Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 9 от 27.I

ЗАКОН ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА КОНВЕНЦИЯТА ЗА КОМПЕТЕНТНОСТТА, ПРИЛОЖИМОТО ПРАВО, ПРИЗНАВАНЕТО, ИЗПЪЛНЕНИЕТО И СЪТРУДНИЧЕСТВОТО ВЪВ ВРЪЗКА С РОДИТЕЛСКАТА ОТГОВОРНОСТ И МЕРКИТЕ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦАТА

 

ЗАКОН ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА КОНВЕНЦИЯТА ЗА КОМПЕТЕНТНОСТТА, ПРИЛОЖИМОТО ПРАВО, ПРИЗНАВАНЕТО, ИЗПЪЛНЕНИЕТО И СЪТРУДНИЧЕСТВОТО ВЪВ ВРЪЗКА С РОДИТЕЛСКАТА ОТГОВОРНОСТ И МЕРКИТЕ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦАТА

Обн. ДВ. бр.9 от 27 Януари 2006г.

Член единствен. Ратифицира Конвенцията за компетентността, приложимото право, признаването, изпълнението и сътрудничеството във връзка с родителската отговорност и мерките за закрила на децата от 19 октомври 1996 г. със следните декларации и резерва:

1. Декларация по чл. 29, ал. 1:

"В съответствие с чл. 29, ал. 1 от конвенцията Република България определя за централен орган Министерството на правосъдието с адрес: Република България, София 1040, ул. Славянска 1."

2. Декларация по чл. 34, ал. 2:

"В съответствие с чл. 34, ал. 2 от конвенцията Република България определя, че молбите по ал. 1 на същия член следва да се предават само чрез нейния централен орган."

3. Резерва по чл. 60, ал. 1:

"В съответствие с чл. 60, ал. 1 във връзка с чл. 55, ал. 1 от конвенцията Република България запазва компетентността на своите органи да вземат мерки, насочени към защита на намиращото се на нейна територия имущество на детето, както и правото си да не признае родителска отговорност, или мярка, която е несъвместима с мярка, взета от нейните органи във връзка с това имущество."


Заключителни разпоредби

Параграф единствен. Министърът на правосъдието да издаде наредба за определяне на условията и реда, по които централният орган ще изпълнява правомощията си по Конвенцията за компетентността, приложимото право, признаването, изпълнението и сътрудничеството във връзка с родителската отговорност и мерките за закрила на децата от 19 октомври 1996 г.

-------------------------

Законът е приет от 40-то Народно събрание на 18 януари 2006 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките