Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 90 от 11.XI

СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РУМЪНИЯ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ДЪРЖАВНАТА БЪЛГАРО-РУМЪНСКА ГРАНИЦА НА МЕЖДУНАРОДЕН ГРАНИЧЕН КОНТРОЛНО-ПРОПУСКАТЕЛЕН ПУНКТ РУСЕ - ГЮРГЕВО - ФЕРИБОТ, ПОДПИСАНО НА 29 АПРИЛ 2022 Г. В

 

СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РУМЪНИЯ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ДЪРЖАВНАТА БЪЛГАРО-РУМЪНСКА ГРАНИЦА НА МЕЖДУНАРОДЕН ГРАНИЧЕН КОНТРОЛНО-ПРОПУСКАТЕЛЕН ПУНКТ РУСЕ - ГЮРГЕВО - ФЕРИБОТ, ПОДПИСАНО НА 29 АПРИЛ 2022 Г. В ГР. БУКУРЕЩ

(Утвърдено с Решение № 385 от 9 юни 2022 г. на Министерския съвет. В сила за Република България от 21 октомври 2022 г.)

Издадено от Министерството на транспорта и съобщенията

Обн. ДВ. бр.90 от 11 Ноември 2022г.

Правителството на Република България и правителството на Румъния, наричани по-нататък "Страните",

Се споразумяха относно следното:

Член 1

Открива се граничен контролно-пропускателен пункт Русе - Гюргево - ферибот, в сектора между десен бряг на р. Дунав р.км.490,200 - ляв бряг на р. Дунав р.км.489,500 (остров Mocanasu), за превоз на моторни превозни средства и на пътници с кораби.

Член 2

(1) Граничният пункт, посочен в чл. 1 на настоящото Споразумение, ще функционира постоянно.

(2) Граничният пункт, посочен в чл. 1 на настоящото Споразумение, ще бъде отворен за пътнически трафик и за преминаване на превозни средства и състави от превозни средства с допустима максимална маса до 40 т.

Член 3

Граничният пункт, посочен в чл. 1 на настоящото Споразумение, ще бъде открит, след като договорящите се Страни осигурят подходяща инфраструктура, както и подходящи технически и материални средства, оборудване и необходим брой персонал, в съответствие с нормите и стандартите в сила.

Член 4

Настоящото Споразумение се сключва за неопределен период от време и може да бъде променяно или допълвано със съгласието на двете Страни, като промените или допълненията ще влизат в сила съгласно разпоредбите на чл. 6 на настоящото Споразумение.

Член 5

Настоящото Споразумение може да бъде прекратено от всяка от Страните чрез писмено предизвестие. Прекратяването ще влезе в сила в 30-дневен срок от датата на получаването на известието от другата Страна.

Член 6

Настоящото Споразумение ще влезе в сила от датата на получаване на последното уведомление по дипломатически път за изпълнение от Страните на вътрешноправните процедури, необходими за влизането му в сила.

Подписано на 29 април 2022 г. в Букурещ в два оригинални екземпляра на английски език.

Промени настройката на бисквитките