ямбол                    
Болярово 352,3 793,8 1 146,1 1 146,1 344,7 31,8 407,3 12,5 296,3 53,5
Елхово 1 205,0 1 256,8 2 461,8 2 461,8 596,1 35,9 1 635,4 37,4 41,4 115,6
Стралджа 504,0 1 559,3 2 063,3 2 063,3 404,7 34,5 1 219,0 58,6 239,6 106,9
Тунджа 1 796,0 1 202,5 2 998,5 2 998,5 928,5 41,4 1 852,7 56,5   119,2
Ямбол 8 490,0 1 988,3 10 478,3 10 478,3 893,1 76,4 7 908,7 700,6 512,7 386,7
Всичко 726 078,8 309 056,2 1 035 1 035 135,0 132 11 862,1 726 69 546,4 53 585,2 40 980,5


Приложение № 3 към чл. 2


(Изм. - ДВ, бр. 58 от 2004 г., в сила от 01.07.2004 г.)


Натурални показатели на общините за делегираните от държавата дейности



  Общин- Образование Здравеопазване Социални Култура
  ска адми-     грижи  
  нистрация        
Общини Числе- Числе- Брой Брой Брой Числе- Брой Числе- Брой Числе- Субсиди-
  ност ност ученици деца преми- ност здравни ност места ност рана
          нали   каби- ЗСУ в ЗСУ   числе-
          болни   нети       ност
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Област                      
Благоевград                      
Банско 45,5 200,0 1 137 103 0 18,0 4,0 60,0 175 14,0 16,0
Белица 46,5 192,0 1 225 114 0 13,0 2,0 0,0 0 0,0 9,0
Благоевград 141,5 1 428,0 10 185 475 3 520 200,0 19,0 46,0 161 71,0 46,0
Гоце Делчев 72,5 677,0 4 045 307 0 45,0 21,0 9,0 30 0,0 26,0
Гърмен 60,5 309,0 1 920 175 0 12,0 8,0 0,0 0 0,0 12,0
Кресна 32,5 113,0 563 46 0 25,0 7,0 0,0 0 0,0 6,0
Петрич 162,0 1 090,0 6 440 513 0 84,0 15,0 13,0 30 0,0 33,0
Разлог 57,5 400,0 2 178 166 0 28,0 10,0 49,0 131 0,0 23,0
Сандански 122,0 753,0 4 740 315 0 74,0 10,0 70,0 134 5,0 37,0
Сатовча 66,5 539,0 3 025 183 0 65,0 14,0 0,0 0 0,0 15,0
Симитли 56,0 317,0 1 865 102 0 19,0 8,0 8,0 24 0,0 15,0
Струмяни 48,5 115,0 455 42 0 10,0 3,0 36,0 120 0,0 6,0
Хаджидимово 44,5 260,0 1 372 85 0 29,0 7,0 2,0 20 0,0 8,0
Якоруда 45,0 203,0 1 230 103 0 8,0 5,0 0,0 0 0,0 6,0
Област                      
Бургас                      
Айтос 81,5 492,0 3 391 300 0 12,0 12,0 16,0 77 0,0 22,0
Бургас 292,0 3 950,0 27 997 1 924 6 449 240,0 80,0 13,0 46 63,0 65,0
Камено 54,5 218,0 1 282 95 0 2,0 2,0 52,0 148 0,0 20,0
Карнобат 93,5 506,0 3 336 255 0 28,0 10,0 58,0 121 0,0 37,0
Малко                      
Търново 36,5 79,0 440 23 0 4,0 2,0 31,0 134 0,0 9,0
Hесебър 61,5 381,0 2 203 179 0 18,0 11,0 36,0 71 0,0 16,0
Поморие 77,5 430,0 2 551 239 0 15,0 5,0 79,0 191 0,0 26,0
Приморско 34,0 123,0 645 46 0 4,0 4,0 19,0 51 0,0 10,0
Руен 125,5 564,0 3 579 256 0 9,0 9,0 0,0 0 0,0 13,0
Созопол 55,0 218,0 1 089 131 0 8,0 5,0 0,0 0 4,0 19,0
Средец 75,5 253,0 1 244 133 0 19,0 2,0 11,0 20 0,0 22,0
Сунгурларе 71,5 274,0 1 349 119 0 7,0 10,0 44,0 111 0,0 23,0
Царево 44,0 153,0 1 010 70 0 4,0 2,0 0,0 0 0,0 12,0
Област                      
Варна                      
Аврен 52,5 149,0 862 63 0 4,0 6,0 0,0 0 0,0 11,0
Аксаково 72,5 313,0 1 781 149 0 11,0 6,0 0,0 0 0,0 12,0
Белослав 37,5 186,0 1 171 96 0 10,0 5,0 0,0 0 0,0 6,0
Бяла 27,5 62,0 280 16 0 3,0 2,0 5,0 12 0,0 7,0
Bарна 620,5 4 751,0 33 975 2 875 2 059 531,0 84,0 169,0 432 154,0 76,0
Bетрино 41,5 102,0 550 32 0 4,0 4,0 3,0 10 0,0 10,0
Bълчи дол 68,5 200,0 1 139 78 0 4,0 2,0 36,0 100 0,0 18,0
Девня 34,5 176,0 1 094 110 0 8,0 7,0 0,0 0 0,0 9,0
Долни                      
чифлик 78,5 340,0 2 108 200 0 10,0 8,0 62,0 135 0,0 19,0
Дългопол 61,5 312,0 1 897 96 0 8,0 8,0 0,0 0 0,0 20,0
Провадия 85,5 418,0 2 697 255 0 19,0 25,0 26,5 70 0,0 33,0
Суворово 37,5 126,0 799 61 0 7,0 4,0 0,0 0 0,0 6,0
Област                      
Велико                      
Търново                      
Bелико                      
Търново 184,5 1 296,0 9 247 496 7 162 186,0 26,0 128,0 295 165,0 74,0
Горна                      
Оряховица 110,5 754,0 4 752 365 0 70,0 18,0 133,0 389 0,0 50,0
Елена 58,0 190,0 1 336 75 0 15,0 4,0 34,0 55 6,0 13,0
Златарица 35,5 102,0 573 30 0 2,0 2,0 13,0 25 0,0 8,0
Лясковец 45,5 210,0 1 226 100 0 44,0 8,0 0,0 0 0,0 19,0
Павликени 87,0 460,0 2 470 211 0 39,0 10,0 52,0 80 0,0 45,0
Полски                      
Тръмбеш 63,5 280,0 1 742 146 0 6,0 21,0 0,0 0 0,0 21,0
Свищов 104,0 630,0 3 639 290 0 22,0 12,0 82,0 232 0,0 38,0
Стражица 69,5 333,0 1 845 159 0 11,0 7,0 37,0 56 0,0 21,0
Сухиндол 25,5 47,0 301 32 0 7,0 1,0 29,0 60 0,0 7,0
Област                      
Видин                      
Белоградчик 42,5 92,0 739 29 0 6,0 9,0 23,0 50 10,0 17,0
Бойница 25,5 28,0 134 2 0 1,0 1,0 26,0 60 0,0 8,0
Брегово 41,0 129,0 697 50 0 10,0 1,0 89,0 250 0,0 16,0
Bидин 159,0 1 276,0 8 428 728 0 100,0 26,0 52,0 115 46,0 31,0
Грамада 25,5 37,0 137 13 0 2,0 1,0 0,0 0 0,0 7,0
Димово 53,0 118,0 607 47 0 6,0 3,0 11,0 60 0,0 18,0
Кула 35,5 74,0 441 35 0 3,0 1,0 57,0 145 0,0 15,0
Макреш 28,0 37,0 197 0 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 10,0
Hово село 29,5 56,0 249 17 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 8,0
Ружинци 37,5 97,0 532 33 0 6,0 2,0 14,0 23 0,0 6,0
Чупрене 29,5 34,0 168 14 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 7,0
Област Враца                      
Борован 34,0 133,0 640 68 0 10,0 1,0 0,0 0 0,0 12,0
Бяла Слатина 81,0 491,0 2 852 294 0 43,0 13,0 44,0 80 0,0 32,0
Bраца 153,5 1 510,0 10 011 714 5 271 182,0 52,0 53,0 160 49,0 82,0
Козлодуй 55,0 512,0 3 197 244 0 48,0 5,0 56,0 170 0,0 15,0
Криводол 60,5 170,0 884 52 0 6,0 7,0 0,0 0 0,0 17,0
Мездра 91,5 473,0 2 381 192 0 30,0 4,0 55,0 72 0,0 32,0
Мизия 37,5 165,0 774 72 0 15,0 4,0 0,0 0 0,0 10,0
Оряхово 49,5 206,0 1 269 113 0 24,0 6,0 0,0 0 0,0 13,0
Роман 45,0 165,0 824 57 0 9,0 14,0 0,0 0 0,0 11,0
Хайредин 34,0 120,0 594 30 0 6,0 3,0 28,0 90 0,0 11,0
Област                      
Габрово                      
Габрово 138,0 835,0 5 326 451 0 95,0 23,0 21,0 46 118,0 17,0
Дряново 46,0 157,0 946 58 0 22,0 4,0 65,0 167 9,0 25,0
Севлиево 124,5 641,0 3 366 285 0 39,0 8,0 86,0 245 0,0 54,0
Трявна 43,5 186,0 1 124 96 0 10,0 6,0 0,0 0 19,0 23,0
Област                      
Добрич                      
Балчик 74,0 410,0 2 458 209 0 36,0 21,0 3,0 25 7,0 34,0
Генерал                      
Тошево 97,5 312,0 1 806 90 0 15,0 4,0 0,0 0 0,0 35,0
Добрич (Тх.) 135,5 1 731,0 13 020 877 688 243,0 38,0 61,0 173 56,0 35,0
Добрич 149,0 407,0 2 060 117 0 3,0 14,0 21,0 45 0,0 42,0
Каварна 60,0 293,0 1 828 113 0 29,0 6,0 46,0 130 11,0 14,0
Крушари 49,0 126,0 601 64 0 1,0 1,0 64,0 133 0,0 14,0
Тервел 82,5 381,0 2 158 147 0 34,0 13,0 0,0 0 0,0 27,0
Шабла 39,0 118,0 672 48 0 19,0 8,0 0,0 0 0,0 17,0
Област                      
Кърджали                      
Ардино 84,0 260,0 1 410 41 0 6,0 5,0 0,0 0 0,0 25,0
Джебел 72,0 230,0 1 109 46 0 8,0 8,0 0,0 0 0,0 15,0
Кирково 134,5 479,0 2 763 171 0 42,0 15,0 39,0 80 0,0 11,0
Крумовград 138,5 391,0 2 440 201 0 17,0 17,0 27,0 60 0,0 12,0
Кърджали 194,5 1 470,0 9 218 673 651 43,0 13,0 0,0 0 44,0 26,0
Момчилград 92,5 370,0 2 120 129 0 25,0 10,0 0,0 0 0,0 8,0
Черноочене 71,0 216,0 1 185 63 0 3,0 4,0 0,0 0 0,0 11,0
Област                      
Кюстендил                      
Бобов дол 55,0 194,0 1 157 71 0 20,0 5,0 40,0 70 0,0 15,0
Бобошево 33,0 49,0 272 6 0 4,0 3,0 0,0 0 0,0 8,0
Дупница 105,5 701,0 4 895 403 0 144,0 19,0 10,0 40 0,0 36,0
Кочериново 37,5 84,0 382 28 0 4,0 6,0 19,0 60 0,0 10,0
Кюстендил 173,0 1 115,0 6 874 510 0 95,0 34,0 91,0 201 67,5 49,0
Hевестино 41,0 24,0 105 7 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 8,0
Рила 26,5 66,0 316 16 0 5,0 2,0 36,0 105 0,0 7,0
Сапарева баня 33,5 128,0 646 44 0 18,0 4,0 0,0 0 0,0 6,0
Трекляно 29,0 11,0 78 0 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 6,0
Област Ловеч                      
Априлци 24,0 46,0 196 5 0 3,0 3,0 13,0 20 0,0 9,0
Летница 29,0 117,0 628 50 0 4,0 2,0 0,0 0 0,0 10,0
Ловеч 140,5 1 069,0 7 050 404 0 129,0 20,0 40,0 100 49,0 56,0
Луковит 67,5 312,0 2 023 137 0 20,0 4,0 51,0 130 0,0 21,0
Тетевен 67,0 415,0 2 458 168 0 37,0 6,0 0,0 0 0,0 15,0
Троян 95,5 593,0 3 599 221 0 58,0 24,0 0,0 0 8,0 27,0
Угърчин 43,0 122,0 670 49 0 11,0 4,0 0,0 0 0,0 13,0
Ябланица 38,5 151,0 919 62 0 12,0 3,0 0,0 0 0,0 12,0
Област                      
Монтана                      
Берковица 65,5 328,0 2 071 136 0 27,0 7,0 118,0 295 0,0 15,0
Бойчиновци 53,5 197,0 1 023 76 0 17,0 5,0 17,0 54 0,0 16,0
Брусарци 38,5 106,0 516 35 0 4,0 3,0 0,0 0 0,0 12,0
Bълчедръм 50,5 220,0 1 137 89 0 10,0 7,0 16,0 30 0,0 14,0
Bършец 42,0 165,0 931 96 0 13,0 7,0 0,0 0 0,0 10,0
Георги                      
Дамяново 36,0 41,0 179 11 0 1,0 8,0 45,0 70 0,0 11,0
Лом 74,0 590,0 3 877 137 0 107,0 14,0 79,0 190 0,0 30,0
Медковец 30,5 92,0 535 36 0 7,0 3,0 0,0 0 0,0 9,0
Монтана 130,5 1 027,0 6 930 439 0 109,0 24,0 45,0 137 39,0 31,0
Чипровци 36,5 38,0 184 21 0 4,0 5,0 28,0 50 0,0 8,0
Якимово 29,5 84,0 404 53 0 3,0 5,0 0,0 0 0,0 8,0
Област                      
Пазарджик                      
Батак 31,0 121,0 623 32 0 4,0 2,0 43,0 105 10,0 15,0
Белово 45,0 168,0 995 59 0 8,0 6,0 0,0 0 0,0 18,0
Брацигово 42,0 186,0 1 026 58 0 8,0 2,0 0,0 0 0,0 10,0
Bелинград 103,0 786,0 5 305 410 0 20,0 13,0 9,0 40 0,0 23,0
Лесичово 39,0 93,0 518 51 0 1,0 5,0 22,0 60 0,0 12,0
Пазарджик 230,5 1 992,0 15 280 1 066 125 45,0 22,0 106,0 298 67,0 64,0
Панагюрище 65,0 446,0 2 616 172 0 19,0 5,0 0,0 0 15,0 19,0
Пещера 47,0 317,0 2 083 254 0 17,0 8,0 0,0 0 0,0 10,0
Ракитово 44,0 270,0 1 704 142 0 15,0 4,0 0,0 0 0,0 13,0
Септември 76,0 440,0 3 056 249 0 17,0 17,0 31,0 50 3,0 17,0
Стрелча 29,0 72,0 568 47 0 2,0 3,0 0,0 0 0,0 6,0
Област                      
Перник                      
Брезник 52,0 96,0 583 49 0 2,0 2,0 0,0 0 0,0 15,0
Земен 35,5 38,0 214 22 0 2,0 2,0 0,0 0 0,0 8,0
Ковачевци 28,5 17,0 84 2 0 1,0 2,0 0,0 0 0,0 11,0
Перник 184,0 1 435,0 9 436 671 0 99,0 34,0 14,0 36 37,5 47,0
Радомир 81,0 316,0 2 146 145 0 9,0 2,0 30,0 100 0,0 26,0
Трън 47,5 53,0 374 33 0 3,0 3,0 17,0 40 0,0 17,0
Област                      
Плевен                      
Белене 42,0 184,0 1 015 85 0 12,0 5,0 0,0 0 0,0 16,0
Гулянци 59,0 213,0 1 304 87 0 15,0 4,0 0,0 0 0,0 17,0
Долна                      
Митрополия 80,0 382,0 2 158 164 0 12,0 17,0 0,0 0 0,0 27,0
Долни Дъбник 49,5 229,0 1 258 122 0 12,0 4,0 0,0 0 0,0 12,0
Искър 34,0 135,0 820 73 0 3,0 1,0 0,0 0 0,0 12,0
Левски 68,0 368,0 2 052 170 0 47,0 9,0 0,0 0 0,0 25,0
Hикопол 57,0 183,0 920 66 0 8,0 7,0 0,0 0 0,0 23,0
Плевен 244,0 2 481,0 16 694 1 065 0 355,0 61,0 36,0 84 74,5 81,0
Пордим 38,5 147,0 867 44 0 4,0 6,0 0,0 0 0,0 10,0
Червен бряг 84,5 538,0 3 169 221 0 36,0 9,0 0,0 0 0,0 23,0
Кнежа 42,5 271,0 1 587 133 0 30,0 2,0 0,0 0 0,0 15,0
Област                      
Пловдив                      
Асеновград 130,0 991,0 6 726 388 0 56,0 21,0 25,0 50 0,0 23,0
Брезово 51,0 113,0 681 62 0 3,0 9,0 0,0 0 0,0 13,0
Калояново 55,5 167,0 844 101 0 6,0 6,0 29,0 60 0,0 10,0
Карлово 141,5 808,0 5 492 436 0 54,0 40,0 49,0 145 0,0 33,5
Кричим 28,5 147,0 955 83 0 11,0 3,0 0,0 0 0,0 4,0
Лъки 31,5 71,0 413 1 0 3,0 3,0 40,0 80 0,0 7,0
Марица 92,5 486,0 2 584 247 0 16,0 15,0 0,0 0 0,0 27,0
Перущица 23,5 80,0 448 41 0 9,0 3,0 0,0 0 0,0 6,0
Пловдив 440,0 5 219,0 39 771 2 638 13 178 558,0 116,0 272,0 648 248,0 60,0
Първомай 82,0 466,0 2 704 202 0 15,0 12,0 22,0 60 0,0 29,0
Раковски 64,5 429,0 2 965 177 0 18,0 12,0 0,0 0 0,0 12,0
Родопи 95,5 481,0 2 257 221 0 41,0 21,0 0,0 0 0,0 26,0
Садово 58,5 178,0 1 337 110 0 7,0 7,0 0,0 0 0,0 12,0
Стамбо-                      
лийски 53,0 345,0 2 102 154 0 24,0 15,0 0,0 0 0,0 15,0
Съединение 49,5 131,0 802 73 0 15,0 3,0 0,0 0 0,0 16,0
Хисаря 54,0 180,0 984 104 0 9,0 6,0 0,0 0 6,0 18,0
Куклен 30,5 90,0 590 57 0 11,0 2,0 0,0 0 0,0 8,0
Сопот 33,5 162,0 1 050 87 0 13,0 5,0 0,0 0,0 0,0 4,5
Област                      
Разград                      
Завет 46,5 235,0 1 298 118 0 9,0 7,0 0,0 0 0,0 23,0
Исперих 90,0 570,0 3 176 192 0 27,0 14,0 0,0 0 25,0 31,0
Кубрат 74,0 360,0 2 276 173 0 44,0 9,0 45,0 100 0,0 33,0
Лозница 61,0 209,0 1 188 99 0 10,0 10,0 15,0 35 0,0 19,0
Разград 132,5 1 185,0 7 120 452 0 104,0 18,0 87,0 185 40,5 53,0
Самуил 53,5 159,0 942 54 0 7,0 7,0 63,0 160 0,0 14,0
Цар Калоян 31,0 158,0 823 52 0 6,0 6,0 0,0 0 0,0 10,0
Област Русе                      
Борово 37,5 111,0 653 62 0 6,0 4,0 12,0 68 0,0 10,0
Бяла 56,0 260,0 1 503 84 0 10,0 3,0 14,0 35 0,0 14,0
Bятово 52,5 266,0 1 553 163 0 17,0 8,0 0,0 0 0,0 24,0
Две могили 52,0 187,0 1 000 78 0 12,0 15,0 60,0 100 0,0 16,0
Иваново 52,0 138,0 586 20 0 4,0 4,0 0,0 0 0,0 20,0
Русе 259,0 2 520,0 17 439 1 297 10 112 352,0 15,0 131,0 436 85,0 58,0
Сливо поле 52,0 224,0 1 113 90 0 17,0 17,0 0,0 0 0,0 16,0
Ценово 41,5 82,0 469 44 0 4,0 6,0 0,0 0 0,0 13,0
Област                      
Силистра                      
Алфатар 30,0 52,0 219 20 0 4,0 4,0 14,0 40 0,0 9,0
Главиница 75,5 282,0 1 404 86 0 10,0 13,0 66,0 142 0,0 22,0
Дулово 103,0 567,0 3 222 269 0 27,0 16,0 36,0 70 0,0 36,0
Кайнарджа 38,0 115,0 621 55 0 3,0 3,0 3,0 40 0,0 9,0
Силистра 126,0 920,0 6 728 319 0 156,0 27,0 121,0 400 43,0 35,0
Ситово 42,5 101,0 456 52 0 2,0 2,0 0,0 0 0,0 9,0
Тутракан 61,5 326,0 1 905 127 0 10,0 5,0 16,0 40 8,0 24,0
Област                      
Сливен                      
Котел 83,5 347,0 2 227 208 0 9,0 8,0 32,0 52 22,0 20,0
Hова Загора 127,0 762,0 5 208 448 0 53,0 3,0 19,0 54 0,0 46,0
Сливен 258,5 1 920,0 14 968 1 315 421 231,0 31,0 179,0 890 72,0 85,0
Твърдица 53,0 244,0 1 592 183 0 18,0 10,0 57,0 220 0,0 12,0
Област                      
Смолян                      
Баните 45,0 107,0 530 41 0 4,0 4,0 0,0 0 0,0 11,0
Борино 28,0 86,0 510 21 0 4,0 4,0 0,0 0 0,0 7,0
Девин 57,5 281,0 1 666 84 0 11,0 5,0 0,0 0 0,0 16,0
Доспат 44,5 236,0 1 336 77 0 7,0 6,0 0,0 0 0,0 7,0
Златоград 47,5 275,0 1 700 126 0 26,0 5,0 5,0 30 0,0 15,0
Мадан 68,5 243,0 1 504 81 0 7,0 6,0 0,0 0 0,0 6,0
Hеделино 52,5 236,0 1 147 77 0 21,0 5,0 0,0 0 0,0 6,0
Рудозем 50,5 225,0 1 361 91 0 6,0 6,0 0,0 0 0,0 6,0
Смолян 129,0 953,0 5 636 324 1 052 33,0 15,0 122,0 320 54,0 40,0
Чепеларе 43,5 218,0 1 147 44 0 6,0 1,0 0,0 0 0,0 11,0
Столична                      
община 1 820,0 16 044,0 113 995 8 726 17 869 1 972,0 381,0 538,0 2 204 163,0 630,0
Софийска                      
област                      
Антон 18,0 32,0 147 20 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 3,0
Божурище 36,0 134,0 687 74 0 8,0 1,0 0,0 0 0,0 13,0
Ботевград 78,5 534,0 3 522 265 0 86,0 14,0 0,0 0 0,0 32,0
Годеч 34,5 75,0 489 45 0 4,0 5,0 0,0 0 0,0 7,0
Горна                      
Малина 46,0 106,0 569 48 0 2,0 1,0 0,0 0 0,0 8,0
Долна баня 23,0 73,0 565 22 0 4,0 2,0 0,0 0 0,0 5,0
Драгоман 45,5 83,0 463 39 0 9,0 2,0 0,0 0 0,0 12,0
Елин Пелин 82,5 354,0 1 967 159 0 3,0 6,0 0,0 0 0,0 31,0
Етрополе 45,5 291,0 2 044 114 0 22,0 12,0 16,0 60 0,0 16,0
Златица 31,0 107,0 601 58 0 19,0 5,0 0,0 0 0,0 10,0
Ихтиман 59,0 305,0 2 222 189 0 15,0 4,0 0,0 0 0,0 13,0
Копривщица 19,5 60,0 337 20 0 1,0 1,0 0,0 0 21,0 2,0
Костенец 46,5 219,0 1 420 92 0 15,0 4,0 0,0 0 0,0 18,0
Костинброд 52,5 221,0 1 329 143 0 15,0 9,0 0,0 0 0,0 15,0
Мирково 25,5 52,0 244 13 0 2,0 1,0 0,0 0 0,0 7,0
Пирдоп 31,0 170,0 995 95 0 6,0 2,0 10,0 33 0,0 7,0
Правец 43,0 253,0 1 736 55 0 18,0 4,0 56,0 105 0,0 17,0
Самоков 109,5 680,0 4 564 287 0 25,0 19,0 48,0 108 9,0 37,0
Своге 87,5 315,0 2 013 160 0 6,0 3,0 34,0 101 0,0 22,0
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Сливница 39,0 117,0 835 54 0 2,0 2,0 0,0 0 0,0 10,0
Чавдар 17,5 22,0 113 11 0 1,0 2,0 0,0 0 0,0 2,0
Челопеч 18,0 36,0 145 14 0 2,0 2,0 0,0 0 0,0 6,0
Област                      
Стара Загора                      
Братя                      
Даскалови 61,0 150,0 851 60 0 2,0 2,0 0,0 0 0,0 17,0
Гурково 30,0 89,0 609 23 0 4,0 2,0 0,0 0 0,0 7,0
Гълъбово 54,0 249,0 1 335 132 0 7,0 4,0 0,0 0 0,0 14,0
Казанлък 153,5 1 360,0 8 503 574 0 139,0 37,0 113,0 310 21,0 70,0
Мъглиж 49,5 192,0 916 118 0 15,0 8,0 0,0 0 0,0 15,0
Николаево 29,0 115,0 619 48 0 6,0 2,0 0,0 0 0,0 8,0
Опан 40,0 31,0 145 14 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 10,0
Павел баня 59,5 268,0 1 539 101 0 25,0 11,0 9,0 20 0,0 16,0
Раднево 75,0 408,0 2 109 158 0 15,0 7,0 8,0 36 0,0 15,0
Стара                      
Загора 249,5 2 444,0 18 341 1 394 7 303 309,0 60,0 264,0 589 59,0 85,0
Чирпан 72,5 340,0 2 367 191 0 33,0 8,0 0,0 0 0,0 31,0
Област                      
Търговище                      
Антоново 63,5 157,0 818 63 0 4,0 6,0 0,0 0 0,0 18,0
Омуртаг 123,0 574,0 3 135 234 0 45,0 21,0 0,0 0 0,0 31,0
Опака 37,0 140,0 894 48 0 2,0 2,0 18,0 50 0,0 7,0
Попово 113,5 597,0 3 250 231 0 10,0 13,0 25,0 70 0,0 48,0
Търговище 188,5 1 194,0 7 479 600 0 162,0 26,0 44,0 63 47,0 31,0
Област                      
Хасково                      
Димитров-                      
град 138,0 995,0 6 446 447 0 119,0 37,0 42,0 94 0,0 25,0
Ивайлов-                      
град 52,0 206,0 1 108 41 0 4,0 1,0 0,0 0 0,0 8,0
Любимец 46,5 165,0 1 058 80 0 31,0 6,0 0,0 0 0,0 7,0
Маджарово 31,5 40,0 230 6 0 1,0 1,0 0,0 0 0,0 2,0
Минерални                      
бани 45,5 139,0 727 33 0 7,0 4,0 0,0 0 0,0 7,0
Свиленград 73,0 397,0 2 447 173 0 36,0 12,0 31,0 90 0,0 11,0
Симеонов-                      
град 44,5 128,0 975 80 0 16,0 3,0 0,0 0 0,0 15,0
Стамболово 72,5 111,0 611 30 0 4,0 4,0 0,0 0 0,0 10,0
Тополовград 61,5 216,0 1 213 87 0 4,0 3,0 32,5 120 0,0 20,0
Харманли 84,0 355,0 2 431 152 0 19,0 11,0 0,0 0 0,0 12,0
Хасково 195,0 1 618,0 10 884 798 4 229 217,0 42,0 73,0 222 50,0 41,0
Област                      
Шумен                      
Велики                      
Преслав 57,0 242,0 1 474 121 0 20,0 12,0 0,0 0 10,0 13,0
Bенец 54,0 200,0 1 054 62 0 4,0 5,0 0,0 0 0,0 11,0
Bърбица 61,0 226,0 1 418 125 0 6,0 6,0 0,0 0 0,0 6,0
Каолиново 64,5 295,0 1 719 129 0 8,0 8,0 0,0 0 0,0 8,0
Каспичан 45,5 178,0 997 66 0 6,0 12,0 0,0 0 0,0 10,0
Hикола                      
Козлево 44,0 154,0 943 42 0 4,0 4,0 0,0 0 0,0 10,0
Hови пазар 65,0 325,0 2 084 185 0 31,0 12,0 0,0 0 0,0 22,0
Смядово 40,5 126,0 726 47 0 15,0 3,0 34,0 110 0,0 10,0
Хитрино 66,0 146,0 740 42 0 4,0 5,0 0,0 0 0,0 14,0
Шумен 186,5 1 724,0 11 642 804 4 643 345,0 40,0 123,0 306 107,0 79,0
Област                      
Ямбол                      
Болярово 48,5 73,0 405 22 0 3,0 3,0 39,0 105 0,0 13,0
Елхово 68,5 294,0 1 840 144 0 10,0 6,0 6,0 16 4,0 21,0
Стралджа 69,5 205,0 1 469 134 0 17,0 3,0 29,0 80 0,0 26,0
Тунджа 125,5 340,0 1 681 154 0 13,0 16,0 0,0 0 0,0 29,0
Ямбол 112,5 1 290,0 9 924 837 0 198,0 30,0 54,0 202 44,0 21,0
Всичко: 21 015,0 125 155,0 814 944,0 59 860,0 84 732,0 11 200,0 3 020,0 6 539,0 18 044,0 2 360,0 5 869,0"


Приложение № 4 към чл. 16


Предназначение на субсидиите за национално представените организации на инвалиди и за организации за инвалиди

(левове)



Показатели Сума
1 2
1. Съюз на инвалидите в България 293 200
а) за социално подпомагане и социални  
  услуги на инвалиди 85 000
б) за информационно-консултантски и орга-  
  низационни услуги, в т.ч. обучение, квали-  
  фикация и преквалификация 68 200
в) за социална интеграция и реализация на  
  социалнозначими проекти, в т.ч. разкри-  
  ване на нови работни места 49 000
г) за социална интеграция и интеграция  
  чрез социални контакти, организаци-  
  онно-масови дейности, в т.ч. и за со-  
  циални издания 91 000
2. Съюз на военноинвалидите и постра-  
  далите от войните и в мирно време 131 900
а) за здравни и социални помощи и под-  
  помагане на военноинвалидите и пос-  
  традалите при или по повод отбраната  
  на страната 120 000
б) за социална интеграция в обществото,  
  квалификация, преквалификация, кон-  
  султации - правни и социални, подпома-  
  гане дейностите на съюза и дружествата  
  по места 6 000
в) за издателска и информационна  
  дейност и издаване на бюлетин 5 900
3. Съюз на слепите в България 199 600
а) за организационна, рехабилитационна,  
  художественотворческа, спортна, зву-  
  козаписна, издателска дейност на  
  брайлови издания и консумативи за  
  тях, за социално подпомагане и техни-  
  чески помощни средства 160 000
б) за Национален център за рехабилита-  
  ция - гр. Пловдив 39 600
4. Българска асоциация на лица с интелек-  
  туални затруднения 87 300
а) за подпомагане на дневни центрове, со-  
  циални заведения, помощни училища,  
  предлагане на социални услуги, инте-  
  грирано обучение 22 000
б) за подпомагане на семейно-консулта-  
  тивни центрове 24 000
в) за подпомагане на семействата на децата  
  и лицата с интелектуални затруднения 25 000
г) за Централен републикански консулта-  
  тивен център 14 300
д) за инициативи за въвеждане на интегри-  
  рано обучение и подпомагане на Нацио-  
  нален план за интегриране на деца със  
  специфични образователни потреб-  
  ности на МОН в системата на народ-  
  ната просвета 2 000
5. Национален съюз на трудовопроизво-  
  дителните кооперации 196 100
а) за трудова рехабилитация 84 000
б) за професионално ориентиране, обучение,  
  квалификация и преквалификация 20 000
в) за социална рехабилитация 20 000
г) за общи рехабилитационни нужди 32 100
д) за внедряване в ТПКИ на международни  
  стандарти ИСО-9001 40 000
6. Национален център за социална  
  рехабилитация 155 500
а) за частично подпомагане дейността на  
  структурите на НЦСР - бюра за социално  
  обслужване в София, Бургас, Варна, Пле-  
  вен, Стара Загора, Шумен; Център за обу-  
  чение и рехабилитация на младежи с  
  увреждания "Свети Георги" в гр. Помо-  
  рие; дневни центрове за деца и възрастни  
  с увреждания в София, Бургас и Варна; дис-  
  печерски гарови служби за трудноподвиж-  
  ни лица в София, Бургас, Пловдив и  
  Стара Загора 108 000
б) за подпомагане на новооткриващи се  
  структури за социално обслужване 20 500
в) за адаптирана транспортна система 21 000
г) за обучителни семинари и квалификация  
  и преквалификация на кадри на НЦСР 6 000
7. Асоциация на родителите на деца с  
  увреден слух 45 500
а) за рехабилитация, подпомагане в учеб-  
  ния процес, професионална ориентация и  
  извънкласни дейности на деца с увреден  
  слух 14 000
б) за учебници и учебни пособия 6 600
в) за рехабилитационни лагери за деца с  
  увреден слух 12 600
г) за обучителни семинари 2 500
д) за издаване на специална литература за  
  родители и бюлетин на АРДУС 1 000
е) за подпомагане и координиране на  
  дейността на АРДУС 6 300
ж) за специални помощни средства за деца  
  с увреден слух и социално подпомагане 2 500
8. Съюз на глухите в България 155 500
а) за подпомагане на клубовете за комуни-  
  кации и социална интеграция 70 500
б) за подпомагане на центровете за рехаби-  
  литация на деца с увреден слух 19 000
в) за издателска дейност - в. "Тишина"  
  и специализирани издания 18 000
г) за подпомагане членовете на съюза 40 000
д) за проведжадане на значимо мероприятие 8 000
9. Българска асоциация "Диабет" 166 600
а) целева помощ за Програмата по хранене-  
  то на диабетици в София, вкл. щат "коор-  
  динатор хранене" 121 600
б) помощи от диетични храни, поддържащи  
  медикаменти, консумативи и други 22 500
в) за издаване на информационни материали,  
  календари, плакати, брошури, книги и  
  други за борба с диабета 12 500
г) разходи за издръжка на БА "Диабет",  
  вкл. щат "счетоводител" 10 000
10. Асоциация на родителите на деца с  
  нарушено зрение 54 500
а) за допълнителна преподавателска  
  помощ, специални приспособления и помощни  
  средства 5 000
б) за специализиран транспорт за деца с  
  нарушено зрение 21 000
в) за специална помощ за деца с нарушено  
  зрение 4 000
г) за целева помощ на придружители на деца  
  с нарушено зрение 5 000
д) за мероприятия за социална интеграция  
  и социални контакти на деца с нарушено  
  зрение 8 000
е) за закупуване на технически средства,  
  приспособления и съоръжения за деца  
  с нарушено зрение 5 000
ж) за организиране на консултации и обу-  
  чение на родители на деца с нарушено  
  зрение 2 500
з) за координация на дейността на АРДНЗ 4 000
11. Национална асоциация на слепоглухите  
  в България 59 800
а) за социално подпомагане и социални  
  услуги на слепоглухи 7 200
б) за обучителни семинари 5 100
в) за подпомагане дейността на асоциацията  
  и районните дружества 19 900
г) за издаване на информационно-консул-  
  тантски и социално-правни услуги на  
  слепоглухите 1 900
д) за издаване на информационен бюлетин,  
  списание и друга специализирана лите-  
  ратура за слепоглухи 3 100
е) за специални помощни средства и специ-  
  фични приспособления за облекчаване  
  на комуникацията на слепоглухите 8 400
ж) за транспортно обслужване на слепоглухи  
  лица и транспортни разходи за издирване  
  на слепоглухи 4 400
з) за специално обучение и социална рехаби-  
  литация на слепоглухи деца и възрастни 8 200
и) за лагери за слепоглухи деца и младежи 1 600
12. Национална потребителна кооперация на  
  слепите в България 42 400
а) за парично подпомагане, лечение и со-  
  циални услуги на самотно живеещи,  
  възрастни, боледуващи на легло и мно-  
  годетни член-кооператори 25 000
б) за рехабилитация на член-кооператори 10 000
в) за обучение и специална литература 7 400
13. Съюз на ветераните от войните  
  в България 64 900
а) за социално подпомагане, лечение и ре-  
  хабилитация на ветерани от войните 45 000
б) за военно-патриотична и родолюбива  
  дейност, вкл. международно  
  сътрудничество 10 000
в) за издръжка и управление 9 900
14. Асоциация на Национален съюз на  
  кооперациите на инвалидите, Нацио-  
  нална федерация на работодателите  
  на инвалидите и Съюз на военноин-  
  валидните кооперации в  
  България, в т.ч.: 127 500
а) за подпомагане на инвалидите чрез под-  
  държане и разширяване на стопанската  
  дейност 52 350
б) за трудова рехабилитация и социална  
  рехабилитация 31 710
в) за информационно обслужване, обучение,  
  квалификация и преквалификация на  
  ръководни и изпълнителски кадри 18 300
г) за издръжка на Центъра за информация,  
  квалификация и социална интеграция на  
  военноинвалидните коопрерации и про-  
  веждане на мероприятия от СВИКБ с  
  кооперациите и други структури, свърза-  
  ни с приемането на страната в НАТО 11 340
д) за издателска дейност - издаване на соци-  
  ално-правни учебни материали и бюлетин 3 200
е) за подпомагане на военноинвалидите и  
  пострадалите чрез поддържане и разши-  
  ряване на стопанската дейност 10 600
15. Сдружение "Комисия за интеграция на  
  хората с трайни увреждания" 24 700
а) за частично подпомагане дейността  
  на структурите 5 000
б) за подпомагане на новосформиращи се  
  структури 1 800
в) за транспортни разходи 3 000
г) за квалификация и семинари за кадрите  
  на КИХТУ 14 000
д) за участие в международни програми 900
16. Асоциация-мрежа на организации на и  
  за хора с увреждания 23 900
а) Българска асоциация за невромускулни  
  заболявания, в т.ч: 5 975
  - за транспортни разходи за рехабили-  
  тация и интеграция 3 000
  - за координация и подпомагане на дей-  
  ността на организацията 2 975
б) Национално сдружение на студенти и  
  младежи с увреждания, в т.ч.: 5 975
  - за Информационен бюлетин и брошури 1 025
  - за подпомагане на дейността на орга-  
  низацията 2 400
  - за семинари 500
  - за разкриване и въвеждане на нови услуги 1 300
  - за транспортно обслужване 750
в) Фондация на родители на деца с  
  епилепсия, в т.ч: 5 975
  - за подпомагане на учебния процес,  
  професионална ориентация, групи по  
  интереси на деца и младежи, болни от  
  епилепсия 875
  - за лагери на деца и младежи, болни  
  от епилепсия 800
  - за обучителни семинари 800
  - за предпечатна подготовка, преводи от  
  чужда специализирана литература и из-  
  даване на книги и бюлетини за деца и  
  родители 2 000
  - за координиране и подпомагане  
  дейността 1 500
г) Център за психологични изследва-  
  ния, в т.ч.: 5 975
  - за печатни материали и промоционални  
  продукти за кампании за интеграция  
  и антидискриминация на хората с физичес-  
  ки, сензорни и ментални увреждания 4 000
  - за издръжка 1 975


Приложение № 5 към чл. 27, ал. 1


Разпределение на субсидиите, предвидени с чл. 1, ал. 2, т. 1.8 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г.

(хил. лв.)



Показатели Сума
1 2
1. Министерство на енергетиката и енер-  
  гийните ресурси - за топлофикационните  
  и въгледобивните дружества 29 310,0
2. Столична община - градски транспорт 4 000,0
3. Вътрешноградски и междуселищни  
  пътнически превози в слабо населени  
  планински и гранични райони 6 080,0
4. "Български държавни железници" - ЕАД 60 000,0
5. "Български пощи" - ЕАД 1 000,0
6. Дружества от нематериалната сфера 8 545,0
  в т.ч.:  
  - "Студентски столове и общежи-  
  тия" - ЕАД 5 300,0
  - Българска телеграфна агенция 3 200,0
  - "Академика - 2000" - ЕООД 45,0
7. Други субсидии и плащания 10 100,0
  в т.ч.:  
  - Държавно предприятие "Строителство  
  и възстановяване" 1 810,0
  - Държавно предприятие "Транспортно  
  строителство и възстановяване" 2 760,0
  - Държавно предприятие "Съобщително  
  строителство и възстановяване" 530,0
  - Централен кооперативен съюз 258,0
  - "Информационно обслужване" - АД,  
  София 15,0
  - "Българска телекомуникационна  
  компания" - ЕАД 3 100,0
  СП "Далекосъобщителни обекти"  
  - "Интендантско обслужване" - ЕАД,  
  София 42,0
  - "Терем" - ЕАД, София 1 250,0
  - ВРЗ "Вола" - ЕООД, Враца 98,0
  - ВРЗ "Цар Калоян" - ЕООД, Разград 80,0
  - Завод "Хан Аспарух" - ООД, Добрич 72,0
  - АРЗ "Люлин" - 2002" - ООД, София 85,0
8. Фонд "Тютюн" към Министерството на  
  земеделието и горите 101 000,0
9. Фонд "Рехабилитация и социална  
  интеграция" към Министерството на  
  труда и социалната политика 1 500,0
  Всичко: 221 535,0


Приложение № 6 към чл. 87


Разпределение на средствата, предвидени в Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г., за стимулиране под формата на парични награди за организация и координация на подготовката на Република България за присъединяване към Европейския съюз и провеждането на преговорите за присъединяване



(левове)
Министерства и ведомства Сума
1. Министерски съвет 94 000,0
2. Министерство на външните работи 84 000,0
3. Министерство на вътрешните  
  работи 166 000,0
4. Министерство на енергетиката и  
  енергийните ресурси 98 000,0
5. Министерство на здравеопазването 60 000,0
6. Министерство на земеделието  
  и горите 376 000,0
7. Министерство на икономиката 412 000,0
8. Министерство на културата 22 000,0
9. Министерство на младежта и спорта 30 000,0
10. Министерство на отбраната 6 000,0
11. Министерство на образованието  
  и науката 66 000,0
12. Министерство на околната среда и  
  водите 122 000,0
13. Министерство на правосъдието 42 000,0
14. Министерство на регионалното  
  развитие и благоустройството 252 000,0
15. Министерство на транспорта и  
  съобщенията 180 000,0
16. Министерство на труда и социалната  
  политика 144 000,0
17. Министерство на финансите 528 000,0
18. Национален статистически  
  институт 48 000,0
19. Държавна комисия за енергийно  
  регулиране 6 000,0
  Всичко: 2 736 000,0


Промени настройката на бисквитките